Overnachten in Hotel de Wereld

Luxe overnachten na een bezoek aan de Veluwe

We strijken dit keer neer onder de Veluwe, in Hotel de Wereld in Wageningen. Een voor ons nog onbekende stad en onbekend hotel. Hotel de Wereld nodigt ons uit om een nachtje in hun hotel door te brengen, in een van de spiksplinternieuwe kamers. Hotel de Wereld is niet zomaar een hotel: het is een plek met een verhaal. Ontdek op Lone Drifters waarom een nachtje in Hotel de Wereld de moeite waard is. 

Wageningen

We rijden op een van de warmste dagen van juni zonder airco naar Wageningen. Wat kijk ik uit naar de airco in het hotel! In onze schipperswoning is het altijd een paar graden warmer en airco hebben we niet. Na een paar stops om te drinken en uit te waaien, komen we benauwd aan in Wageningen.

Het valt mij op hoe groen het hier is. Met de natuur van de Veluwe om de hoek is dat ook niet gek. Wageningen bevindt zich namelijk tussen de Betuwe én de Veluwe. De Veluwe vinden we een van de mooiste natuurgebieden van Nederland door de verscheidenheid van landschappen.  

Wat dat betreft zit je bij Hotel de Wereld goed. Je vindt hier de Wageningse berg met wijngaard, maar ook de kronkelende Nederrijn en het blauwekamergebied iets verderop. De stad Wageningen ademt sfeer. Het voelt een beetje aan als onze studentenstad Groningen, zonder hysterie. We reserveren nergens en toch vinden we een plekje om een drankje te doen zonder het te druk te vinden. Heerlijk

Hotel de Wereld 

We worden in het hotel ontvangen in de prachtige entree van het monumentale pand, waar we al wat details van de vrijheid spotten. Bij de mooie open bar kijk je direct in de open keuken. We worden ontvangen door Hans, een van de oprichters van het hotel. Hij vertelt ons meer over de geschiedenis van het hotel. 

“Het viersterrenhotel in het centrum van Wageningen staat sinds 1945 bekend als de plaats waar werd onderhandeld over de bevrijding van Nederland. Na de capitulatie van de Duitse bezetters werd het hotel bestempeld tot monument van de vrede en vrijheid.” Meer dan 75 jaar later komt de geschiedenis tot leven in dit hotel. 

Vrijheidkamers

Van bevrijding naar vrijheid

De kamers staan in het teken van vrijheid. Er zijn zeventien unieke kamers in ontwerp in samenwerking met studenten van Fontys. Alle kamers draaien om beroemdheden die – ieder op hun eigen manier – voor vrijheid hebben gestreden. 

We verblijven in een knusse zolderkamer op de 2e verdieping (met fijne airco! ;-)) in het thema Lady Liberty of vrijheidsbeeld. Het leuke aan deze kamer is dat je overal details van het vrijheidsbeeld tegenkomt. Van de brandende fakkels in de lampen en teksten van het beeld op de muur tot de badeendjes in vrijheidsbeeld-stijl.

Andere kamers die je kunt verwachten zijn de Astrid Lindgren kamer (schrijfster Pipi Langkous) of de Banksy kamer. In de entree hangt een wereldkaart waar je alle vrijheidsstrijders kunt terugvinden. 

Faciliteiten

Fijne faciliteiten in het hotel zijn de koffiebar bij de accommodatie, het buitenterras, de mogelijkheid om fietsen te huren en parkeren kan voor slechts € 2,50 per dag achter het hotel. Het hotel is rolstoeltoegankelijk. 

Onze kamer had een koffiezetapparaat van Nespresso met cupjes, een waterkoker, airco, een grote Chesterfieldbank en twee extra bankjes. Een enorme badkamer met aparte douche, bad en wc en een minibar. 

Menukaart

We doen een drankje en hapje op het ruime en groene terras van het hotel. Hans geeft aan dat ze graag samenwerken met lokale horeca en natuurlijk kiezen wij voor een lokaal biertje (Graangeluk). Op het menu staat de lekkerste gerookte zalm die ik in Europa heb gehad (Japan wint vooralsnog van Europa :)). Let erop dat het kleine porties zijn. Het kan uit om een 3- of 4-gangendiner te bestellen. 

Voor het ontbijt krijgen we een kaart waar we extra’s kunnen aanvinken. Standaard krijg je brood, sap, koffie en beleg. De overige ingrediënten zoals hazelnootpasta, verse jus, cappuccino en pannenkoeken kun je extra bijbestellen bovenop het ontbijt van €17.50 per persoon per nacht. Extra’s zijn gratis of tegen een kleine bijbetaling, om voedselverspilling te voorkomen. Het enige wat we misten zijn de optie om muesli en fruit te bestellen. Wij eten dat zelf niet perse, maar het kan een fijne optie zijn als je in een hotel overnacht. 

Ontbijt kun je bijboeken voor €17.50 per persoon per nacht 

Op zoek naar een bijzondere overnachting met de natuur en een sfeervolle stad om de hoek? Dan is Hotel de Wereld een fijne plek; het is niet alleen een hotel, maar een hotel met een verhaal in het centrum van Wageningen. Niet alleen een sfeervolle stad, maar ook kleinschalig. Je vindt er knusse zijstraatjes met leuke boetiekjes, maar ook gezellige cafés en bijzondere restaurants.

Hotel de Wereld bevindt zich middenin het stadshart en is dus de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken zoals het Maarten van Rossumpad of de (Hoge) Veluwe. Een aanrader is bijvoorbeeld de wandeling rondom Radio Kootwijk of de piramide van Austerlitz. Je zult in het hotel ook wandelaars en fietsers tegenkomen, met name in de leeftijden van 30 – 50.

Locatie: 5 Mei Plein 1, 6703 CD Wageningen, Nederland
Prijzen: een kamer boek je vanaf €85.50 
Boeken: via de eigen website of Booking.com

Vind je onze content leuk?
Volg op Instagram
Voor inspiratie voor je volgende reis!