Feature: Britt Schoorl kleding

Last updated:

Deze week zetten we Britt Schoorl in de spotlight. Deze Boardchick en ontwerpster wordt in de maand juni de Boardchick of the Month op Style Spy, en omdat haar kledingcollectie mij heel erg aanspreekt, geef ik haar ook een feature als merk. Britt Schoorl is een merk met over het algemeen simpele, maar mooi getailleerde, straight to the point ontwerpen. Ergens tussen, eenvoudig, elegant, vrij en ontspannen.

Britt heeft na het afronden van haar bachelor diploma in Bondi Beach Australië gewerkt. Ze combineerde daar de dingen waar ze het meest van houd: surfen en ontwerpen voor een kledingmerk.

Daarna besloot Britt naar Bali te gaan en haar eigen merk te starten. “Ik produceerde daar mijn eerste collectie en een aantal van de producten in Nederland, nu ben ik weer terug in mijn geboorteland om mijn dromen na te jagen en te ontwerpen voor mijn eigen merk.”

Haar merk is geïnspireerd door haar jeugd. “Ik ben opgegroeid tussen de velden en boerderijen vlak bij het strand, had ik alle vrijheid om mijn eigen ding te doen. En met mijn ouders die een textiel-drukkerij hebben, ben ik geboren in de wereld van textiel”

In deze wereld waarin we nu leven, wil je alleen maar comfortabel, gelukkig en de mooiste versie van jezelf zijn in de kleren die je draagt.  Er is slechts een kleine ruimte over om te zingen en rond te dansen en dan wil je niet lastig gevallen worden door een beperkend jasje, shirt of broek. Je moet vrij voelen in je kleding, maar er toch verfijnd uitzien.

Want to spy some more? Check dan brittschoorl.com