tempel thailand met bellen

De kosten van reizen door Thailand

Ga je op reis naar Thailand? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je moet sparen en hoeveel een rondreis door Thailand kost. Dat is natuurlijk natte vingerwerk, maar wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van verwachte kosten tijdens en voor je reis naar Thailand. Hoeveel ben je per dag kwijt in Thailand? Wat is je budget?

Backpacken Thailand kosten:

Om te backpacken in Thailand ben je aan kosten per dag zo’n €25 – €60 kwijt, afhankelijk van je manier van reizen.

*1 Euro = 35,67 Thai Baht (april 2020)

Soort kostenBackpacken Thailand Kosten
Vliegticket naar BangkokEenmalig tussen de €500 en €700
Slapen in ThailandPer dag tussen de €10 en €100 (zo duur als je het zelf maakt)
Vervoer in ThailandVerschilt per dag.
Voor zo’n €30 kun je al met de trein van Bangkok naar Chiang Mai. 
Vaak kan je voor nog geen €40 van Bangkok naar Krabi vliegen, mits je tijdig boekt natuurlijk.
Eten & drinkenOok dit kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar vaak heb je al een maaltijd voor zo’n €2-5. Aan de straat eten is zelfs goedkoper. Een Pad Thai kun je bestellen voor zo’n €1. Toeristische plekken zoals Krabi zijn uiteraard duurder dan minder toeristische locaties.
VisumGeen kosten
ActiviteitenAfhankelijk van wat je gaat doen ben je aan activiteiten in Thailand tussen de €150 en €200 per maand kwijt.
Inentingen € 100 ongeveer, afhankelijk van wewelke inentingen je neemt.

Vliegticket Thailand

Een vliegticket naar Bangkok kost je tussen de €450 en €700. Je kunt rechtstreeks naar Bangkok vliegen, maar je bent vaak goedkoper uit met een tussenstop in bijvoorbeeld China of Dubai.

De goedkoopste periode om naar Thailand te vliegen? November, februari en maart zijn de goedkoopste periodes om naar Thailand te vliegen. Een handige website om de goedkoopste tickets te boeken is Skyscanner.

Hotels in Thailand

Thailand is een een relatief goedkoop land om te overnachten. Zo slaap je gemiddeld voor €25 per persoon per nacht al in een hotel. In een hostel slaap je al voor €10 per nacht op een bed in een slaapzaal (dorm). Bekijk ook onze favoriete hotels in Thailand.

Bekijk ook onze favoriete hotels en hostels in Thailand

Zoveel kost vervoer in Thailand

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor reizigers in Thailand zijn de bus, taxi (Grab), boot en trein. De bus is het goedkoopst. Er reizen zoveel mensen door Azië dat er altijd wel een bus naar de bestemming gaat waar jij naartoe wilt. Soms zijn het grote bussen, soms mini vans. Ook binnenlandse vluchten zijn heel betaalbaar. Vlieg bijvoorbeeld met Air Asia, een soort van Easyjet in Azië. Vaak kan je voor nog geen €40 van bijvoorbeeld Chiang Mai in het noorden van Thailand naar Krabi vliegen.

Als je voor langere tijd op één locatie blijft heb je weinig tot geen kosten aan vervoer. Zo nu en dan maak je wellicht een ritje in de Tuk Tuk of Songthaew voor laten we zeggen €3 per dag. Reis je wel door dan ben je al gauw wat meer kwijt. E

Tip: een handige website vinden wij 12GoAsia. Niet alleen vind je hier alle vervoersopties in Azië, ook vind je hier reistijden en kun je tickets online boeken. Erg handig!

Eten & drinken in Thailand

Met name als je van ‘de straat’ eet bij een van de eetstalletjes dan is het ontzettend goedkoop om in Thailand te eten. Voor een paar euros heb je zo een hele maaltijd. Hou voor de zekerheid rekening met  €1-17 aan eten per dag, dan zit je met je berekening voor de kosten in Thailand altijd goed.

Activiteiten in Thailand

In Thailand kun je veel leuke dingen doen die voor ons weinig kosten. Denk hierbij aan je beginnerscursus voor duiken behalen voor 11,000* baht. Ook het huren van een kano of een klimcursus is erg goedkoop.

Visum voor Thailand

In Thailand heb je als toerist geen visum nodig als je er korter dan 30 dagen verblijft. Hiervoor maak je dus geen kosten als je korter dan 30 dagen verblijft.

Tip: Volg op het vliegveld van Bangkok de “Arrival” borden en niet de borden voor een visa, als je de 30 dagen visa wilt.

Vaccinaties voor Thailand

Wat je vooral niet moet vergeten als je richting Thailand vertrekt zijn de inentingen. Ook hier zit een prijskaartje aan.

Voor een reis naar Zuidoost-Azië heb je vaccinaties nodig voor:

  • DTP (€ 27,95 per inenting – 10 jaar geldig)
  • Hepatitis A + B (combi € 63,95 per inenting – na 3 injecties minimaal 25 jaar maar waarschijnlijk levenslang (B) en minimaal 35 jaar (voor A) geldig)
  • Buiktyfus ( € 36,95 per inenting – 3 jaar geldig)

Ga je langer op reis dan wordt ook een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) aangeraden.

Deze heb ik de eerste keer in Thailand niet genomen omdat ik die toen duur vond. En je raad nooit wat mij overkwam! Toen ik op straat liep werd schrok ik van onweer en keerde ik snel om. Op dat moment komt een grommende hond op me af en bijt mij in mijn bovenbeen. Ik blijf rustig tot de hond weg loopt. Ik kwam er zonder kleerscheuren vanaf, de hond beet niet door, maar ik ben er wel van geschrokken. Voor mijn recentste reis door Thailand in 2018 heb ik mij wel laten inenten tegen rabiës.

  • Rabiës ( € 77,95 per inenting – na 2 injecties levenslang geen antiserum nodig)

Je inentingen/vaccinaties voor Thailand kun je halen bij de GGD, Meditel of online bij Vaccinatiesopreis.nl 

Budgettip Thailand kosten

Wij reizen altijd individueel door Thailand. We boeken een ticket en zien wel waar wij eindigen, soms boeken we een paar dagen van te voren ons hotel, zodat we zeker weten dat we dat ene fijne hotel vast hebben. Het kan vaak goedkoper uit als je een ticket + hotel via een reisorganisatie boekt.

Zo heb je voor 15 dagen al een reis naar Thailand met Kras vanaf € 999. Dat is inclusief retourvlucht, ruimbagage en overnachting in hotels, ontbijt en een nacht met de nachttrein naar Chiang Mai.

Bekijk de prijzen van deze rondreis met Kras

Bekijk prijzen

Wat zijn de kosten voor 3 weken Thailand?

Ben je een low-budgetreiziger, dan ben je voor 3 weken exclusief ticket ongeveer € 500/600 kwijt. De middenklasse reizigers zijn ongeveer € 700 voor 3 weken Thailand kwijt en de luxere reizigers € 1000 (of meer).

Wat is de goedkoopste periode om naar Thailand te vliegen?

November, februari en maart zijn de goedkoopste periodes om naar Thailand te vliegen.