Boardchick of februari: Dees Hetzenauer

Dees (26), studente International Tourism Management, komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en het is daarom niet zo gek dat ze addicted is aan snowboarden. Ze is professioneel rider, geeft les voor Chicky Clinics en wordt gesponsord door het toffe merk Nikita awesome right? Let’s check the boardchick of this month out!

Evey: Wanneer ben je voor het eerst met boardsports in aanraking gekomen?

Toen ik 12 was ben ik voor het eerst gaan snowboarden met mijn vader. Hij is Oostenrijker en wilde graag dat ik mijn skietjes inwisselde voor een board, want dat vond hij veel stoerder. In het begin vond ik het helemaal niks, want ik viel alleen maar. Gelukkig ben ik toen met vrienden en hun ouders naar Val Thorens gegaan om het een jaar later nog eens te proberen. Toen viel het wel in de smaak en heb ik op mijn 14e een seizoenspas genomen bij de indoorbaan in Rucphen. Daar kwam ik 2 keer in de week en al gauw begon ik met het freestylen. Er werd een clubje opgericht in Rucphen en daar gingen we met vrienden iedere zaterdagmorgen vrolijk naartoe!

Evey: gelukkig dat je hebt doorgezet! Wanneer reed je je eerste wedstrijd?

Ik was 15 toen ik voor het eerst aan een indoorwedstrijd meedeed: de Creyfs Cup heette dat, geloof ik.

Evey: Wat was je tofste wedstrijd?

Pfoeh, dat is een lastige, ik heb veel leuke wedstrijdjes gehad. Maar ik denk in 2012, in Goldeck. Daar deed ik mee aan de Freeride World Qualifier. Ik vond het super spannend, want ik stond bovenaan en mocht als 2e van de dag beginnen: een magische afdaling voor mij. Ik moest ook mijn eigen lijn kiezen, dat maakte het erg spannend. Maar wat was het tof zeg! Het was ook een super mooie zonnige dag met geweldig mooie poeder en in gezelschap met mijn vriend en maatje: een amazing experience!

Evey: Hoevaak en waar oefen je?

Ik oefen eigenlijk niet zo heel vaak, maar ik ga meestal met vrienden en mijn vriend naar de Alpen, om te werken, een wedstrijdje of lekker zelf te spelen in de sneeuw. Ik vind het vooral belangrijk om af en toe leuke spontane dingetjes te doen, daar leer je het meeste van. Het kan namelijk iedere dag anders zijn, want de ene dag zit je niet zo lekker in je vel of heb je het koud en dan gaat het minder lekker dan andere dagen. Soms zijn we aan het boarden en zien we ineens een prachtige ongerepte afdaling en dan loopt dat meestal uit in een erg leuke sessie.

Evey: Hoe ben je zo goed geworden? Wat is je geheim?

Nouja, goed… er zijn super veel mega goede snowboard vrouwen, zo ben ik namelijk groot fan van Jenny Jones, Annie Boulanger, Cheryl Maas… als ik hen zie boarden, krijg ik kippenvel, ik vind het zo ontzettend tof wat deze chicks doen! Wauw!
Maar het helpt als ik met vriendinnen ga snowboarden die precies dezelfde liefde voelen voor de sneeuw, bergen en de sport. Je leert van elkaar en je probeert elkaar altijd te pushen. Ik was afgelopen week in Les Deux Alpes met twee vriendinnetjes, Sanne de Jong en Evelyn van den Bergh Jets. We probeerden elke keer een stapje verder te gaan en we moedigden elkaar aan, dat is erg motiverend!

Evey: Wat vind je het moeilijkst aan boardsports?

Ik vind streetrails echt VET moeilijk… het enige waar ik goed in ben met railen is super hard vallen! Ik heb streetrails vaak geprobeerd, maar dat is toch echt niets voor mij. Het is zo technisch, om op zo’n smal railtje met allerlei toeters en bellen eraan, er goed op te blijven staan… en laat staan dat je er dan ook nog een vette trick op moet doen, wauw. Ik heb echt respect voor die rock chicks ( en ook mannen hoor) die dat kunnen! Ik ben ook wel een schijterd met rails, want het doet zo’n pijn als je erop valt!

Evey: Ouch! En heb je ook doelen voor snowboarden?

Vooral op heel veel verschillende plekken op deze wereld snowboarden. Zo heb ik een aantal droombestemmingen waar ik in de toekomst echt super graag heen wil om te boarden. Patagonie, Mongolie, Alaska, Iran… en dan uiteindelijk in de bergen gaan wonen ( of de kust, als er maar bergen binnen 5 uur te bereiken zijn , ha ha) Daarom hoop ik ooit samen met mijn vriend in Vancouver te belanden. Ik heb er al eens eerder gezeten voor een winter seizoen in Whister en het is er zo prachtig! Stad, zee en bergen.. beter kan het voor mij niet en éévan mijn beste vriendinnetjes woont er nu, dus het zou het geweldig zijn als we ooit weer samen in dezelfde stad kunnen wonen.

Ik ga vanaf Februari aan een uitwisselingsproject deelnemen vanuit de studie en ga daarvoor naar Zwitserland. Ik hoop dan ook weer aan een paar Freeride Qualifiers mee te kunnen doen! Mijn vriend en een vriendin doen er ook fanatiek aan mee en dat maakt het erg tof! + je komt ook overal!

Evey: Wat heb je als boardchick echt nodig, wat is een musthave!?

Liefde voor de natuur! En veel lieve mensen waar je altijd op kunt bouwen en lol mee kunt hebben.

Evey: Tot slot een Boardcheck: Wat voor board gebruik je?

Ik heb een Nikita expression board,die me overal naar beneden brengt: in het park, kickers en in de poeder. Het board is rood en ik heb blauwe/roze bindingen. Nikita is bekend van de super toffe kleding die ze maken, maar tegenwoordig maken ze dus ook snowboards en bindingen!!! Voor buiten de piste gebruik ik een Jones Mothership. Het board lijkt op een surfplank en is daarom geweldig in de poeder!

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

12 gedachten over “Boardchick of februari: Dees Hetzenauer”

  1. Zó tof om te lezen dit! Ookal kan ik het zelf niet goed, mijn hartje gaat toch altijd sneller kloppen bij dingen die te maken hebben met snowboarden. Mijn broer heeft het heel lang professioneel gedaan en ik was precies een jaar geleden nog samen met hem en het Nederlandse Rookie team in Val Thorens voor trainingen (ik was gewoon chauffeur hoor, meer niet). Ik vind het een súpergave sport en ben dan ook erg fan van The Art of Flight.

    Leuk interview weer!

  2. Wat een heerlijk stukje weer. Vind het altijd heel erg inspirerend om dit soort stukjes te lezen. Plus ik krijg weer ontzettend veel zin om de sneeuw in te gaan.

  3. Superleuk om te lezen! Die foto’s geven me echt zin om ook op skivakantie te gaan (want snowboarden kan ik jammer genoeg niet).

  4. Super leuk om jullie reacties te lezen! Hopelijk voor jullie allemaal snel weer een mooi bezoekje aan de sneeuw :)! Dankje evey voor het leuke stukje!

  5. Ik blijf deze interview tofff vinden. Wat een stoere chick en knappe dame! Goed dat je hebt doorgezet:). Zo zien we maar weer dat doorzettingsvermogen ons soms ver brengt. Mooi zin wat je moet hebben om snowboardchick te worden… de liefde voor de natuur. Mooi!

Reacties zijn gesloten.