Ik krijg heel veel dezelfde vragen rondom reizen en boardsporten en daarom heb ik een FAQ heb opgesteld waar ik alle prangende reis- en sportvragen beantwoord.

Wat was het hoogtepunt van je reis door Azië en Australië in 2007?

Oehh dat is een lastige! Ik kan er niet eentje noemen, want er waren er zeker wel meer. Als ik dan toch eentje moet noemen, denk ik dat het het moment was voordat ik wegging, toen ik het ticket had geboekt. Ik was toen HBO-afgestudeerd en begon aan een nieuw hoofdstuk! Haha, dat klinkt wel heel sneu maar op die leeftijd ben je daar gewoon heel blij mee. Oh, en slapen onder de sterren in de outback is fantatisch!

Wat is je mooiste ervaring van je reis naar Australië en Azië?

Een beetje dezelfde vraag als de vorige, maar “de mensen”. Hah, cliche? Ik heb heel wat vrienden gemaakt, mijn nicht is 3 weken langs geweest, het klikte heel goed met mijn reisgenote (en vriendin) en de locals ontmoeten zijn stuk voor stuk mooie ervaringen. Met vrienden op reis zijn is sowieso heel magisch omdat je er thuis altijd over kunt praten. Zo van is het wel echt gebeurd? Dan heb je altijd iemand die je ff pinched. Oja en dolfijnen in het wild spotten. Nu nog unicorns spotten en ik ben een gelukkig mens.

Wat ga je nou na je studie doen? Reizen of werken?

Eerst werken! Ik doe een interessante studie -al zeg ik het zelf- en zou daar heel graag in verder willen. Verder heb ik hard gewerkt om de studie te kunnen betalen en wil ik nu echt eens geld gaan verdienen en sparen -en m’n eerste Louboutins kopen^^-. Ik vind het soms wel moeilijk om geen materiële dingen te kunnen kopen omdat ik op reis wil. Maar het is het achteraf altijd waard, dus ik zet (vaak ;-)) altijd door! Hopelijk kan ik met een baan straks sparen voor een ‘echte’ wereldreis op hakken en mezelf upgraden naar flashpacker :P. Maar serieus, ik zou graag tussendoor op reis willen en wie weet ooit weer lang op reis.

Welk land in Azië is je favoriet tot nu toe?

Laos. Laos is zo gezellig, zo mooi en vooral leuk om te backpacken. Ik durf niet meer terug te gaan omdat ik er zulke mooie herinneringen aan heb. Bovendien is het echt een backpack mekka en minder toeristisch dan Vietnam bijvoorbeeld.

Naar welk land zou je nog wel eens terug willen en waar ga je deze zomer heen op vakantie (als je op vakantie gaat)?

Australië en dan met name Sydney. Wat een prachtige, sfeervolle stad. Wil je meer Sydney? Lees hier meer over mijn ervaring in Sydney.
Deze zomer ga ik niet meer op vakantie. Ik ben vorige week in Antwerpen geweest (soort van vakantie, toch?). Verder ben ik heel hard bezig (geweest deze zomer) om mijn scriptie dit schooljaar af te ronden en mijn Master te behalen! En nu maar hopen dat ik werk kan vinden great timing eveeee

Een jaar lang door US rondreizen met elke maand $1000 zakgeld of tien minuten in de ruimte doorbrengen.

Ik heb niet zo’n behoefte om in de ruimte te zijn haha, dus geef mij die reis door de US maar! Die is in tha pocket, anyone else in?

Hoe ben je zo into ‘board’ sporten geraakt?

Ik heb nooit specifiek iets met boardsporten gehad, maar viel altijd wel een beetje op (de stijl van de ) skaterboys (nog steeds). Ik raakte helemaal into merken als DC. Voordat ik op reis ging heb ik een keer gesnowboard in Den Haag. Gek genoeg ben ik into boardsports geraakt door het reizen (best laat dus, want ik was al 23). Daar kwam ik in Azië al in contact met Australiërs en die scene. And i loved it! In Bali ben ik voor het eerst gaan surfen in Kuta Beach en raakte ik lichtelijk obsessief door DC omdat ik een meisje met shorts en skateschoenen had zien lopen. In Australie raakte ik verslaafd aan Roxy, maar heb daar niet gesurfd omdat ik bang ben voor haaien >_< .

Waarom longboarden?

Mijn vriend kwam 3 jaar geleden met een longboard van het merk Kahuna thuis. Het board lijkt op een surfboard en gezien ik een kleine obsessie met Hawaii heb, vond ik het wel erg cool. Ik had alleen nooit gedacht dat ik het zou kunnen gezien ik niet eens op een skateboard kan staan. Het bleek easy peasy en toen heb ik van mijn vriend eentje op mijn verjaardag gekregen. Hij had er roze wielen onder gezet en sindsdien ben ik verliefd. Oja en waarom? Omdat je het overal en altijd kan doen. Worth to try!

Hoe staat het met het surfen?

Surfen heb ik sinds mijn 23e niet meer gedaan, wat ik zelf erg jammer vind. Ik was dit jaar uitgenodigd om op perstrip te gaan met Chicky Clinics en surflessen te krijgen, maar helaas had ik het te druk met afstuderen. Ik ga dus zeker weer lessen nemen (waar geen haaien ‘zijn’), want volgens mij ben ik er niet heel goed in (mochten jullie dat dus denken). Dus wie volgend jaar mee wil?

Welke boardsport vind je het leukst?

Longboarden! Snowboarden ook wel maar ik ben er minder goed in omdat ik het niet zo vaak doe.

Nou, wat voor hobby/sport beoefende je vroeger, voor ongboarden en surfen?

Trampoline springen (van mijn 8e tot 12e). Daarna badminton, fitness, spinnen, yoga en voetbal.

Note: sommige vragen dateren uit 2015 en heb ik zo laten staan. Hoe hoger de vraag, hoe nieuwer.