Krijg 10% korting op de nieuwe zomercollectie van Protest. Gebruik bij het uitchecken op de website Protest.eu de code lonedrifters10 en krijg direct 10% korting!
Doen in Kanchanaburi

Gids voor Kanchanaburi: bezienswaardigheden & tips

Last updated:

Zie jij jezelf overnachten op een boot midden op de River Kwai tussen bomen die veel weghebben van de Amazone? Dat is een van de dingen die je kunt doen in Kanchanaburi. De regio van Kanchanaburi is een must voor elke backpacker die Thailand voor het eerst bezoekt. Na het hectische Bangkok is Kanchanaburi een fijne plek om bij te komen. In deze blog vind je de beste bezienswaardigheden van Kanchanaburi Thailand.

Kanchanaburi bezienswaardigheden

Na Bangkok is Kanchanaburi de tweede plek waar ik tijdens mijn eerste rondreis door Thailand naartoe reisde. Als beginnende backpacker vond ik Kanchanaburi een van de beste bezienswaardigheden in Thailand. Ook genoot ik van de rust na het hectische Bangkok.

1. Loop door Hellfire Pass

Krijgsgevangenen werkten tot diep in de nacht aan de Birma-spoorlijn, soms wel 24 uur achter elkaar.

Helffire Pass (Konyu Cutting) is een bergketen waar doorheen gehakt moest worden. Dit gedeelte van de spoorweg werd bekend als “Hellfire Pass” vanwege de barre en extreem moeilijke werkomstandigheden. Een groot deel van de opgravingen vond plaats met onvoldoende handgereedschap. Omdat het werk op het spoor achterbleef op schema, werd het werktempo verhoogd. Gevangenen moesten diensten draaien tot wel 18 uur. Het ‘gehak’ op de bergketen bij Hellfire Pass werd bekend als de “speedo” -periode.

Toen de Japanners niet tevreden waren met het tempo van het werk, werden gevangenen gedwongen om gruwelijke fysieke straffen te ondergaan, en ongeveer 700 geallieerde gevangenen stierven of werden gedood bij Hellfire Pass. Vandaar de naam dodenspoorlijn.

Britannica.com

De Hellfire Pass kun je als toerist bezoeken om je respect te tonen bij de gedenkplaats. Deze plek is een van de bezienswaardigheden van Kanchanaburi.

De spoorlijn is niet meer in gebruik en je kunt voor een groot deel over de Hellfire pas lopen. Naast deze passage door de bergen is er ook een museum met achtergrondinformatie en aangrijpende verhalen van overlevenden.

Mijn opa uit Indonesië werkte ook aan deze spoorlijn en overleefde gelukkig de oorlog. Zijn (gruwelijke) verhalen vertelde hij aan ons door.

Mijn opa uit Indonesië werkte ook aan deze spoorlijn en overleefde de oorlog. Zijn (gruwelijke) verhalen vertelde hij aan ons door.

hellfire pass kanchanaburi

2. Bezoek de Erawan watervallen

Een van de leukere dingen te doen in Kanchanaburi is het bezoeken van de de Erawan watervallen in het Erawan National Park. Deze watervallen bestaan uit zeven treden die je allemaal kunt bezoeken. De hoogste plek is wel 1500 meter. Enige fitness wordt wel aanbevolen want het is een behoorlijke steile klim.

Entree voor de Erawan watervallen is 200 bath (ong. € 5)

3. Wandel over de bridge over the rivier de Kwai

De River Kwai is bekend vanwege de gebeurtenissen in en van de gelijknamige film The Bridge over the River Kwai. Deze brug is de bekendste bezienswaardigheid van Kanchanaburi en eigenlijk wel een must visit tijdens je bezoek aan Kanchanaburi.

De brug wordt druk bezocht door toeristen en wordt nog enkele keren per dag gebruikt door een trein die over het treinspoor rijdt. Er is naast de brug ook een gezellig marktje te vinden met lokale producten. Koop hier vooral wat lekkers in voor je verdere reis door Thailand.

4. Maak een boottocht met de long tail boot

Een van de leukste dingen te doen op Kanchanaburi vonden wij een tocht over de River Kwai met de longtailboot.

Met een kapitein vaar je over het bruine water langs het amazone-achtige gebied. Een prachtige rit die iedereen in Kanchanaburi moet maken.

Met een kapitein vaar je over het bruine water langs het amazone-achtige gebied.

5. Ga overnachten in een bootje

Overnachten moet je net als wij doe in een Thais woonbootje aan de rivier de Mae Kong (Mekong). De Mekong rivier is ong. 5000 km lang en loopt achtereenvolgend door China, Vietnam, Laos, Thailand en Cambodja. Ben je bang voor gifgroene waterslangen? Dan kun je beter geen biertjes op het terras van de boot nemen ;-) of überhaupt van boten wegblijven.

6. Eten en drinken in Kanchanaburi

Voor eten en drinken in Kanchanaburi ga je naar de nightmarket die elke dag open is. Hier haal je voor weinig geld lekkere Thaise street food. Behalve food kraampjes vind je hier kleding en accessoires. De markt is ook populair onder locals. De leukste straat is Maenamkwai Road, waar je ook veel leuke barretjes kunt vinden.

Reizen naar Kanchanaburi

Kanchanaburi is goed te reizen van en naar Bangkok. Je kunt met de bus of trein naar Kanchanaburi. De reistijd is ongeveer 3 uur.

Kanchanaburi

Tip: 12GO Asia is een handige tool om vluchten, bussen en treinen te vinden naar alle plekken in Azië. Je ziet gelijk wat de goedkoopste opties zijn, hoelang je onderweg bent en je kunt ook online tickets boeken! Vul hieronder de bestemming waar je vandaan komt in en bekijk direct de prijzen!

Powered by 12Go Asia system

Veelgestelde vragen

Waar ligt kanchanaburi in Thailand?

Kanchanaburi ligt in het midden van Thailand, zo’n 130/150 kilometer ten westen van Bangkok.

Hoe kom je in Kanchanaburi?

Je beste optie is om vanaf Bangkok naar Kanchanaburi af te reizen. Het plaatsje is goed bereikbaar vanaf Bangkok. Vanaf Bangkok kun je met de taxi, bus of trein naar Kanchanaburi reizen. Je reistijd is ongeveer 3 uur. Bekijk alle opties om naar Kanchanaburi te reizen.

English?
Click image for English website