Toen ik over Chicky Clinics las, was het eerste wat ik dacht: bloggersuitje! En toevallig kreeg ik een paar weken geleden van Irene, boardchick of the week, een mailtje of dit niet heel leuk is voor een bloggers/lezersuitje. Dus wie weet! Maar wat is Chicky Clinics?  Chicky Clinics is opgericht door Sanne de Jong en organiseert clinics en reizen in funsports voor alleen vrouwen. Ze zijn gespecialiseerd in het geven van clinics aan vrouwen in extreme sporten waarbij er drempels overwonnen moeten worden. Oh my, toen ik ging snowboarden had ik wat drempels die overwonnen moesten worden (de sleepliften bijvoorbeeld). Je kunt met andere meiden gaan snowboarden, surfen,  skateboarden, kitesurfen en ook skiën. Voor elke funsport-lover zit er vast wel iets leuks bij!

Wat onderscheidt Chicky Clinics van andere clinics?
Chicky clinics wil het aantal vrouwelijke deelnemers in de funsports vergroten. Een feature in Style Spy klinkt dan ook meer dan logisch, want nog steeds probeer ik jullie allemaal te enthousiasmeren voor boardsports. Is it working? De clinics onderscheiden zich niet alleen doordat er gediplomeerd les wordt gegeven, de dames die dat doen zijn ook nog eens de beste freestyle snowboard en freeski chicks die er in Nederland rondlopen! Allen zijn gesponsorde rijders, voornamelijk uit het Nikita team. Deze meiden weten hoe het is om met angsten om te gaan en hoe ze te overwinnen. Chicky Clinics bestaat inmiddels drie jaar en blijft uitbreiden.

 In de winter kun je er terecht voor snowboard en freeski clinics.

In de zomer voor wakeboard, skateboard, surf, kite, SUP en longboard clinics. Er wordt alleen gewerkt met professionele snowboard en ski coaches in de winter, en in de zomer met de beste surf/kitescholen én toplocaties. De clinics zijn gericht op echte beginners, maar ook op chicks die hun skills naar een hoger niveau willen tillen.

Voorbeeld van een dagje testclinic in Zoetermeer.

12:30 Aanmelden bij de Chicky clinics

13:00 Start Yoga Snow session

13:45 Einde Yoga Snow session / Omkleden en de baan op

14:00 Start testcenter

14:15 Start Freestyle clinic

16:15 Einde Freestyle clinic

16:45 Chicky Jam Session

17:15 Einde Jam Session en Prijsuitreiking op de baan

18:00 Einde testcenter

P/Sanne de Jong

En je kunt met de clinics ook naar het buitenland, de eerste volgende is de de  Chicky clinics Trip Mayrhofen waarbij je een week gaat freestylen in Mayrhofen! Dit is voor zowel Skiers als voor boarders. En je word ook nog eens begeleid door het Nederlandse Nikita Team.

Meer informatie? Of wil je mee naar Mayrhofen? Neem eens een kijkje op de website van Chicky Clinics. En vrijdag is de oprichtster, Sanne de Jong -wat een leuke meid!- tevens de Board Chick of the Week!

Kende jij dit al of misschien heb je er al eens aan meegedaan? P.s. ik zoek nog steeds Board Chicks voor de Board Chick of the week. Lees hier meer als je interesse hebt!

Oja en HAPPY VALENTINES DAY!