longboard

Dit zijn de vetste longboardmerken

Last updated:

Longboards zijn er in verschillende vormen en maten. En je zou kunnen zeggen dat elk longboard geschikt is voor een andere discipline (denk bij disciplines aan dansen, cruisen, naar beneden boarden). En daarbij heb je persoonlijke voorkeur: wat de ene persoon lekker vindt cruisen vindt de andere misschien wel helemaal niks. Dat geldt ook voor longboardmerken. De ene zweert bij Globe, de ander gaat liever voor Arbor.

Beste longboardmerken

Hieronder vind je een collectie van de beste longboard merken. Er zijn veel goede longboard merken beschikbaar. Elk merk heeft boards gemaakt voor verschillende type longboarders. Er zijn merken longboards die ideaal zijn voor beginners en merken die meer geschikt zijn voor longboarders die al wat beter zijn.

Arbor: eco, mooi design & kwalitatief

Het merk Arbor maakt mooi afgewerkte en eco-vriendelijke longboards die er ook nog eens vet uit zien. Qua design vinden wij Arbor één van de beste longboardmerken. Arbor Boards zijn niet goedkoop, maar kwalitatief erg goed. In plaats van standaardwielen krijg je bij je complete deck ook wielen van hun eigen merk en die zijn niet verkeerd.

De webshop Online Skateshop heeft al complete longboards van Arbor vanaf € 149,95. Bekijk Arbor collectie op Onlineskateshop

Koastal: surfbedrijf gone longboard

Is een familiebedrijf dat een sterke passie voor surfen en de kennis uit jarenlange ervaring in de skate-industrie samenbrengt. Het begon allemaal met een longboard skateboard gemaakt door surfers met een verlangen om de stoep te rijden met dezelfde sensatie die men voelt tijdens het rijden een golf.

Koastal kun je onder andere kopen via de Amazon Duitsland Store.

Lees ook: zo kies je je eerste longboard

Loaded: hoge kwaliteit

Alles aan Loaded longboards is over de top. Loaded heeft zich snel onderscheiden van andere longboard bedrijven door boards te leveren van de hoogste kwaliteit en best presterend. Echter zijn e wel iets duurder dan de rest.

Loaded is onder andere verkrijgbaar bij de Haagse webshop en winkel OnlineSkateshop.nl

Rocket longboards: innovatief en duurzaam

Rocket Longboards worden gemaakt in een werkplaats in het hart van de Zwitserse Alpen. Innovatie is een van hun Rocket’s doelen als ze nieuwe vormen en concaves ontwikkelen. Ze gebruiken alleen gecertificeerd hout. De boards zijn lichter en duurzamer dan andere longboards op de markt.

Rayne: sterk en toffe designs

Rayne ontwierp een systeem speciaal om boards te maken van bamboe en glasvezel. Ze hebben nu een groot aantal borden die sterk zijn, waterbestendig en waarvan de flex langer meegaat.

Landyachtz: unieke designs

Landyachtz heeft innovatieve, unieke ontwerpen. Hun doel? Bijzonder design maar nog wel met de kwaliteit die je van een high-end longboard zou verwachten. Wij waren in 2018 in de longboardsshop in Canada en vonden de collectie heel dope! Ons favoriet? De dinghy

Landyachtz is verkrijgbaar bij OnlineSkateshop.nl en Blue Tomato

Sector 9: robuust en betaalbaar

Longboards staan in de top 10 beste merken. Waarom? Ze zijn perfect voor beginners. Met een robuust ontwerp en hoogwaardig materiaal zijn ze betaalbaarder dan de meeste longboards van high-end merken.

Koop Sector 9 bij OnlineSkateshop

Bustin: boards uit Brooklyn

Produceert zijn decks met esdoorn en bamboe, met behulp van hun eigen aangepaste bouwtechnieken zoals ThermoGlass, honingraat kern tech, en ThermoCarbon. Elk deck wordt gedrukt in een kleine, East Coast houtwinkel en vervolgens met de hand gedrukt en afgewerkt in hun Brooklyn winkel.

Een Bustin Longboard kopen? Bekijk de online collectie bij OnlineSkateshop.nl

Moonshine: vette prints en 100% waterdicht

Het geheim van Moonshine? Ze experimenteren met nieuwe materialen en technieken om vette longboards te maken. Niet alleen gaan ze langer mee, de printjes zijn ook nog eens heel gaaf. Moonshine is vooral populair in de downhill longboard scene. Koop je een Moonshine, dan kun je ervanuit gaan dat je board 100% waterdicht is, niet krom trekt en langer meegaat. De boards zijn bovendien voor en door skaters (in Amerika) gemaakt.

Sickboards heeft een grote collectie van Moonshine longboards en Caer Boardsports heeft nu een Moonshine in de aanbieding!

Powell Peralta: artistiek en gemaakt door skateboarders

Opgericht door Stacy Peralta en
George Powell en een van de oudste skateboardmerken (sinds 1978). Powell Peralta maakt een van de beste downhill longboardwielen en de bekende Bones Bearings. Ook hebben ze tegenwoordig vette longboards met artistieke printjes.

Powel Peralta longboards zijn onder andere in Nederland te koop bij Sickboards & Blue Tomato