Dingen die ik ga opgeven om een jaar op reis te gaan

Als ik vertel dat ik op wereldreis ga krijg ik verschillende reacties; meestal is het een: “maar ik zou dat niet kunnen”, of “Ik kan niet sparen, maar wauw dat jij dat voor elkaar hebt gekregen”. Oh yes, I feel ya!

Vooral dat laatste is iets wat mij in het begin niet gemakkelijk afging. Het is als een duiveltje op je rechterschouder die zegt dat je dit wel kunt kopen omdat je volgende maand wel ietsje meer kan sparen. Ja dat gebeurd dus niet. Want elke maand is het dan hetzelfde. En zo raak je gewend aan steeds iets minder sparen en meer geld uitgeven. Ze zeggen toch niet voor niets dat je gaat leven naar wat je hebt? Je moet dat duiveltje negeren en bepaalde (niet eens belangrijke) behoeftes negeren. En luisteren naar het engeltje op je linkerschouder: de discipline om te sparen.

Hoe moeilijk dat ook is. Maar je krijgt er veel voor terug.

Dingen die we gaan opgeven om op wereldreis te gaan:

Minder vakanties

Het klinkt misschien heel stom, want je gaat toch op reis? Maar hoe minder ik tussendoor reis, hoe meer ik kan sparen voor de wereldreis. Helemaal als je een blog hebt die over reizen gaat wil je zoveel mogelijk content maken. Maar ik weet inmiddels ook wel dat die wereldreis alles gaat verslaan.

Mijn huurwoning (en hamster)

Vooral toen het in mijn omgeving echt aankwam dat we een jaar weg gaan, vond ik opmerkingen over ons huurhuis erg vervelend.

Wat zeiden ze dan?

Nou bijvoorbeeld: “Jeetje wat zonde dat jullie je huis opzeggen”. Dan vond ik dan heel irritant. Maar ja, hoewel het best zonde is om een huurhuis waar je prima en ruim woont op te geven: zo zie ik het niet.

Misschien kopen we wel een huis na de reis, ik vind ons huidig huisje niet bijzonder en er zijn plannen om een huisje in Thailand te kopen.

Mijn hamstertje houdt het hopelijk nog even vol tot we weg gaan en anders gaat ze naar de ouders van mijn vriend – in een soort van pensionnetje (ze zijn daar gek op dieren).

Update 30 maart: helaas is het hamstertje overleden :(

Mijn neefje van bijna 1 jaar zie ik een jaar niet

Het had niet beter gepland kunnen worden ;-) Vorig jaar kreeg mijn broertje een kind en volgende maand wordt hij 1 jaar. Ik ga dus een heel jaar van zijn leven missen. Maar ik blijf denken dat kindjes van 2 jaar en ouder leuker zijn dan tussen de 1 en 2 jaar.

Mezelf geruststellen.

Een baan waar ik het naar mijn zin heb

Ironisch genoeg – of misschien juist omdat ik weg ga – heb ik het gevoel dat ik eindelijk dé functie heb gevonden die bij mij past. Ik heb geen vaste baan, maar of je dat nou wel of niet hebt, na een jaar reizen is het altijd gokken of je weer een leuke functie vindt of dat je mag terugkomen.

Daarentegen kan er veel veranderen in een jaar (op reis zijn).

Mijn vriend heeft het geluk dat hij na een jaar mag terugkomen omdat hij een vast contract heeft. Ze bieden hem onbetaald verlof aan.

Lucky bastard

De ergste dingen? Een dier of familie achterlaten vind ik stiekem toch wel een beetje erg… Wat vind jij lastig om op te geven? Of wat zou jij lastig vinden op om te geven?