Wijken in NYC

Checklist New York: wat neem je mee en wat regel je?

New York is een fantastische stad voor een city trip. Maar wat moet je meenemen naar deze fantastische stad? In deze checklist voor New York hebben wij de belangrijkste dingen op een rij gezet. Zoek je een inpaklijst voor New York? Dan verwijzen wij je door naar onze inpaklijsten.

Wat te regelen voor New York

1. Vraag op tijd een visum aan

Wat je absoluut niet moet vergeten is het aanvragen van een ESTA-reistoestemming voor New York. Vraag minimaal 72 uur voor vertrek je ESTA-reistoestemming aan.

Waar vraag je een ESTA aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig.

Een creditcard is sowieso handig om mee te nemen naar de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.

De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig tenzij in die twee jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen.

Zoals we al zeiden kan je dit bedrag alleen betalen met een creditcard!
Ben je niet in het bezit van een creditcard om je visum voor New York aan te vragen? Laat je e-visum dan verzorgen door Kesvisum.nl. Hier kun je betalen met *iDeal of je komt je visum op hun op kantoor ophalen en betaalt dan contant! 

*Je betaalt dan wel extra kosten voor de service die zij jou verlenen.

2. Een creditcard is handig

Creditcards zijn in heel Amerika wat voor ons een bankpas is in gebruik. Creditcards worden daarom in heel New York wel geaccepteerd (misschien op wat kraampjes na). 

In New York zijn creditcards gebruikelijker dan cash, maar je kunt zeker wel betalen en geld opnemen met de Nederlandse bankpassen bij de Amerikaanse geldautomaten ATM.

Ga je pinnen in New York?

Dan krijg je na het kiezen van je geldbedrag onder andere de optie: ‘withdrawel from checking’. Kies deze optie. Let er ook op dat je jouw bankpas activeert voor gebruik in Amerika.

Hoe je dat doet?

Ga direct naar ING | Rabobank | Abn Amro of de website van je eigen bank als die hier niet genoemd is.

Miles sparen met de American Express

Met de American Express Flying Blue creditcard, ook wel AMEX, kun je ook sparen voor Air Miles. En met deze miles kun je fikse kortingen krijgen op bijvoorbeeld vliegtickets (zodat je nog meer kan reizen, jaj!) Tijdens mijn werk bij IBM maakte ik veelvuldig gebruik van deze kaart. Toen ik daar niet meer werkte heb ik er zelf een aangeschaft om Air Miles te sparen.

Kies je de Flying Blue Silver card, dan is het eerste jaar gratis (tot je opzegt voor het eerste jaar is verstreken).Je krijgt bij de aanvraag direct 2.500 miles cadeau.

Je kunt ook kiezen voor de AMEX Flying Blue Gold card, deze kost het eerste jaar tot opzegging voor het jaar is verstreken € 85 en je krijgt dan 5.000 miles cadeau.

Naast de Air Miles die je cadeau krijgt bij de creditcard, verdien je ook miles met elke euro die je met je creditcard betaalt.

Bekijk alle voordelen van de American Express op de website van American Express.

3. Zorg dat je ingecheckte bagage van een TSA-slot is voorzien

Omdat je naar New York afreist is het belangrijk dat je een TSA gecertificeerd slot op je koffer hebt. Sommige koffers hebben deze standaard op de tas, zo op mijn koffer. Je kunt de sloten ook los kopen bij bijvoorbeeld Bol.com

4. Neem een stevige tas mee

De een zweer bij een koffer, de ander bij een backpack. Ga je een week naar New York, dan is de kans groot dat je je bagage moet inchecken. Kies voor een reistas, koffer of backpack dat groot genoeg is voor je kleding, maar niet te zwaar is en een TSA-slot bevat.

5. Een reisgids kan geen kwaad

Wij zweerden tijdens onze citytrip naar New York bij de Lonely Planet. Er zit een handige map in deze reisgids (wij zijn sowieso fan van mappen) en je vindt er veel leuke adresjes en handige informatie in!

6. Lees je in over de leukste wijk in New York om te verblijven

New York bestaat uit tal van leuke wijken om te verblijven. De een nog leuker dan de andere. Welke buurt is het leukst en waar moet je niet heen? Lees dan in onze post over de leukste wijken in New York.

[button color=”yellow” size=”big” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=” https://lonedrifters.nl/tag/new-york/ “]Bekijk alles in New York[/button]