Dit zijn de 5 leukste hostels in Kopenhagen

Ik ben dol op Kopenhagen. Ik ben er al 3x geweest en een 4e keer kan ik niet uitsluiten. De gezellige sfeer, leuke wijken, kleurrijke huizen aan het water van Nyhavn tot het ultrahippe Nørrebro en bijzondere Christiania. Ik kom er graag. Maar Kopenhagen is ook prijzig. De stad staat in de top tien van duurste steden van Europa. Gelukkig zijn er genoeg opties om in Kopenhagen te verblijven die betaalbaar zijn, zoals hostels. Dit zijn de leukste hostels van Kopenhagen. 

1. Generator

Generator is een hip hostel in heel Europa en Noord-Amerika, inclusief Kopenhagen. Het is betaalbaar en centraal gelegen met een geweldige gemeenschappelijke ruimte, buitenterras en eigen bar. De slaapzalen zijn schoon en comfortabel, maar zonder verduisteringsgordijnen. Kleine kluisjes zijn beschikbaar, maar er is geen keuken. Familie- en vrouwenslaapzalen zijn ook beschikbaar.

2. Copenhagen Downtown Hostel

Dit bruisende hostel heeft een levendige bar die tevens dienst doet als muziekpodium. De bar biedt goedkope drankjes en eten, met een van de goedkoopste happy hours in de stad.Het is een groot hostel, er zijn 88 kamers en 365 bedden, waardoor het gemakkelijk is om nieuwe mensen te ontmoeten als je alleen reist. De kamers van Copenhagen Downtown hebben een chique, retro Scandi-sfeer. Ga je overnachten in een van de slaapzaalbedden, dan moet je er rekening mee houden dat er geen privacygordijnen zijn en dat het feest in het hostel lang kan doorgaan. Je kunt hier niet koken, maar er is wel een chill / cinema lounge om films te kijken. Mensen die niet in het hostel verblijven komen hier zelfs rondhangen vanwege de levendige sfeer.

3. Next House

Dit gezellige hostel ligt naast het hoofdstation en biedt faciliteiten,  livemuziek, een fitnessruimte, een bioscoop, keuken en er is een prachtige tuin op het dak. Er is ook een restaurant aanwezig voor pizza’s en diners. Liever niet koken? Er is ook ontbijt mogelijk in het restaurant van Next House

De slaapzalen hebben pod-bedden voor voldoende privacy en om comfortabel te slapen. 

4. Woodah Boutique Hostel

Woodah is een van de beste boutique hostels in Kopenhgane. Er zijn 30 op maat gemaakte, gezellige en comfortabele stapelbedden in Japanse stijl voor zowel singles als tweepersoons. Ruime kamers met veel licht en schone badkamers die vijf keer per dag worden schoongemaakt. 

Het ontbijt is inbegrepen. In het eigen restaurant, Nakka, serveren ze Deense lekkernijen met Japanse invloeden. De gemeenschappelijke ruimte is knus en ideaal om te socializen en nieuwe mensen te ontmoeten.

5. Urban Camper

Urban Camper is een fantastisch goedkoop hostel in Kopenhagen. Ze bieden zowel gemengde als alleen voor vrouwen geschikte slaapzalen, en er zijn ook mogelijkheden om in tenten te verblijven! Het hostel ligt in de levendige wijk Norrebro, dus je kunt gemakkelijk je weg vinden op je avonturen door de stad. Urban Camper heeft een gemeenschappelijke ruimtes en een leuke bar, een keuken om zelf je eten te bereiden en dat voor een geweldige budgetprijs! En alsof dat nog niet genoeg is, bieden ze ook een gratis ontbijt, waardoor je nog meer van je budget kunt besparen.