Whitsundays australie

Het mooiste van de Sunshine State in Australië

Laatst bijgewerkt:

Of je nu een kort verblijf hebt of gewoonweg alle hoogtepunten van Australië wilt ervaren, de Oostkust is dé plek waar je moet zijn. Hier vind je niet alleen adembenemende natuur, maar ook onvergetelijke feesten, fantastisch surfen, snorkelen en duiken. Wil je weten welke plekken je absoluut niet mag missen? Lees dan verder, want hier is mijn top 3!

The Great Barrier Reef

Gewoon een beetje snorkelen tussen tropische vissen? Hell no! Snorkelen in de Great Barrier is mooier dan dat! 2300 kilometer aan koraalrif maakt The Great Barrier Reef de grootste van de wereld en het staat op de werelderfgoedlijst. Je kunt de oostkust van Australië niet verlaten zonder een snorkel- of duikexcursie. Deze kun je boeken op elke hoek van de straat, bijvoorbeeld bij Peter Pan’s.

Whitsundays australie

Fraser Island

Fraser Island is  het grootste zandeiland ter wereld, met een regenwoud vol griezelige spinnen en gigantische hagedissen en in de avond dingo. De eerste twee heb ik overigens niet gespot, maar  waar ik behoorlijk van geschrokken was, waren de dingo’s (wilde honden) langs het strand die ’s avonds rond je tent lopen op zoek naar eten. Over het eiland kun je alleen met een 4wheel jeep rijden waarmee je hoofdzakelijk op de Fraser Highway rijdt, dat is dus een 70 km lang strand. Binnenin het Fraser eiland liggen beekjes en meren met puur blauw water! Echt een aanrader, gezellig met een gemixt groepje culturen 3 dagen en 2 nachten zelf eten koken, vuur maken en crossen op de highway van Fraser!

The Whitsundays

Als ik een top drie moet maken van de mooiste plaatsen waar ik ooit ben geweest dan nomineer ik bij deze The Whitsunday’s voor goud! The Whitsunday’s staat voor 74 eilandjes waartussen je kunt varen met een zeilboot.

Je vertrekt vanuit het feestdorpje Airlie Beach en kan zowel met feest als rustige boot de zee op varen. Ik zou zeker niet voor een dagtrip, maar voor een paar dagen zeilen gaan. De natuur is zo mooi, dat je verblind wordt door het witte zand en je alles kan zien door het water heen. En als je net als ik een beetje geluk hebt, dan zwemmen er in de ochtend ook nog eens dolfijnen naast je boot!  I miss it!

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters