De beste Los Angeles bezienswaardigheden

Last updated:

Ben je op zoek naar de bezienswaardigheden van Los Angeles? Los Angeles (LA) is de op één na grootste stad van Amerika en bestaat als het ware uit aan elkaar gegroeide kleinere steden zoals de bekendere Hollywood, Bel Air, Beverly Hills en Venice. We bezochten Los Angeles (LA) tijdens een roadtrip door Amerika en hebben onze top 15 bezienswaardigheden voor je gebundeld

Los Angeles bezienswaardigheden

Bezoek de wijk Venice

Iets wat je echt moet doen in Los Angeles is een wandeling door de wijk Venice maken. De buurt Venice heeft zijn naam te danken aan – hoe kan het ook anders – het Italiaanse Venetië. Dit zie je terug in de slootjes in de buurt bij de Venice Canals die tobacco magnaat Abbot Kinney daar heen bracht. En als je een serieliefhebber bent, zoals ik, dan zie je wat bekende plekjes uit de serie Californication en zie je Hank Moody al over de brug lopen met zijn dochter.

Loop over het strand van Venice Beach

Venice Beach is ook bekend van de hippies en van de boardwalk, dé bezienswaardigheid van Zuid Californië. Helaas zijn er ook veel hippies drugsverslaafd geworden en nooit meer uit het hippie tijdperk weggegaan. Langs de boardwalk vind je daarom naast kraampjes, palmbomen en straatartiesten veel daklozen; van oude hippies tot aan jongere mensen.

Maak een fietstocht door Los Angeles

Huur een fiets en maak een fietstocht in Los Angeles langs Venice Beach. Of neem je longboard mee – of als je durft op rolschaatsen in bikini ;-). Vanaf Venice Beach kun je heel leuk van naar Santa Monica fietsen. Je komt dan langs leuke highlights zoals Muscle Beach (waar Arnold Schwarzenegger vroeger op het strnad trainde) en Original Muscle Beach waar je als circusartiest je kunstjes aan de ringen of op een slackline kunt vertonen. Bij Santa Monica kom je uit op bij het reuzenrad van de Santa Monica pier

Liever lopen? Loop dan langs de boulevard en spot allerlei (toeristische) shops aan de rechterkant van de weg en surfers die het water met hun board in de armen uitlopen aan de linkerkant; ultiem Californië gevoel!

Wist je dat op Santa Monica een groot deel van de serie Baywatch is opgenomen?

P.s. Er zijn rondom het strand veel fietshuur aanbieders, maar hou rekening met de openingstijden als je rond zonsondergang wilt fietsen langs de boulevard.

Ga skaten in de skatebowl van Los Angeles

De bekendste skatebowl van de wereld ligt in Venice Beach. Als de zon goed schijnt laten diverse topskaters hun tricks zien. Ben je zelf into skateboarden? Dan moet je zeker een keer in deze bowl zijn gedropped.

Loop over de Santa Monica pier

Speel(de) je toevallig GTA? Dan heb je de Santa Monica pier en het pretpark Pacific Park dat erop gebouwd is vast gezien (misschien heb je daar wel net als ik met je GTA auto tussen gecrosst?). Sowieso vonden mijn vriend en ik veel herkenninspunten in LA van het spel GTA :)

In het Pacific Park word je gebombardeerd met kleurrijke attracties zoals een reuzenrad dat mooi oplicht in het donker, een achtbaan en verschillende eetstandjes.

P.s. Naast het pretpark is de pier het officiële eindpunt van Route 66!

Ga shoppen en eten in de Abbot Kinney Road

Abbot Kinney Road loopt in de wijk Venice en is een gezellige straat met leuke boetiekjes en cafeetjes zoals Lemonade. Verder vind je daar Happy Socks, een reisartikelenwinkeltje, Tom’s en mijn tip Aviator Nation (AV), een soort moderne 90’s shop. Je kunt hier ook lekker eten en drankjes doen en de straat loopt door naar het strand tussen Venice Beach en Santa Monica in.

