Dronefoto Schloss Neuwschanstein

Tips voor Schloss Neuschwanstein

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters

Het sprookjeskasteel ‘Schloss Neuschwanstein is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland. Walt Disney bezocht het kasteel en gebruikte het als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Reden genoeg om dit kasteel in het echt bezoeken. Met onze tips voor Schloss Neuschwanstein ga je goed voorbereid naar dit prachtige kasteel.

Schloss neuschannstein bezoeken

Schloss Neuschwanstein bezoeken

Wanneer je in Beieren op vakantie bent mag je rondleiding door dit schitterende sprookjespaleis eigenlijk niet missen.

Wil je het kasteel bezoeken, dan heb je al vanaf het meertje beneden goed uitzicht. Maar het slot bezoeken is ook zeker de moeite waard. Zo heeft het kasteel meer dan 200 kamers, waarvan er slechts 15 volledig zijn afgewerkt. Op de onderste verdiepingen zijn de dienstruimtes voor het personeel te vinden. Tijdens je rondleiding door Schloss Neuschwanstein bezoek je met name de derde en vierde verdieping met de belangrijkste vertrekken van de Koning. De tweede verdieping werd nooit afgerond en daar vind je tegenwoordig een shop, cafetaria en een multimedia ruimte.

Kasteel Neuschwanstein is alleen te bezoeken met een guided tour:

  • Een verplichte tour met Engelse gids van zo’n 35 minuten. .
Schloss neuschannstein bezoeken ingang

Locatie Schloss Neuschwanstein

Het kasteel ligt in het dorp Hohenschwangau, een dorpje op 3 kilometer van Füssen en Schwangau. Hou er rekening mee dat je niet in de buurt van het kasteel mag parkeren. Aangeraden wordt dan ook om een shuttlebus vanaf de dichtsbijzijnde parkeerplek te nemen.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^