Route voor een (surf)roadtrip door Frankrijk en Spanje

Deze route is misschien wel de mooiste route door Frankrijk naar Spanje. Je reist langs de kust van Frankrijk via Bordeaux en eindigt in San Vincente de la Barquera. Beide landen zijn perfect om een roadtrip door te maken, of je nou wilt kamperen of van hotel naar hotel wilt reizen. En ben je surfer? Of gewoon gek op strand? Ook dan is deze route door Frankrijk naar Spanje ideaal!  

Zuid-Frankrijk en Spanje: roadtrip langs de golf van Biskaje 

Je start in: Bordeaux Je eindigt in: San Vicente de la Barquera in Spanje

Beste route naar Spanje?

De meeste Belgen en Nederlanders vliegen naar Spanje, alvorens hun roadtrip te maken, maar je kunt ook zelf naar Spanje rijden. Deze route is gericht op een roadtrip door Frankrijk naar Spanje langs de kust. Om Spanje te bereiken kan je verschillende routes volgen. Welke route de beste is, hangt natuurlijk af van waar je begint en waar je wilt eindigen.

Stop 1 Bordeaux

De eerste stop die je kunt overwegen voor je roadtrip door Frankrijk naar Spanje, is het stadje Bordeaux. Bordeaux is een soort van Parijs maar dan veel leuker, want Bordeaux ligt in het zuiden waar een fijn klimaat heerst. Bordeaux heeft veel charme en is de laatste jaren hip geworden door de vele leuken wijken zoals de kunst & cultuur in de wijk Darwin. Niet voor niets wint Bordeaux de ene na de andere prijs voor reisbestemming. 

Je kunt ervoor kiezen om naar Bordeaux te vliegen (vanaf €68) of met een tussenstop in bijvoorbeeld Parijs of Dijon naar Bordeaux met de auto te rijden. In Bordeaux zijn ook heel veel leuke hotels te vinden.

Lees ook: de cityguide voor Bordeaux

Stop 2 Moliets

Moliets (Moliets-et-Maâ) is een stad – en strandresort en maakt deel uit van de Cote d’Argent. Het dorp Moliets ligt op een paar kilometer van de kust en heeft een traditioneel centrum rondom de kerk. Moliets als badplaats, is vooral bekend om de surf. Je vindt hier prachtige golven omdat de rivier hier uitmond naar de zee. De beste surfspots van Frankrijk vind je daarom ook rondom Moliets. Ook zijn er veel leuke campings en barretjes in het stadje te vinden.

Stop 3 Hossegor

Hossegor is de mooiste surfspot van de Franse kust en bekend van onder andere de surfwedstrijd, de Quicksilver Pro! Wil je jouw surfhelden spotten? Zorg dan dat je er rond dit event bent! Waarom de surf zo goed is? Zandbanken voor de kust zorgen voor wereldberoemde golven, met name in de herfst en winter!

Stop 4 Biarritz

Ook Biarritz wil je niet missen als het gaat om surfen. De Quicksilver Pro werd voor Hossegor zelfs in Biarritz gehouden. Naast surfen kun je in Biarritz goed shoppen, op het strand bakken en feesten!

Bekijk ook deze surfspots in Biarritz

Stop 5 San Sebastian

Een van de eerste steden die je tijdens deze roadtrip door Spanje en Frankrijk tegenkomt is wel San Sebastian, ook wel Donostia genoemd (Baskische naam). Je kunt hier goed surfen en vanwege de ligging aan de kust met de bergachtige omgeving is San Sebastian ook een mooie outdoorbestemming. Wie valt er nou niet voor de Baskische charme van San Sebastian?

eiland bij san sebastian

Lees hier meer over San Sebastians bezienswaardigheden

Stop 5 Zarautz

Zarautz is de surfplek in Spanje voor beginnende en pro-surfers van over heel Europa. Naast heerlijke golven kun je lekker bakken en op je longboardje over de boulevard cruisen. En in de avond is er genoeg vermaak: van lekker eten tot feesten in de vele barretjes.

Stop 6: San Vicente de la Barquera

Je surftrip eindig je aan de Cantabrische kust in het schilderachtige kustplaatsje San Vicente de la Barquera. Wat de stad zo mooi maakt is de rivier dat uitmondt in de zee met de bergtoppen van de Picos. Ook is er een prachtige jachthaven en lekker eten in de stad wat San Vicente de la Barquera een mooie afsluiter van je roadtrip door Frankrijk en Spanje maakt. En natuurlijk kun je goed surfen in San Vicente. De golven zijn hier voor surfers van allerlei niveaus geschikt.

Kaart van deze roadtrip

Meer over Frankrijk:

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Top