Stek Amsterdam
Photo / Bianca Kramer photography

3 favoriete stekjes in Amsterdam

STEK Amsterdam Style Spy

foto / Bianca Kramer fotografie

Amsterdam, ik ben gek op je. Toen ik mijn debuut als toerist in Amsterdam maakte was ik nog piepjong en kwam ik alleen in de grote stad met familie. Later waren het vooral de verre uitjes die ik met vriendinnen maakte om kleding die ze hier in Groningen niet hadden, in de Kalverstraat te shoppen. Al snel verruilde ik de Kalverstraat met de Negen Straatjes, de Haarlemmerstraat, woonde mijn ex in Amstelveen en gingen we daarom vaak naar Amsterdam. Uiteindelijk woonde ik zelf een soort van in Amsterdam door mijn tijdelijke uitzending van IBM.

Echt wonen in Amsterdam is het natuurlijk niet als je op kosten van de baas in het American Hotel (midden in het centrum) slaapt en in de stad mag eten voor een bepaald budget per dag. Nu ik van baan ben gewisseld en weer ‘gewoon’ in Groningen woon, kom ik nog regelmatig in Amsterdam. Mainly voor blogevents die ik dan combineer met vriendinnen bezoekjes. En als je blogger bent gaat men er soort vanuit dat je de allertofste plekjes kent. Ik probeer mijn ‘functie’ als blogger dan maar eer aan te doen. Komen ze!

∇ Stek

Het eerste stekje is ‘Stek’ van Liselotte en Harriet die een jaar geleden voorzichtig zijn begonnen met dromen over hun eigen stekje waar de liefde voor eten en gastvrijheid samen komen. Afgelopen vrijdag zat ik met hipsters Anouk, Michelle en Bianca over onze recente reisjes bij te kletsen.

Bij Stek is er de hele dag ontbijt (bijvoorbeeld eieren met kaas en spek of vegetarisch). Kies bijvoorbeeld heerlijk desembrood met verschillende toppings. De kaart veranderd zo nu en dan met input van Stek liefhebbers. Als je mij een beetje kent: ik kijk natuurlijk graag naar de vibe en het interieur. Boven de keuken hangt een mintgroene fiets die je ook nog eens kunt kopen. Daar moest ik heeeel hard over nadenken (leuk om te weten, ik geef volgende maand zelf een fiets weg helaas niet die mintgroene). Verder kan je zowel binnen als buiten Stek eten. Zit binnen op de school stoelen of in de frisse lucht op houten bankjes tussen de fruitmanden en planten. Leuke stek!

» Wibautstraat 95, vlakbij metrostation Wibautstraat, tegenover de Hogeschool van Amsterdam

Dear Diary, Lief dagboek, Sunny Sunday Selection

foto / Anouk

∇ Foodhallen

Oh wat zijn de foodhallen leuk! Het deed me gelijk denken aan mijn reis door Azië, waar ik regelmatig in een shopping mall eindigde waar je dan één verdieping hebt  vol met stoelen en tafels in het midden en daaromheen allerlei Aziatische stentjes. Super gezellig en lekker eten man o man! De foodhallen Amsterdam is geopend sind 21 oktober 2014 en is een beetje het Chelsea Market van Amsterdam. 7 dagen per week kun je eten en drinken in Amsterdam West bij onder andere The Butcher (jammie burgers), het gezonde Friska, Vietnamees Viêt View, en veel meer lekkers!

» Bellamyplein 51, tram 7,17 Amsterdam Ten Katestraat

∇ Cannibale Royale

Als je van veel vlees houdt moet je naar Cannibale Royale. Tijdens mijn project in Amsterdam kon je mij daar regelmatig vinden. De menukaart is inmiddels een beetje veranderd. Ik ging altijd voor de Sexy Goat Salad, maar die lijkt wel op de Sexy Pumpkin die ze tegenwoordig op de kaart hebben staan. De french fries en de Le Magnifique (note: ik ben gek op kaas) zijn ook enorm lekker. Schrik niet van alle messen, onthoofde poppen en enge mannen aan de muur. Cannibale is een bar where you can feel like a prehistoric being again.

» Handboogstraat 17a, tram 1,2,5 Amsterdam Spui

Wat is jouw favoriet stekje in Amsterdam?

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Top