Loop over de Hollywood Walk of Fame

Wat is een bezoekje aan Los Angeles zonder de wijk Hollywood te bezoeken, right? Hollywood is natuurlijk bekend als het centrum van de filmindustrie – hoewel veel studios zijn verhuisd naar West Los Angeles. Wat veel mensen als vergane glorie zien is The Walk of Fame. Wij gingen daarom met een ‘we zien het wel’ face richting Hollywood. Toen we uit de bus stapten en de Hollywood Boulevard opliepen hadden we niet meteen door dat we over de bekende grijze stoep met roze sterren liepen. Ik vond het maar al te prachtig. Chuck Norris! Fleetwood Mac! Je loopt elkaar – met name toeristen – bijna plat omdat iedereen naar de grond kijkt. Halverwege de boulevard (die is lang!) liepen we naar de overkant en weer terug omdat we Bumblebee (van Transformers ja) hadden gespot.

Toen we een soort van hippie-achtige spot (Rusty Mullet) troffen besloten we om een biertje te drinken. Omdat we net Happy Hour troffen (2e zelfde bier voor $1) werden het al gauw 2 biertjes gevolgd door spicy (maar dan ook echt spicy!) chicken Wings. Bumblebee ben ik trouwens compleet vergeten!

Wandeling naar de Hollywood tekens

Rond een uur of 6 vonden we het tijd om onze lange wandeling naar The Hollywood sign te maken. We hadden uitgerekend dat het ons vanaf de Walk of Fame zo’n 1,5 uur zou moeten kosten om naar boven te lopen en daar rond Golden Hour te zijn. Zo’n ritje is natuurlijk vooral “Oh” en “Ah” roepen want de weg naar de sign loopt dwars door huizen die vast en zeker wel een miljoen of twee kosten.

Na de wijk met dure huizen kom je in de heuvels bij de Hollywood sign (zie locatie hier) en kun je naar boven lopen. Vanaf dat moment had ik een beetje spijt :P. Wat een zware wandeling omhoog als je al wat uren door de stad hebt gestruind en niet getraind bent in lange wandelingen haha. Het werd nog erger toen we een bordje met ‘watch out for rattlesnakes’ zagen. De eerst prachtige oranjekleurige heuvels zag ik niet meer omdat ik alleen maar alert was op ratelgeluiden.

Als je naar boven loopt is het net alsof je door de woestijn loopt met dat oranje zand en droog gras  (ook weer een GTA momentje ;-)). Als je denkt dat je bovenaan bent, zie je dat je nog maar aan de andere kant van de heuvel bent, maar dat is niet erg, want daar is fantastisch uitzicht over de mooiste bergen. Lastig te omschrijven, daarom een fotootje :)

En als je na heel veel zweten buiten adem bovenaan komt dan is het zo de moeite waard om bovenaan de heuvel de Hollywood sign voor een oranje foggy stadje te zien. Overigens kun je niet heel dicht bij de sign komen omdat er hekken voor staan. Maar wat een plaatje <3

Een andere tip om een mooi uitzicht over de stad te hebben is vanaf het sterrenwacht centrum; Griffith Park Observatory. Behalve de skyline van Los Angeles heb je ook uitzicht over op de Hollywood letters, in plaats van erover. Liever niet omhoog en toch de letters spotten? Vanaf de wijk Hollywood kun je ze ook al zien. En er is nog een speciale Hollywood Sign spot, waar je redelijk dichtbij het sign bent.

Andere dingen die je in Los Angeles kunt doen…

Bezoek Universal Studios in Hollywood

Universal Studios Hollywood is de plek voor attracties van films, zoals een boottocht waarbij je de haai Jaws ziet. Universal Studios Hollywood is ook de enige authentieke, werkende filmstudio en pretpark ter wereld. Het is een niet te missen bezienswaardigheid van Los Angeles voor bezoekers, maar het is ook een populaire weekendattractie voor inwoners van LA.

