cadeau voorbeelden

10x De leukste cadeauideeën voor reizigers

Een Lonely Planet? Een powerbank om nooit meer een lege batterij tijdens het kamperen te hebben of een leuke pet op dat tropische Waddeneiland? Jaja het duurt nog even voor we naar het buitenland op vakantie mogen, maar je kunt wel alvast je reisvriend blij maken met deze cadeautjes. Wij hebben namelijk de leukste cadeauideeën voor reizigers op een rij gezet.

Dit zijn de leukste cadeau voor reizigers!

1. Een reisdagboek

Ken je dat? Dat je met je medereiziger aan het kletsen bent over die ene reis die jullie samen maakten. Alleen ben jij dit moment vergeten? Mijn vriend en ik hebben dat wel eens. De een herinnert zich namelijk iets heel anders dan de jij. Vergeet nooit meer een avontuur door ze op te schrijven. Dit cadeau gaat de reiziger sowieso waarderen. Mocht het cadeau niet bevallen en gaat deze persoon ook kamperen? Dan kan het wel eens handig zijn voor het kampvuur als ze het vuurtje weer eens niet aankrijgen (wel eens gebeurd bij ons :)).

Het reisdagboek is ook een leuke cadeau voor iemand die in het buitenland gaat studeren!

Prijs: tussen de € 7 en € 25. Bekijk meer reisnotitieboekjes

2.Een EHBO-kit

Een EHBO setje voor op reis is zo handig. Heel vaak hebben wij onze blaren af moeten plakken. Of had de een een sneetje na een wandeling door het bos. En voor reizigers is het handig om zo min mogelijk mee te nemen. Gelukkig zijn er genoeg klein EHBO-setjes verkrijgbaar. Reisartikelen heeft ook grotere ehbo kits, bijvoorbeeld voor het hele gezin.

Een EHBO set is eigenlijk wel het kado voor iemand die op reis gaat!

3.Een duurzame waszak

Met de GuppyFriend waszak vangt je reizende vriend of vriendin plastic en nylon microvezels op die vrijkomen tijdens het wassen van kleding. Zo reizen ze en stuk duurzamer want 99 procent van de losgekomen plastic vezels wordt opgevangen en gaat niet naar de plastic soep in de zee!

Bij Bever voor € 29,95

4.Een isolatiefles

Zoek je een reis cadeau idee dat duurzaam is, koop dan een isolatiefles. De Stanleyflessen bijvoorbeeld zijn handig voor de reiziger dat gaat kamperen of backpacken. De inhoud van de fles houdt je vloeistoffen 7 uur lang koud of warm! Handig als je zelf water wilt bijvullen op reis of je kop koffie/thee mee op pad gaat nemen.

Bij Bol.com vanaf €29,95

5.Een paspoorthoesje

Mijn paspoort is al helemaal af van de buitenkant. Geef je reizende vriend of vriendin daarom een paspoorthouder. Niet alleen beter zichtbaar in de tas (die paarse kleur van onze Nederlandse paspoorten vallen niet zo op) maar ook fijn om je paspoort mee te beschermen.

Prijs: € 10,95
Webshop: Bol.com

6. Een powerbank

Een powerbank voor op reis is stiekem wel een must. Helemaal als de wereldreiziger in spe gaat hiken of kamperen. Niet alleen ben je bereikbaar voor je achterblijvende familie en vrienden, onze gsm was onze GPS, onze tickets en hotelreserveringen stonden erop en we gebruikten onze smartphone regelmatig om vertalingen op te zoeken. Er zijn verschillende soorten powerbanks, maar deze Waka Waka is wel een heel bijzondere. Het is namelijk een milieuvriendelijke powerbank die je oplaadt met de zon. Daarnaast steun je met de aankoop van Waka Waka ook nog eens goede doelen. Oh en de powerbank is tevens een zaklamp! Wij vinden het de ultieme uitzwaai cadeau!

