De vetste klim- en boulderhallen in Nederland

Boulderen bij Bjoeks

Klimmen – en vooral boulderen – is een upcoming sport in Nederland. En oplettende lezers weten dat wij ook helemaal weg zijn van klimmen – zowel boulderen als touwklimmen. Boulderen is eerder een sociale activiteit dan competitief en dat maakt de sport zo leuk. Maar waar begin je met klimmen? Uiteraard bij de dichtstbijzijnde boulderhal in jouw stad of dorp. Maar Nederland is niet zo groot, dus het loont om af te reizen naar een vette boulderhal in Nederland. Want er zijn heel wat vette plekken om te boulderen/klimmen. Ontdek de vetste klimwanden/hallen in Nederland op Lone Drifters!

Een overzicht van alle boulder- en klimhallen

Groningen

Klimwand Bjoeks Groningen

Klimhal Bjoeks heeft behalve een indoorklimhal, ook Excalibur; de hoogste vrijstaande klimmuur ter wereld (121 voet of wel zo’n 36.88 meter). Deze klimwand in Groningen is vernoemd naar zwaardman King Arthur en is interessant voor klimmers vanwege de 36-feet curve in het ontwerp, zodat er een overhang is die klimmers op een echte piek kunnen vinden.

Beginner? Dan kun je klimmen aan de ‘platte’ kan van de wand. De klimwand in Groningen is fantastisch als je geen echte piek in de buurt hebt, maar wel overhang wilt oefenen.

Locatie: Bieskemaar 3 Groningen
Losse entree:: zelfstandig klimmen € 12,00 voor 2 uur
Buiten klimmen: klimmen op Excalibur en boulderen op rotsachtige objecten.

Gropo

Hoewel je ook bij Bjoeks kunt boulderen is Gropo de enige échte boulderhal in Groningen. In deze boulderhal kun je terecht voor klimroutes op ieder niveau, goede muziek en lekkere koffie (zodra dat weer kan). De klimhal biedt meer dan 750m2 aan klimoppervlakte.

Locatie: Ulgersmaweg 8 Groningen
Losse entree: € 8,- (dagkaart)
Buitenklimmen: boulderen, er wordt ook gebouwd aan uitbreiding

Noord-Holland

Klimmuur Centraal Amsterdam

Klimmuur centraal (bij het Centraal Station): deze klimhal in Nederland is een uitgebreide en volledige en goed bezochte klimhal vlakbij centraal station Amsterdam. Je vindt hier uitgebreide boulder en klimmogelijkheden, een extra voorklimwand en horeca. Ook is er een open dak.

Locatie: Dijksgracht 2 Amsterdam
Losse entree: € 14,5 (dagkaart)
Buitenklimmen: nee

Klimhal Amsterdam Sloterdijk

Bij deze klimhal in Amsterdam kun je binnen en buiten klimmen en boulderen. Met meer dan 300 routes en een klimoppervlak van 3300 m2 raken klimmers hier niet snel uitgekeken.  

Locatie: Naritaweg 48 Amsterdam
Losse entree: € 14,- (dagkaart)
Buitenklimmen: nee

Mountain Network

Mountain Network Amsterdam (Erasmusgracht) Amsterdam beschikt als tweede locatie van Mountain Network over een zelfontworpen driehoek­klimwandsysteem. Dit systeem zorgt voor veel variatie en maakt alle wanden tot één geheel.

De klimwanden zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde klimmers en variëren van liggend tot zwaar overhangend, met een maximale overhang van maar liefst 10 meter.

Limburg

Ivy Climbing Sittard

IVY Climbing in Sittard beweert de grootste en meest complete klimhal van de Euregio te zijn. Zo kun je in deze klimhal zowel lead- als toprope klimmen, boulderen en speedklimmen. De boulderhal is ruim 300m2. Naast de drie klimdisciplines, zijn er voldoende trainingsfaciliteiten. Denk hierbij aan trainingswanden met verschillende hellingshoeken, campusborden, vingerborden, fitnessapparatuur en -attributen.

Locatie: Milaanstraat 115 in Sittard
Losse entree: € 13,50 <25
Buitenklimmen: nee

Utrecht

Neoliet

Neoliet in Utrecht heeft 3000m2 aan klimwand en 400m2 aan boulderwand. Bij deze klimhal vind je 300 routes, tot zo’n 13-19m hoog in 3000m² aan klimwand. Boulderen: 120 boulders tot zo’n 4-5m hoog in 400m² boulderwand

Losse entree:
Buiten klimmen: er is een buitenwand aanwezig voor klimmers
Website: Neoliet Utrecht

Friesland

Leeuwarden, Noardwand

Klimcentrum Noardwand in Leeuwarden is de nieuwste aanwinst in Nederland van Mountain Network. Noardwand is een moderne klimhal en biedt als één van de weinige klimcentra in Nederland de drie Olympische disciplines aan onder één dak: lead, speed en boulder. Er is ook een Clip ‘n Climb met 11 verschillende klimchallenges.