Zorg dus dat je van te voren je tickets besteld om geen attractie te missen. Momenteel zijn er heel veel toffe attracties in Universal Studios zoals de Jurassic World Ride, Harry Potter & The Forbidden Journey en meer. Bekijk hier alle attracties van Universal Studio Hollywoord van het moment.

Ga naar Disney Park

  • Op Rodeo Drive (Beverly Hills) heb je een grote kans om celebrities te spotten in de wijk Beverly Hills en wandel over de Rodeo Drive, één van de bekendste en duurste winkelstraten van Los Angeles.
  • In Warner Bros Studio kun je een kijkje nemen achter de schermen bij series zoals Pretty Little Liars en Harry Potter.
  • Downhill longboarden in Los Angeles? Ga dan naar de Baldwin Hills. Hier spot je trouwens ook veel sportieve LA’ers die hun workout doen door omhoog te rennen.

Wil je vanuit Los Angeles verder reizen? Bekijk dan ook onze roadtrip route langs verschillende nationale parken.

Vervoer in Los Angeles

Met de bus? TAP is de openbaar vervoer maatschappij van Los Angeles. Je kunt in principe een kaartje in de bus kopen voor $1,50 en om over te stappen betaal je nog eens $0,75. Echter hebben ze tegenwoordig geen kaarten meer om over te stappen. Wij mochten vaak gratis doorlopen of kregen iets wat op een overstapkaart leek. Je kunt dus beter een TAP kaart kopen voor eenmalig 1 dollar en daarna steeds  $1,75 per reis betalen. Ben je met de auto in Los Angeles en wil je er niet zelf rijden, maar wel sneller dan lopen of fietsen zijn? Dan is de bus een prima en betaalbaar alternatief. Tip: Laat je auto bij je hotel of een station (wat vaak ook nog gratis is) en pak de bus.

Los Angeles staat erom bekend dat het er heel druk is in het verkeer. Volgens onze Airbnb host sta je van ‘s ochtends 7 tot 11 en in de middag van 4 tot 7 gegarandeerd in de file. Gelukkig hadden wij onze longboards mee en sliepen wij in de wijk Mar Vista, naast Venice. Om naar Venice Beach te komen kun je prima lopen, maar het is natuurlijk veel chiller om dat per board te doen. In plaats van een uur lopen waren we binnen een half uur op Venice Beach! Op zich kun je prima longboarden op de wegen, maar de stoep is net zo fijn (perfect asfalt).

[…] sta je van ‘s ochtends 7 tot 11 en in de middag van 4 tot 7 gegarandeerd in de file.

Geen longboard en niet lopen? Dan is Los Angeles ook goed te doen met de fiets – vooral in Venice Beach doen! Neem in plaats van de grotere hoofdwegen (zoals Venice Boulevard) een parallelle weg zodat je niet te veel op het drukke verkeer hoeft te letten – je rijdt vaak op dezelfde weg als auto’s – en alle ruimte hebt. Vooral als je gaat longboarden is dat heel fijn zo tussen de dure huizen en palmbomen (goals!).

Lyft of Uber. Ook een Lyft of Uber pakken is heel fijn. Hoeveel kost Uber  in Los Angeles? Je rijdt met Lyft of Uber voor ongeveer $9-$15 van het vliegveld naar Venice. Hiermee verlaag je de kosten voor een taxi in Los Angeles aanzienlijk. Download de app, koppel je Paypal of creditcard en bestel een taxi. Je ziet precies waar je taxichauffeur rijdt, met welke auto hij of zij komt en een foto van zijn gezicht. Handig!

Venice Beach is één van de populairste stranden van Los Angeles, misschien wel van Zuid Californië. Je hebt vast wel eens een foto gezien van een skatepark (dat is dus Venice skatepark)  aan het strand.