Schloss Neuschwanstein bezoeken

Schloss neuschannstein bezoeken
Last updated:

Dankzij mijn reis door Azie & Australië (OZ) heb ik veel mensen leren kennen. Sommige heb ik opgezocht en zo kom ik ook op plekken waar ik zelf nooit de trein naar zou pakken. Schloss Neuschwanstein zo’n plek dat ik niet had willen missen. Het is een voorbeeld geweest voor een bekend kasteel. Enig idee welke ik bedoel?

Het sprookjeskasteel ‘Schloss Neuschwanstein is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland. ‘Het kasteel werd in opdracht van
Koning Ludwig II gebouwd om zich aan het publieke leven te kunnen onttrekken! Na zijn overlijden in 1886 werd de bouw van het kasteel stil gelegd en werd het sprookjeskasteel geopend voor publiek. Walt Disney bezocht het kasteel bezocht en gebruikte het als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland.

Schloss neuschannstein bezoeken

Schloss Neuschwanstein bezoeken

Wanneer je in Beieren op vakantie bent mag je rondleiding door dit schitterende sprookjespaleis eigenlijk niet missen.

Wil je het kasteel bezoeken, dan heb je al vanaf het meertje beneden goed uitzicht. Maar het slot bezoeken is ook zeker de moeite waard. Zo heeft het kasteel meer dan 200 kamers, waarvan er slechts 15 volledig zijn afgewerkt. Op de onderste verdiepingen zijn de dienstruimtes voor het personeel te vinden. Tijdens je rondleiding door Schloss Neuschwanstein bezoek je met name de derde en vierde verdieping met de belangrijkste vertrekken van de Koning. De tweede verdieping werd nooit afgerond en daar vind je tegenwoordig een shop, cafetaria en een multimedia ruimte.

Kasteel Neuschwanstein is alleen te bezoeken met een guided tour:

  • Een verplichte tour met Engelse gids van zo’n 35 minuten. .
Schloss neuschannstein bezoeken ingang

Locatie Schloss Neuschwanstein

Het kasteel ligt in het dorp Hohenschwangau, een dorpje op 3 kilometer van Füssen en Schwangau. Hou er rekening mee dat je niet in de buurt van het kasteel mag parkeren. Aangeraden wordt dan ook om een shuttlebus vanaf de dichtsbijzijnde parkeerplek te nemen.

GRATIS BROCHURE VOOR JE CAMPERREIS VOOR 2022!
Canada, Nieuw-Zeeland, Amerika en meer landen