Boardchick of the month: Liliane

Surfen is de Boardchick of this Month met de paplepel ingegoten, Liliane’s vader was één van de eerste surfers van Nederland. Het duurde dan ook niet lang voordat Liliane zelf op een surfboard stond en sindsdien is ze stoked. Stoked aan surfen, bodyboarden en misschien binnenkort ook wel aan longboarden. Ik vraag Liliane haar rashguard van het lijf ;-)

Hoe oud was je toen je voor het eerst op een board stond?

Ik surf vanaf mijn 11e. Als ik de verhalen van mijn vader over vroeger hoor is er echt een hoop veranderd! Vroeger mocht je niet eens de zee in lopen van de politie. Zelf heb ik meegemaakt dat er in de loop van de jaren steeds meer meisjes het water in gingen. Ik kan me nog herinneren dat er soms vreemd werd gekeken als ik en mijn zus het water in gingen, dat was een bezienswaardigheid haha.

Als kleine Liliane wilde ik altijd al skateboarden maar dat zagen mijn ouders niet zo zitten, aangezien meer struikelde dan reed haha. Rond mijn 15e ben ik dan eindelijk eens echt aan de slag gegaan met een skateboard, al stelde het niet zo heel veel voor want tegen die tijd was ik juist bang om te vallen ;) dan ging ik liever surfen. Tegenwoordig doe ik het niet meer maar ik zou nog wel een longboard willen hebben om over de boulevard te kunnen skaten

Na een aantal jaren gesurfd te hebben is het bodyboarden er ook bij gekomen. Ik kan me één van mijn eerste rides op een bodyboard nog goed herinneren. Dat was zo kick-ass dat ik sindsdien, als de swell een beetje tegenvalt, mijn bodyboard erbij pak.

Boardchick of the month: Liliane

Favo boardoutfit?

Duidelijk een rashguard. Can’t live without it! Uiteraard een bikini eronder, mijn favoriete (als surfer heb je er vaak een hele hoop) zijn van Billabong. Ze blijven goed zitten als je door een golf wordt weggewalst ;) En dan nog boardshorts voor het geval ik toch mijn broekje verlies. Een wetsuit draag ik in de herfst en winter, maar hallelujah, wat een gehannes altijd om dat uit te krijgen. Het liefste zou ik ze gewoon open knippen ;)
Tofste boardervaring?

So many, ik kan er niet een uit pikken omdat ik op alle ervaringen met een glimlach terugkijk (behalve dan de gevaarlijke momenten, al leer je daar ook weer van). Van het surfen in Scheveningen tot aan de geweldige beaches in la France, al heb ik wel een kleine voorkeur voor die laatste ;)

Tofste locatie?

La douce France! Verder zou ik graag nog een keer naar Marokko willen om te bodyboarden en Portugal en Australië om te surfen.

Heb je een eigen board?

Yes, een Ocean Magic van Nigel Semmens, hand picked door hem. Het is een shortboard en redelijk simpel qua vormgeving, wit, met aan de randen een aantal lijnen in verschillende kleurtjes. Heel fijn board om in Nederland op te surfen.

Verder heb ik nog een bodyboard van Jeff Hubbard en een skateboard van World Industries (die ergens staat te verstoffen ;)).

.

Wat is je kledingstijl?

Ik draag waar ik me op dat moment lekker in voel. Mijn kledingstijl verschilt van sportief (denk aan kicks, hoodie etc), vlot met high heels tot heel netjes in een kokerrok. Verder vind ik het leuk om bijzondere kledingitems te dragen, denk aan vintage laarzen in verschillende kleurtjes. De kleding van mijn oma en mijn moeder zijn favoriet wat vintage betreft.

I Lost My Heart In The #Ocean...

Advies voor beginnende boardchicks?

JUST DO IT!

Denk niet, “Hee, dat is veel te moeilijk, dat kan ik niet” (dit argument hoor ik zo vaak), just do it. Voor je het weet heb je het onder de knie, en wat je dan ervaart, a-ma-zing!

Beeld en bewerking: Liliane

Psst Liliane, je mag deze button deze maand op je blog ‘dragen’ ;-)

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Naar boven