Klimwand Groningen Excalibur

Beklim Excalibur in Groningen + tips om gratis te overnachten

Groningen is een studentenstad en daarom altijd bruisend. Niet alleen vind je bij ons veel kroegen die tot diep in de nacht (6 uur is eerder regel dan uitzondering) open zijn, we hebben leuke musea, 2 winkelstraten die in het verleden tot Nederlands leukste winkelstraten zijn verkozen, verstopte hofjes, maar ook veel avontuurlijke dingen te doen. 1 daarvan is Excalibur, een 37 meter hoge klimwand aan de rand van natuurgebied Kardinge.

Groningen is een studentenstad en daarom altijd bruisend. Niet alleen vind je bij ons veel kroegen die tot diep in de nacht (6 uur is eerder regel dan uitzondering) open zijn, we hebben leuke musea, 2 winkelstraten die in het verleden tot Nederlands leukste winkelstraten zijn verkozen, verstopte hofjes, maar ook veel avontuurlijke dingen te doen. 1 daarvan is Excalibur , een 37 meter hoge klimwand aan de rand van natuurgebied Kardinge.

Excalibur – vernoemd naar swordsman King Arthur – is de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld. Toch wel bijzonder, zo in een vrij voor internationale toeristen onbekende stad in het hoge Noorden. En hij staat bij Klimcentrum Bjoeks. Gewoon bij ons om de hoek. De klimwand is ook interessant voor klimmers vanwege de 36-feet curve in het ontwerp, zodat er een overhang is die klimmers op een echte piek kunnen vinden. Fantastisch dus als je geen echte piek in de buurt hebt, maar wel overhang wilt oefenen. Daarnaast is ‘ie gewoon heel tof, dus moet je ‘m gewoon geklommen hebben.

Gratis kamperen bij Bjoeks

Kom je van verre en wil je vaker de Excalibur óf bij Bjoeks klimmen? Zet dan voor niks je tent op bij het grasveld onder Excalibur. Bij Bjoeks kun je douchen en gebruikmaken van de douches en de keuken met combi-magnetron. De hal is ‘s nachts gesloten tussen 23:30 en 9:00. En voor de daredevils: je kunt ook overnachten op de top van Excalibur!

Ben je met de camper? Bij de parkeerplaats kun je gratis *kamperen

*je betaalt alleen de toeristenbelasting

De toren is bedoeld voor de gevorderde, zelfstandige klimmer die zich wil voorbereiden op het buitenklimmen. Heb je vragen over slapen bij Bjoeks of over het beklimmen van de toren, neem dan even contact met ze op voor alle info!

Wil je liever in de stad Groningen slapen, bekijk dan ook onze budget accommodaties in de stad, die goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Activiteiten rondom Excalibur

Wil je niet het hele weekend klimmen, maar wel een weekend in Groningen verblijven vol activiteiten? Dan zit je hier sowieso goed!

Lig aan het strand

Zo ligt de klimtoren aan het Kardingemeer met een eigen strand! Helaas mag je hier nu niet zwemmen door de blauwalg (update augustus 2018), maar je kunt zeker nog aan het strand liggen.

Heb je een eigen supboard? Het is ook leuk om met je supboard over het meer te peddelen.

Wakeboard? Op het Kardingemeer kun je ook wakeboarden.

Hardlopen & fietsen (4 mijl!)

Daarnaast begint vanaf het fietspad richting het Oosten een 4 mijl hardlooproute, leuk als je wilt testen of je de 4 mijl die elk jaar van Haren naar Groningen wordt georganiseerd, kunt doen. Op hetzelfde fietspad vind je zo nu en dan borden met heel veel fietsroutes door de Provincie Groningen, zoals naar Ten Boer.

Longboarden

Het asfalt is bij het fietspad trouwens zo lekker glad, dat je je longboard moet meenemen om tussen de bomen door te cruisen!

Wandelen

Er begint bij de parkeerplaats ook een wandelroute (5 km) dat door het natuurgebied Kardinge loopt. Je komt langs de graslanden, bossen en moerassen. Het is een prachtig gebied waar wij in ieder geval veel tijd rondbrengen, al dan niet hardlopend, rollend of fietsend. Wil je aan je conditie werken en stijl omhoog lopen? ‘Beklim’ dan de Kardingebult met uitzicht over Kardinge en een stukje stad!

Skaten, pitch & pull, karten of skiën?

Ook dat ligt allemaal op loopafstand van klimcentrum Bjoeks!

Eten & drinken in Groningen

Kampeer je bij Kardinge en wil je boodschappen doen? Dan is je best bet de Coop (of de Aldi en Action in hetzelfde winkelcentrum) in het nabijgelegen wijkje Lewenborg of bij de Albert Heijn in het nabijgelegen Beijum.

Wil je uiteten? Vanaf de parkeerplaats vertrekt regelmatig een bus naar de stad.

Must Read: eet- en drinkspots in Groningen.

Deze activiteiten opslaan? Pin het!