Doe inspiratie op voor jouw roadtrip door Canada. Canada is zo’n enorm land dat ik me kan voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Wij hebben zelf 1,5 maand door West-Canada rondgereisd en hebben niet perse de meest logische route gereden. Door trial & error hebben wij de beste routesuggesties voor West Canada samengesteld.

Hieronder vind je in onze ogen de perfecte reisroute door -West-Canada van 4 weken en een route van 1 week door Vancouver Island. Deze routes worden snel uitgebreid naar andere routes!

Canada reisroutes

Reisroute van 1 week door Vancouver Island

Als je door West-Canada reist dan kun je overwegen om naar Vancouver Island af te reizen. Deze reisroute neemt je mee langs de mooiste highlights van dit eiland. Zo bezoeken we het surfstadje Tofino, gaan we walvissen spotten, bezoeken we de gekleurde haven van de hoofdstad Victoria en maken we een hike langs de ruige kust.

Bekijk deze route

Reisroute van 3 weken door West-Canada

Deze route is misschien ook gelijk de mooiste route door West Canada. We reizen vanaf de stad Vancouver naar het skistadje Whistler, het wijngebied in Vernon en door naar de Rocky Mountains. In de Rocky Mountains bezoeken we het stadje Banff, Canmore en Jasper. We rijden langs helderblauwe meten en gaan een paar mooie hikes maken. Vanuit de Rocky’s maken we een stop in het adventurestadje Revelstoke en rijden naar het national park van de watervallen. Vanuit dit park rijden we terug naar Vancouver. Deze route kun je ook uitbreiden met Vancouver Island.

Bekijk deze route