Dingen die best vermoeiend zijn als beginnende surfer

Als je voor het eerst surft, of beginnende surfster bent dan heb je soms van die momenten dat je het liefst gewoon op je plank wilt blijven liggen en je met de stroming mee laten nemen. Jep, surfen is vermoeiend. Waarom vertelt niemand je dat ook alweer?

 De ene keer ben je nog vol goede moed aan het peddelen, een minuut later spoel je verzopen aan op het strand. En dat dan een uur lang achter elkaar (of soms zelfs een dag), zonder op het board te hebben gestaan. Ja, het leven als beginnende surfster kan best vermoeiend zijn. En hier zijn nog een paar redenen.

1. Je bent alleen maar aan het overleven

Als je net als ik nog niet zover ben, dan kun je alleen maar peddelen (en niet duck diven of de turtle roll). Als er dan een keer een grote golf aan komt waar je niet overheen kan peddelen dan ben je – inderdaad – aan het overleven en hoop je dat je niet verzuipt (tot je erachter komt dat je maar 5 meter van het strand af was).

2. Je bent eerder een walvis dan een zeemeermin

In het begin zal het nog redelijk gaan, maar je komt er al gauw achter dat je het zo niet langer volhoudt: alleen maar peddelen. Het is op z’n zachtst gezegd, vermoeiend. En als je dan eindelijk de perfecte golf spot (ja die herken je als beginner ook nog eens moeilijk), dan plof je als een walvis (en met walvisvaart) op je board om vervolgens niet meer te kunnen bewegen. Je besluit daarom maar om bodyboardend op het strand aan te spoelen.

3. Het board is veel te zwaar en groot

Als beginner start je natuurlijk met een longboard. Op zo’n klein boardje kun je lastig staan als je nog maar net begint. Met als gevolg dat je al kapot bent voordat je überhaupt de zee hebt bereikt. You gotta love it.

surf mimizan

4. Je bent alleen maar zout aan het weg ‘halen’

Je ziet er al niet uit met je haar over je gezicht: het zout is werkelijk overal. In je neus, je ogen. Je bent alleen maar aan het spugen, je ogen doen pijn en je wetsuit is niet droog te krijgen zonder zand (maar ik neem toch aan dat elke surfster – ook gevorderd – dit heeft?).

5. Je kiest regelmatig een te grote wetsuit

Je denkt nog steeds dat een wetsuit niet strak hoort te zitten (iets met water in je pak laten komen zodat je opwarmt) en koopt of huurt een veel te grote. Niet alleen heb je het koud, het pak hangt een paar meter lager dan het hoort. Ja, best vermoeiend.

Meer over het kiezen van een wetsuit

6. Je herkent de goede plekken niet

Je kiest voor de rustige plek omdat je bang bent dat iemand je aan’rijd’ met surfen of dat iemand ziet dat je een walvis bent. Dus je gaat op een rustig plekje surfen, waar natuurlijk niemand is met een reden: je belandt steeds in een stroming en bent – alweer – alleen maar aan het peddelen.

Natuurlijk moet je het allemaal met een korreltje zout nemen. Ik vind surfen helemaal the bomb, maar ach elk voordeel heeft z’n nadeel. Ik kan niet wachten tot ik beter ben in surfen. Wat vind jij het vermoeiendst aan surfen?

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.