Wat te doen in Chelsea New York

Wat te doen in Chelsea New York

Chelsea is een trendy wijk in New York waar veel kunstenaars en schrijvers wonen. In deze wijk in Manhattan vind je veel goede restaurants en een trendy nachtleven.

De wijk Chelsea is absoluut een bezoek waard als je een citytrip naar New York maakt. Chelsea is een oude wijk in Manhattan dat tegenwoordig veel schrijvers en kunstenaars huist. De bekendste dingen te doen in Chelsea New York zijn het bezoeken van Chelsea Market, een walhalla voor fijnproevers, het Hudson River Park, vintage winkels en een (of twee of drie of of!) van de hippe nachtclubs in de wijk.

Wij sliepen tijdens onze citytrip in de wijk Chelsea en vonden het een heerlijke plek om elke avond naar terug te komen. En natuurlijk om in de wijk zelf rond te hangen.

[alert]

Zo kom je in Chelsea
De High Line
Eten in Chelsea
Het nachtleven in Chelsea

[/alert]

High Line: de leukste attractie van Chelsea

Je kunt net in Chelsea zijn geweest zonder dat je over de High Line hebt gelopen. Deze verhoogde spoorlijn is een groene wandelroute met een mooi uitzicht over de wijk Chelsea. De lijn loopt over het oude laadperron van de voormalige Nabisco-fabriek, waar je nu de eetgelegenheden en winkels van Chelsea Market vindt. In de zomer worden er op de High Line veel (gratis) evenementen georganiseerd.

Je kunt de High Line prima zelf bezoeken, maar als je een tour wilt, check dan eens Get Your Guide, dat tours aanbiedt in verschillenden landen. Zoals een High Line Tour voor €30 waarbij je Chelsea, de High Line en het Meatpacking District bezoekt.

Eten in Chelsea

Of je nou op zoek bent naar tapas of taco’s, de wijk Chelsea is een feest voor je maag want er zijn veel restaurants en andere eetgelegenheden voor elke eter te vinden, zoals in Chelsea Market. Hieronder vind je een aantal suggesties voor elk type eter

  • Los Taco in Chelsea Market is je go-to als je gek bent op – hoe kan het ook anders – taco’s en quesadillos. Deze kleurrijke stand vind je op Chelse Market en is perfect voor een kleine hap, wanneer je maar wilt.

Het nachtleven in Chelsea

In Chelsea vind je ook veel bekende nachtclubs en bars. Van laid-back clubs tot roof top bars.

Wil je op stap gaan in Chelsea? Ga dan naar de volgende clubs:

  • Flatiron Lounge als je van Art Deco stijl houdt
  • Gallow Green voor fantastisch uitzicht over de gebouwen van West Chelsea
  • The Half King als je creatieve mensen wilt spotten (oh en de auteur van Perfect Storm is mede-eigenaar van deze tent
  • Gins, vodkas 7 & rum? Rye House is your place
  • Piano bar? Sid Gold’s Request Room
New York wat te doen
Waar te verblijven in Chelsea?

Chelsea ligt iets ten zuiden van Midtown West. Het is daarom een van de beste buurten om te verblijven in New York omdat je dicht bij Midtown bent, maar niet middenin de drukte zit.

Budget hotel/hostel: Chelsea cabins
Middenklasse hotel: Pod 51 (ook te boeken in een pakket met vliegticket)
Luxe hotel: Dreamtown

Hoe kom je in de wijk Chelsea

Neem de 1, E of F-trein naar de 23rd Street-halte en loop naar 9th Avenue.

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.