Klimwand Groningen Excalibur

Beklim Excalibur in Groningen + tips om gratis te overnachten

Groningen is een studentenstad en daarom altijd bruisend. Niet alleen vind je bij ons veel kroegen die tot diep in de nacht (6 uur is eerder regel dan uitzondering) open zijn, we hebben leuke musea, 2 winkelstraten die in het verleden tot Nederlands leukste winkelstraten zijn verkozen, verstopte hofjes, maar ook veel avontuurlijke dingen te doen. Een van die leuke dingen te doen in Groningen is het beklimmen van de wereldbekende Excalibur, een 37 meter hoge klimwand aan de rand van natuurgebied Kardinge in Groningen.

Excalibur?

Excalibur – vernoemd naar zwaardman King Arthur – is de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld. Toch wel bijzonder dat deze in het hoge noorden in de stad Groningen staat. Deze klimmuur vind je bij klimcentrum Bjoeks. Gewoon bij mij om de hoek. De klimwand is ook interessant voor klimmers vanwege de 36-feet curve in het ontwerp, zodat er een overhang is die klimmers op een echte piek kunnen vinden. Fantastisch dus als je geen echte piek in de buurt hebt, maar wel overhang wilt oefenen. Daarnaast is ‘ie gewoon heel tof qua design en uitdaging, dus moet je ‘m gewoon geklommen hebben.

Aan de overhangkant kun je klimmen als gevorderde klimmer. Aan de andere kant kun je als beginner goed beginnen om Excalibur te beklimmen.

(Gratis) kamperen bij Bjoeks

Kom je van verre en wil je vaker de Excalibur óf bij Bjoeks klimmen? Zet dan voor niks je tent op bij het grasveld onder Excalibur. Bij Bjoeks kun je douchen en gebruikmaken van de douches en de keuken met combi-magnetron.

De hal is ’s nachts gesloten tussen 23:30 en 9:00. En voor de daredevils: je kunt ook overnachten op de top van Excalibur!

Ben je met de camper? Bij de parkeerplaats kun je gratis *kamperen

*je betaalt alleen de toeristenbelasting

De toren is bedoeld voor de gevorderde, zelfstandige klimmer die zich wil voorbereiden op het buitenklimmen. Heb je vragen over slapen bij Bjoeks of over het beklimmen van de toren, neem dan even contact met ze op voor alle info!

Wil je liever in de stad Groningen slapen, bekijk dan ook onze budget accommodaties in de stad, die goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Activiteiten bij Kardinge

Wil je niet het hele weekend klimmen, maar wel een weekend in Groningen verblijven vol activiteiten? Dan zit je hier sowieso goed! Kardinge is de outdoorbestemming van de stad Groningen en in en rondom Kardinge zijn er genoeg leuke dingen te doen.

Eten & drinken in Groningen

Kampeer je bij Kardinge en wil je boodschappen doen? Dan is je best bet de Coop (of de Aldi en Action in hetzelfde winkelcentrum) in het nabijgelegen wijkje Lewenborg of bij de Albert Heijn in het nabijgelegen Beijum.

Wil je uiteten? Vanaf de parkeerplaats vertrekt regelmatig een bus naar de stad.

Must Read: eet- en drinkspots in Groningen.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Naar boven