Snowboarder: deze snowboard documentaires wil je zien!

Als je geen wintersport vakantie voor de boeg hebt dan is niks lekkerder dan op de bank naar vette snowboard docu’s/films te kijken. Daarom deel ik vandaag mijn vier favoriete wintersport (snowboard) documentaires die je moet zien. Zelfs als je niet van wintersport of skiën houdt, het is toch wel heel vet om de besten aan het werk te zien. Envy! Sommige scenes zorgen ervoor dat je op het randje van je stoel zit, gegarandeerd.

The Crash Reel
Kevin Pearce (22) komt op oudjaarsdag 2009 ten val bij een gevaarlijke sprong. Hij loopt ernstig hersenletsel op en ligt tien dagen in coma. Voor het ongeluk leek alles hem voor de wind te gaan. Hij maakte kans op de Olympische Spelen en scoorde de ene na de andere overwinning. De documentaire volgt Kevin iets voor het ongeluk tot jaren na het ongeluk door middel van home video’s en andere videobeelden en wordt ondersteund door commentaar van collega’s en familie. Kevin wil na zijn herstel opnieuw op het board staan, iets wat zijn familie niet begrijpt en iets wat risico’s met zich meebrengt.  Want wat gebeurt er als hij weer een val maak, wat is het effect op zijn hersenen. Maar Kevin is verslaafd aan het gevoel van snowboarden. Iets wat ik vroeger totaal niet begreep. Waarom zou je je leven op het spel zetten voor een extreme sport? Maar voor deze mensen is het hun leven. Ze gaan liever dood door iets te doen wat ze leuk vinden dan geen actie te ondernemen omdat ze bang zijn. En zo is het maar net. Do more of what makes you happy.

Ook op netflix

The art of flight

Deze snowboardfilm moet je gezien hebben. De beelden zijn zo adembenemend en ik blijf me verbazen hoe ze het hebben opgenomen. De documentaire is gefilmd vanaf de berg, de helicopter, het vliegtuig, de snowboarders. WAUW, hoogstaand camera werk. Als je alleen al van prachtige natuur ahoudt (wie niet?) dan moet je vooral kijken, je ziet bergen waar niemand ooit voet heeft durven zetten en ik snap wel waarom. Een klein stukje sneeuw van 3 meter breed op meters hoge afstand oh-my-gosh.

Snowboarding for me

Een snowboard film uit 2014 over een aantal atleten die je meenemen in de wereld van snowboarden. Helaas is er meer studio footage dan echte natuurbeelden, maar dat maakt de docu er niet minder leuk om. Ook mooi als je liever op ski’s staat, same passion right?

The little things

Een andere vrij nieuwe documentaire over snowboarden uit 2014. Deze documentaire pakt een aantal behoorlijk zware milieuproblemen op een inspirerende manier. De film maakt toegankelijk en haalbaar om op een ecologisch verantwoorde manier te leven.

En, mis ik wat uit de lijst? Wat zijn jouw favo snowboard docu’s?

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters