Boardchick of the week | Irene

Van de boardchick van deze week kunnen we wat snowboarden betreft hier bij Style Spy heel wat leren! Deze dame is een echte snowboardchicklover, want ze komt elk jaar in Hinterglemm (Oostenrijk), om een paar weken les te geven, hoe stoer is dat? Bovendien is ze ook nog eens een surfchick, bijna van alle boardmarkten thuis ;-). Op Facebook konden jullie stemmen wie de Board Chick van deze week zou worden: let’s meet de Board Chick of the week Irene (27) uit Amsterdam!

Evey: Een korte introductie met snowboarden: wanneer ben je begonnen? 

Vanaf dat ik elf was ging ik met ik met mijn ouders op wintersport. De eerste 3 jaar heb ik geskied, maar vanaf mijn 14de wist ik zeker dat ik wilde gaan snowboarden. Ik heb het toen geleerd op een borstelbaan. Op mijn 21ste heb ik mijn anwärter gehaald en kon ik les geven. Vanaf toen ben ik mij fanatieker bezig gaan houden met snowboarden.

Boarchick of the week Irene

Evey:  Zijn er dingen die je moeilijk vind of ben je wel eens bang?

Wanneer ik boven aan een steile off piste afdaling stond heb ik wel eens bedacht wat ik in godsnaam aan het doen was. Het geeft dan een extra grote kick als je het dan toch doet.

Evey: Wat vind je het allerleukst aan boarden?

Offpiste, dat vind ik echt het allerleukste om te doen. Het gevoel als je door sneeuw snowboard waar nog nooit iemand is geweest is zo fijn. Met elkaar nieuwe paden en afdalingen ontdekken is echt heel leuk. Natuurlijk letten we wel op de veiligheid.

Evey:  Hoevaak oefen je en waar?

Per jaar is dat verschillend, dit jaar zit ik vier weken in de sneeuw. Ik ga 3 weken les geven in Saalbach Hinterglemm en nog een weekje zelf boarden in Sankt Gallenkirch allebij in Oostenrijk.

Boarchick of the week Irene
Evey: Hoe blijf je fit voor snowboarden??

Ik besteed daar eigenlijk niet echt bewust aandacht aan. Ik loop in Nederland veel hard dus heb al wel een basis conditie, ik denk dat, dat wel mee werkt bij het snowboarden.

Evey: Wat zijn je favoriete snowboard plekken?

Ik vind Saalbach Hinterglemm een heel fijn skigebied en ga er elke weer graag naar terug. Ik zou heel graag een keer willen snowboarden in de Rocky mountains.

Evey: Tegen welke meiden keek je vroeger op? En raak je eerder door meiden geïnspireerd dan jongens? 

Ik vind het altijd heel leuk als meiden goed kunnen snowboarden en ik dingen van ze kan leren. Ik snowboard veel met mannen maar vind het leuk om met meiden te snowboarden, je bent elkaar dan echt aan het uitdagen en board op het zelfde niveau terwijl mannen al snel veel beter zijn.

Boarchick of the week Irene

Evey Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Casual en sportief. Vroeger droeg ik veel Nikita en Roxy  en liep ik alleen maar op sneakers nu is dat wel iets minder geworden en draag ik meer dingen van de Mango en Zara.

Evey: Heb je plannen voor de zomer? Vakanties of iets dergelijks?

Ik zou wel graag naar Madness festival willen. Dat is een surf/muziek festival op Ameland overdag kan je heel veel (surf) workshops volgen en ’s avonds zijn er bandjes, dat lijkt me echt heel tof.

En tot slot een kleine boardcheck: 

Ik heb een Burton lipstick, 1.49. Een erg fijn snowboard om op te rijden.

Boarchick of the week Irene

Leuke Irene weetjes

Irene heeft vijf maanden lang snowboardles gegeven in Saalbach Hinterglemm in Oostenrijk. Ze komt nu  komt nu dus elk jaar in de kerst vakantie en/of voorjaarsvakantie terug om dat op te pakken. Ook heeft ze in de indoor hal bij Snowplanet (Spaarnwoude) les gegeven.

Lijkt het jou ook leuk om een keer Board Chick of the Week te zijn of ken jij iemand? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of lees hier eerst meer.

Media