De mooiste yoga én surf leggings voor de zomer (2021)

Surf leggings zijn dé items waarvan je er één in je kast moet hebben. Met name in de zomer zijn surfleggings handig, als je geen zin hebt om een wetsuit aan te trekken in de hitte. Plus: de leggings beschermen je tegen zonverbranding. En ze zakken niet van je kont af! Geen surfsessies de komende tijd? Dan kan je surfleggings ook prima als yoga broek dragen. We love them! Surf leggings zijn comfortabel en zien er ook nog eens leuk uit!

Ik heb een lijst gemaakt van de leukste surf leggings voor de zomer (2021) voor surf én/of yoga lovers!.

Salt Gypsy surfleggings

Salt Gypsy claimt de bedenker van de surfleggings te zijn. Omdat Salt Gypsy oprichtster Danielle Clayton zat de hele dag in de zon werkte op een surfari boot werkt, zocht ze een oplossing om haar huid te beschermen! Salty Gypsy heeft diverse samenwerkingen en de surfleggings zijn onder andere bij Urban Outfitters te koop (voor zover wij weten alleen in Amerika).

Bekijk de Salt Gypsy collectie op de website.

Roxy surf en yogaleggings

En natuurlijk heeft onze favorite Roxy de allerleukste surfleggings! De Pop Surfcollectie is mijn favoriet. Heb je de nieuwe Pop Surf collectie van 2020 al gezien?

Billabong surfleggings

Ik ben een groot fan van de Billabong collecties. Ook de Billabong surfleggings zien er vet uit. De collectie surfleggings is niet heel groot, maar wat Billabong aan surfleggings heeft vind ik erg mooi. Deze surfleggingcollectie van Billabong bestaat uit zwart, groene colourblocking leggings en tropische printen leggings.

Een vette shop waar ik graag mijn snowboard en surfkleding koop is Blue Tomato. Ze hebben daar ook meerdere Billabong surfleggings te koop en bezorgen vanaf 40 euro gratis naar Nederland. Of check de store in Utrecht!

Teeki

Teeki is een eco activewear. Ze maken van hun waterflessen namelijk de surfleggings. De surfleggings zijn niet alleen ideaal om in te surfen maar ook voor yoga, gymnastiek, dansen of gewoon om te dragen. De printjes zijn allemaal stuk voor stuk heel leuk. In Nederland is Teeki niet te verkrijgen, wij kopen onze Teeki surf en yogaleggings dan ook via Amazon.

Protest

En natuurlijk heeft Protest een mooie collectie aan surfleggings; van felgekleurde tot kekke printjes. Je kunt de leggings o.a. op de website van Protest of via Bol.com kopen.

O’Neill surfleggings

O’Neill heeft mooie kleurige printjes surfleggings. Wij zijn vooral fan van de duurzamere Active Print 7/8 Leggings, die deel uitmaken van de O’Neill Blue Collection, een innovatief project waarbij plastic uit de oceaan wordt gevist en omgezet in garen, voor gebruik in jouw leggings. Draag ze bij een surfsessie, een hike door de bergen of het ontdekken van een nieuwe stad.

Check de website van O’ Neill voor de nieuwste surfleggings!

Kun je surfleggings in Nederland dragen?

Het temperatuur van het zeewater verschilt in Nederland enorm. Van 5 graden in de winter tot 20 graden in de zomer. Hoe warmer het water, hoe dunner je wetsuit. Vanaf warme temperaturen kun je in Nederland pas een 2/1 aan wetsuit aan. De meeste surfleggings zijn 1mm dik, dus dat betekent dat je pas een surflegging aankan als de zeetemperatuur van Nederland echt begint te stijgen!

MUST READ: welke wetsuit draag je bij welk temperatuur?

Heb jij al een surflegging in huis? Welk merk is jouw favoriet?