Dronefoto weg bovenaf

Roadtrip Europa: dit zijn de mooiste routes

Volg ons ook op Instagram en TikTok voor inspiratie en tips voor jouw volgende reis

Met de auto door Europa reizen? Europa is de plek om een roadtrip door te maken. Of je nou door Noorwegen, België, Frankrijk of verder weg wilt reizen. En het mooie van Europa is dat je je reis zo divers kan maken als je zelf wilt: van rijden langs bergtoppen en watervallen in Noorwegen tot de groene jungle van Madeira. Voor iedereen is er wel een mooie roadtrip te vinden. Of je nou een week, 14 dagen of 3 weken met de auto je autoreis wilt maken. Vind hieronder je inspiratie voor een roadtrip door Europa.

Auto huren

De meeste roadtrips door Europa kun je vanuit Nederland maken met je eigen auto of camper. Wil je liever naar een bestemming vliegen of ga je ergens een roadtrip maken dat te ver weg ligt? Dan kun je een auto huren. Zelf huren wij graag via Sunny Cars omdat zij met lokale autoverhuurbedrijven werken. Daarnaast boeken wij ook wel eens via Easyterra, hier kun je gemakkelijk autoverhuurbedrijven zoeken en vergelijken voor de beste prijs.

Tips voor een roadtrip

Individueel

Je autoreis kun je prima zelf regelen, vooral als je de bestemming vanuit Nederland met je eigen auto kunt bereiken. Een aantal tips voor het zelf plannen:

  • Lees je goed in over de roadtripbestemming (kies het juiste seizoen, weet de verkeersregels)
  • Ga met de juiste auto op pad (je eigen, een 4×4)
  • Zorg dat je auto goed verzekerd is
  • Plan je roadtrip met een wegenkaart

Bekijk meer roadtrip tips of tips voor het plannen van de ultieme roadtrip

Via een reisorganisatie

Boek een autovakantie en laat (een deel) het regelen.

Ga je verder weg, bijvoorbeeld naar Madeira of IJsland, dan kun je je autoreis door een reisorganisatie laten regelen. Laat bijvoorbeeld een auto regelen, zet een paar hotels vast of regel een deel zelf. Er zijn tal van mogelijkheden.

Lijst van Mooiste roadrips Europa

Roadtrip van een week door Zwitserland

Voor een roadtrip hoef je niet ver te reizen. Wat dacht je van een roadtrip door Zwitserland. Zo heb je de Grand Tour; een roadtrip met de mooiste wegen, haarspeldbochten en bergpassen? De Zwitserse Alpen zijn een droom voor roadtrippers. In dit artikel delen wij een route door Zwitserland.

Omgeving Lauterbrunnen met een drone gefotografeerd
Gemaakt met onze Mavic Mini

Route Zuid-Frankrijk langs de Côte d’Azur

In deze route begin je in Montpellier en rijd je lans de mooiste Frans Mediterraanse kust door naar Monaco. Je rijdt plekjes zoals Montpellier, Marseille, Saint Tropez, Frejus, Nice, Antibes en meer.

Route door Zuid-Noorwegen

Een roadtrip door Noorwegen vinden wij een van de roadtrip bestemmingen van Europa. In deze route begin je bij Stavanger en rijd je via Preikestolen door naar de dorpjes Odda, Flam, Bergen en bezoek je het nationaal park Jotunheimen. En je kunt deze roadtrip prima vanuit Nederland maken.

Roadtrip Madeira

Madeira is een land die je wel met de auto moet ontdekken om op de allermooiste plekjes te kunnen komen. Madeira heeft wel iets weg van Hawaii en dat maakt het een van de beste roadtrips door Europa. Welke route je moet nemen? Bekijk alle bezienswaardigheden van Madeira en start met het plannen van je roadtrip door Madeira.

Roadtrip door Slovenië 

Smaragdblauwe rivieren, driften langs gorges, bergtoppen, helderblauwe meren en groen, heel veel groen. Slovenië is de ideale roadtripbestemming voor natuurliehebbers.

Logar Vallei

Roadtrip Dolomieten/Zuid-Tirol 

Wil je bergen trotseren, de Italiaanse Alpen ontdekken, wandelen langs helderblauwe meren en heerlijk eten. Dan is Zuid-Tirol de perfecte bestemming voor je roadtrip door Europa.

Zittende hiker met op de achtergrond Tre Cime

Roadtrip IJsland

IJsland is een relatief klein land op slechts 3 uur vliegen van Nederland, waar talloze mooie landschappen te bewonderen zijn. Een roadtrip door IJsland staat op de wishlist van vele reizigers. En dat is niet zo gek: wilde landschappen, wonderschone lavavelden en meer.

IJsland bevroren waterval

→ Meer route-inspiratie nodig? Bekijk hier alle autovakanties in Europa

Volg ons ook op Instagram en TikTok voor inspiratie en tips voor jouw volgende reis