Dit zijn de beste surfspots ter wereld

Last updated:

De beste surfspots ter wereld surfen kunnen we beter overlaten aan zij die dieper, hoger en nonchalanter in het water bewegen. Ik blijf lekker aan het strand toekijken, want boy would I like to see them surf. De beste surfers over hele wereld zoeken altijd naar de beste golven en vonden deze plekken de beste surfspots. Die plek waar de wind, de swell, het getij, en de richting van de wind de zeebodem ontmoet.

Beste surfplekken ter wereld

Superbank, Gold Coast, Australia

Okay, hier wil ik dus niet in het water, maar wel in de buurt gevonden wil worden. Dit mensen, dit is de plek waar je je gespierde goud gebrande surfgod gaat vinden. Dit is de plek waar je hem alleen maar in het water vindt, want ja die spieren en kleur komen niet vanzelf.

Het is wel even zoeken, want er is 70 km aan strand met vier epic point breaks, waaronder The Superbank, dat gezien wordt als één van werelds beste breaks.

Dit moet een van de beste surfplekken in de wereld zijn. De Gold Coast staat bekend om de kwaliteit van de golven (en surfgoden) maar ook voor het immens grote gebied waar iedereen (surfers, toeristen, jij?) terecht kan.

Surfbank is één van de best surfspots van de wereld.

Surfen Hawaii

Pipeline, Oahu, Hawaii

Beste surfplekken van de wereld? Hawaï is het land dat claimt het surfen te hebben uitgevonden. Heb jij je surfgod(in) gevonden? Dan maak je hem/haar blij met een enkeltje naar Hawaii. Oahu staat bekend als een populaire surflocatie onder professionele surfers en is de natte droom van elke surfgod (of godin). Die natte droom bestaat met name uit het surfen van de Pipeline, the big daddy van de golven En het is niet voor mietjes zoals ik bedoeld.

Bekijk ook: de beste surfplekken van Hawaii

Bundoran Beach, County Donegal, Ireland

Ierland is ook niet voor mietjes. Als beginnende surfer kan ik er beter wegblijven want 1. Het is koud en 2. De gemiddelde hoogte van de golven ligt wel op 10 meter. Say whut? Hier ga je geen goudgebruinde surfgod vinden.

De kou is voor beginnende surfers waarschijnlijk niet de meest ideale omstandigheid, maar doorgewinterde surfers kunnen daar wel tegen, toch? Populaire surfspot is Bundoran, een paar uur van Dublin af. Het is één van de beste surfspots in Europa met grote golven van wel 3 meter hoog en hoger in de betere seizoenen. Wist je dat koudwater surfen steeds meer aan populariteit wint? Nee? Bereid je dan maar vast voor.

Lees ook: onze tips voor surfen in de UK

Arugam Bay Sri Lanka

Ooit bekend als een van de surf gems in de wereld, wordt Sri Lanka tegenwoordig overspoelt door (beginnende) surfers. En dat is niet niet zo gek, Sri Lanka is een fijne surfbestemming door de sand breaks bij Weligama en Hikkaduwa waar je perfect kunt leren surfen.

Maar Arugam Bay wordt door CNN als beste surfspot van Sri Lanka genoemd. Arugam Bay ligt aan de oostkust van Sri Lanka en is beroemd om de surf. Je vindt in dit deel van Sri Lanka ook veel Europeanen en Australiërs op een surfvakantie en sommigen hiervan blijven er zelfs wonen.

Arugam Bay houdt zo nu en dan een aantal ASP-surfwedstrijden en -evenementen.

The Bubble Fuerteventura

The Bubble is een krachtige point break voor Majanicho, een klein eindje rijden ten westen van het stadje Corralejo op Fuerteventura. Het rif bij The Bubble kan goede tubes produceren met een sterke deining.

Bubbles is een korte golf, maar krachtig, hol en snel. De golf is alleen bedoeld voor ervaren surfers!

Fuerteventura strand met golven en surfers
Niet de Bubble, wel Fuerteventura

Filipijnen Siargao

Het Filipijnse eiland Siargao is niet alleen een prachtig eiland vol tropische planten het is ook een goede surf hotspot. Je kunt er ook heel goed surfen. Het eiland is namelijk omgeven door de mooiste surfbreaks. Of je nou beginner of gevorderde surfer bent. Een bekende surfspot om te leren surfen is Jacking Horse (wel een reef break). Ben je gevorderde surfer? Dan is de Cloud Nine surfbreak een van de beste surfplekken ter wereld. Ook Salvacion of Guian zijn prima plekken.

Huur een scooter met een surfrack en tuf met je eigen (gehuurde) surfboard over het eiland Siargao.

GRATIS BROCHURE VOOR JE CAMPERREIS VOOR 2022!
Canada, Nieuw-Zeeland, Amerika en meer landen