Buiten klimmen Noardwand

Buiten klimmen: er is een buitenwand aanwezig voor klimmers die in het bezit zijn van een Klimvaardigheidsbewijs én als je als klant bij Mountain Network geregistreerd staat. Raadpleeg altijd de website voordat je gaat klimmen bij Noardwand.

Locatie: je vindt deze klimhal aan de Fiswerderweg 3 in Leeuwarden
Losse entree:: introductieles volwassenen €13,00
Buitenklimmen: klimmen

Noord-Holland

Rock Steady Bussum

Zoek je een spot om buiten te boulderen in Nederland? Dan zit je bij Rock Steady goed. Bij Rock Steady kan je namelijk boulderen in de buitenlucht. Rond de klimhal in Bussum is namelijk een park van boulders die de Fontaine Blue een beetje naar Nederland brengt.Onder de boulders ligt zand zodat je veilig kunt landen, maar een bouldermat wordt wel aangeraden.

In Rock Steady vind je 5 verschillende blokken variërend van liggend, tot zwaar overhangend. De routes zijn volgens een kleurcode gerangschikt.

Losse entree:

Zuid-Holland

Monte Cervino – Bergschenhoek

Buiten klimmen op een ‘echte’ berg doe je in klimcentrum Monte Cervino in Bergschenhoek. Deze betonnen berg met buitenwanden is een abstracte versie van de berg Matterhorn in de Alpen, maar ligt boven in Rotterdam. De wand heeft een oppervlakte van 1.350 vierkante meter en is bijna 35 meter hoog. Vanaf de top heb je uitzicht op veel groen én de skyline van Rotterdam! 

Locatie: Hoeksekade 141 Bergschenhoek
Losse entree:: binnen en buiten € 13,00 (speciale tarieven voor 65+, studenten en kinderen)
Buitenklimmen: klimmen

Flevoland

Impact Boulderhal

Impact Boulderhal heeft verschillende ruimtes. Het trainingshok bestaat uit drie trainingswanden die 60, 40, 30 en 20 graden overhangend zijn. Op de 40 graden overhellende wand is een moonboard te vinden. Voor de kleine klimmers en avonturiers is er de Tooka Temple. 
Locatie: Bongerdstraat 6 Almere
Losse entree: € 10,-
Buitenklimmen: nee

Gelderland

Kei boulderhal

Kei boulderhal ligt in Apeldoorn en heeft 1500+ m2 grondoppervlak. De boulderhal opent 1 augustus 2021 dus we kunnen er nog vrij weinig over zeggen. Houdt hun website in de gaten!

Locatie: Vlijtseweg 118 Apeldoorn
Losse entree: €10,50 (andere tarieven voor kinderen en studenten)
Buitenklimmen: nee

Mountain Network Arnhem

In Arnhem vind je een andere locatie van Mountain Network, namelijk Mountain Network Arnhem. Je kunt op deze klimlocatie zowel boulderen als eten in een industrieel-sportieve omgeving.  

Boulderen, klimmen zonder touw. Een paar passen boven de grond. En soms iets hoger.

Locatie: Olympus 27 Arnhem
Losse entree: € 13,50 t/m 65 jaar (speciale tarieven buiten deze leeftijd)
Buitenklimmen: adventure tower als groepsarrangement

Overijssel

Boulderhal Roest

Boulderhal Roest is een grote indoor klimfaciliteit met een 1500m2 vloeroppervlak en 600m2 wandoppervlak. Er is een crossfit set-up en een 40° LED MoonBoard.

Als je lid bent van Roest kun je ook boulderen bij hun andere locaties:
Energiehaven Utrecht | Kunststof Leiden | Radium Maastricht | Zuidhaven Utrecht

Locatie: Marsweg 10 Zwolle
Losse entree: € 11,50 (goedkoper voor <25 jaar)
Buitenklimmen: nee

Cube Bouldergym

In deze boulderhal vind je 600 mklimwand met 10 circuits van verschillende moeilijkheidsniveau’s. In totaal zijn er meer dan 200 korte klimroutes (boulders).

Funfact: In 2011 was dit de tweede boulderhal van Nederland!

Locatie: Hoge Bothofstraat 49 Enschede
Losse entree:: vanaf € 9,25
Buitenklimmen: nee

Overige boulderhallen

In de lijst staan niet alle boulderhallen vermeld. In de kaart hieronder vind je een brederoverzicht.

Boulderhallen op de kaart

Klimhallen in Nederland en corona

Houdt er rekening mee dat niet alle klimscholen op het moment open zijn of aangepaste maatregelen hanteren. In sommige klimhallen moet je een mondkapje dragen, in andere mag je alleen vloeipaar chalk gebruiken. Hou de officiële website van jouw klimhal in de gaten voor actuele informatie!

Dit heb je nodig om te boulderen/klimmen

Meer klimmen?

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.