Prijs: € 34,95
Webshop: Bol.com

7. Wereldstekker

Onmisbaar in je tas is een wereldstekker. Maar de meesten zijn zo groot en je wilt al zo minimalistisch mogelijk backpacken toch? Koop daarom een compacte wereldstekker, zoals deze van TRVLMORE. Werkt in de USA, UK, Europa en Australië!

Prijs:  € 20,00
Webshop: Bol.com

8. Lonely Planet

De Lonely Planet reisgidsen waren heel populair bij backpackers, of rugzaktoeristen. Tegenwoordig zijn de reisgidsen ook bekend bij het grote publiek. De reisgidsen zijn zowel als ebook of in gedrukte versie beschikbaar. Handig als je al een ereader hebt.

Prijs: gemiddeld € 8 – € 25,00
Webshop: goedkoopste via Bol.com

9. Boek backpackbestemmingen

Collega reisblogger Roëll schreef een boek met de allerleukste Backpackbestemmingen. Van de meest bijzondere plekken in Sri Lanka tot een roadtrip door Canada. De meeste bestemmingen staan erin!  

Prijs: €20,00 hardcover / €20,00 ebook € 12,99
Webshop: Bol.com

boek backpack bestemmingen

10. Geef een nep vliegticket cadeau

Een vliegticket maken? Geen leuker reis cadeau idee als er eentje laten maken. Wij vonden op Etsy een paar hele leuke vliegtickets die je kunt laten opsturen of zelf downloaden.

Prijs: Tussen de € 4 en
€ 40,00
Webshop: Etsy.com

11. Geef een vakantie cadeau

Ken je srpsr.me? Bij Srprs.me kun je een reisje boeken met bestemming onbekend binnen of buiten Nederland. Hoe Srprs. me werkt? Lees onze Surprise Me roadtrip review door voor een goed beeld, boek gelijk een reis of bekijk de srpsm.me cadeaubonnen (vanaf 50 euro verkrijgbaar en ook ‘digitaal’ te geven)!

12. Geef een wereldkaart cadeau

Een wereldkaart is een leuke manier om te dromen over bestemmingen die je nog wilt bezoeken. Zo heb je de bekende kras wereldkaart en een kurken wereldkaart waar je al je reizen kunt bijhouden door de bijgeleverde pinnetjes.

Bekijk ook ons overzicht van de mooiste wereldkaarten voor aan de muur

13. Een vliegticket als cadeau

Echte reisgekken maak je blij met een vliegticket naar een bestemming waar ze nog niet zijn geweest. Of misschien hebben ze wel een favoriete bestemming? Gebruik Skyscanner en kies voor de optie ik wil naar ‘overal’ en datum ‘de goedkoopste maand’ om een lijst van de goedkoopste bestemmingen te vinden.

skyscanner screenshot goedkoopste maand

14. Een pocketprinter voor je foto’s

Een pocketprinter vinden wij wel het leukste cadeau-idee voor de reiziger. Hiermee kun je namelijk snel en gemakkelijk een tekstje of foto in zwart wit printen. Door de zwarte inkt geef je een tof retro-effect aan je foto’s.

Vanaf: € 53,95
Webwinkel: bekijk deze pocketprinter op Bol.com

15. Laptop sleeve

Ken je dat? Iedereen heeft dezelfde grijze Mac laptop en je kunt jouwe nooit terugvinden. Onderscheid je dan met een laptop sleeve (bijvoorbeeld in het roze). Zo hoef je nooit meer te zoeken naar jouw laptop. Ik heb er ook eentje op werk en iedereen weet dat die roze laptop van mij is :). Ook handig als je slordig bent: zo voorkom je krassen en deuken in je precious laptop!

roze laptop sleeve Mac

16. I love the Seaside boek

Dit boek van Alexandra Gossink is een must have voor de surfers onder ons! Het is de eerste reisgids langs de Atlantische kust dat het beste van twee werelden combineert: reizen en surfen.

Prijs: € 30
Webwinkel: check dit boek op Bol.com

Nog meer cadeau-ideeen?

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.