Boardchick of the Week: Katrien Kegels

Deze week hebben jullie de inhoud van het interview bepaald. In een oproep om jullie vragen te delen, kwamen toffe ideeën binnen. Ik heb ze daarom ook allemaal aan Katrien voorgelegd en ze  gaat ze allemaal voor jullie beantwoorden. Meet:  Katrien Kegels, Boardchick van deze week! 

Evey: Hoe ben je in contact gekomen met boardsports en welke beoefen je zelf?

Al op mijn 3de stond ik op ski’s. Op mijn14de heb ik de ski’s ingeruild voor een snowboard. Omdat boarden mijn passie was heb ik 8 winterseizoenen in de Zwitserse Alpen gewerkt als ski-en snowboard lerares. Lekker buiten werken (heerlijk) en poeder rijden als er verse sneeuw lag zalig! 8 jaar geleden heb ik mijn eerste golfje gesurft en sindsdien is ‘surfen’ alles wat de klok slaagt voor mij: ik ben verslaafd!

 Katrien Kegels Boardchick van deze week!

Evey: Zijn er dingen die je eng vind?

Grote, holle golven vind ik heftig. Ze zijn moeilijk te pakken en je wordt afgestraft als je een fout maakt. Maar het is ook wel weer een adrenaline kick als je er eentje kan surfen!

Anouk: Woon je al je hele leven dichtbij het strand? Zo niet, hoe heb je dat gedaan of weet je uit eigen ervaring hoe anderen dat doen? Ik zou best willen surfen maar de reistijd maakt dat onmogelijk.

Helaas ben ik niet opgegroeid aan zee. Maar ik had al snel door dat surfen niet iets is wat je zomaar leert. Ik heb een tijdje in een surfcamp in Portugal gewerkt als allrounder, een jaar later op een camping in Noord Spanje. Ik heb toen altijd gereisd met campertjes langs de kust of naar exotische oorden waar de golven mooi zijn (Costa Rica, Indonesië). Ik denk dat je het beste een week les kan boeken en daar eerst de basics leert. Daarna kan je met de trein naar Scheveningen reizen op je vrije dagen (check even of er golven zijn op de webcam). Op vakantie ga je het liefst naar een bestemming waar je ook kan surfen natuurlijk! Oefening baart kunst!

Jess: Boardcheck, heb je een eigen board?

Yes en wel meerdere voor verschillende condities. Voor de insiders: 6.0ft webber afterburner (shortboardje voor hele cleane golven). 5.10ft fish (veel volume maar ook heel wendbaar). Een 9ft longboard voor kleine golven of als er heel veel mensen in het water liggen. Goed voor je wave count :), je kan meer golven pakken op een longboard.

Nina M.: hoe blijf je in shape als je de sport niet kunt beoefenen?

Ik ga 3 keer per week hardlopen en doe aan yoga weer die yoga hè meiden! Ook let ik erop dat ik gezond eet!

Nina M.: Wat is je favoriete spot (surf/skigebieden?)

Costa Rica – Pavones, Portugal – Praia de Amado ( favoriete spot is natuurlijk geheim ;-). Saas-fee Les 4 vallées

Evey: En tot slot, heb je leuke plannen voor de zomer?

Hard werken :) en tussendoor surfen in Portugal !