In Groningen hebben we de fridaynight sup. In een groep van ongeveer 15 man vertrek je vanaf – voor de kenners- Café Peter Pan tussen de boten. Voor 10 euro kun je een inflatable supboard huren en als je een eigen board hebt kun je natuurlijk kosteloos meesuppen. In 5 minuten word je de basis uitgelegd, helpen ze je op je board en vertrek je richting het museum van Groningen om in ruim een uur weer bij Peter Pan uit te komen via de grachten van de binnenstad.

Helaas heb ik nog geen mount om mijn Go Pro aan vast te maken, anders was die zeker meegekomen!

In het begin stond ik nog redelijk wiebelig als ik achterom keek en durfde ik de positie van mijn voeten niet te veranderen (want direct aan het begin viel een jongen in het water). Ook was ik wat ‘angstig’ om knielend onder lage bruggen door te gaan wat als ik niet meer kan opstaan?Maar het ging ons goed af, sterker nog we zijn hooked! En het is echt superleuk om juist in de grachten te suppen en stiekem bij woonbootjes naar binnen te gluren.