Goedkoop overnachten in New York? Zo vind je een budget hotel in NYC

Hotels in New York en skyline

Naast je vliegticket naar New York kan het hotel een duur grapje worden. Ben je op zoek naar een een betaalbaar hotel in New York? Seek no more. In dit artikel geef ik je tips voor het vinden van een goedkope overnachting in New York. Of je nou op zoek bent naar een hotel in Brooklyn of op het eiland Manhattan. Of een bed in een dorm of een leuk appartement.

Zo vind je een goedkoop hotel in New York

Waar overnachten in New York? De goedkoopste wijk

Wil je goedkoop overnachten in New York? Dan kun je beste kiezen voor wijken in Brooklyn, Queens en Staten Island. Brooklyn wordt wel steeds populairder dus ook daar kunnen de prijzen voor goedkope overnachtingen tegenvallen.

De wijk Queens en New Jersey zijn ook goede opties voor een goedkope overnachting voor budgetreizigers. Echter, hou er wel rekening mee dat je verder moet reizen om bekendere bezienswaardigheden te zien.

Bekijk ook: de leukste wijken om te overnachten in New York

Waar slapen in New York? Ga in de beste periode

Hotels zijn er in alle soorten en maten. De kamerprijzen zijn erg afhankelijk van de periode waarin je reist en in welke wijk in New York je verblijft. In New York is het vooral tijdens de lente, herfst en events een stuk duurder dan als je in januari naar New York bezoekt.

Een New York Metrocard kan dan zeker uit. Met een New York MetroCard in the pocket kun je 7 dagen door New York reizen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan enkeltjes, vooral als je elke dag een paar ritjes met de metro wilt maken.

Bekijk ook: de leukste wijken in New York. welke wijk in New York

Wij boeken vrijwel altijd via Booking.com. Hier kun je eenvoudig selecteren op wijk en prijs. Bovendien kun je vaak ook nog 24 uur van te voren je overnachting annuleren. Zet je hotel al vast als je weet dat je naar New York wilt, dan heb je sowieso een goede prijs. Mocht je later nog een andere hotel willen boeken, dan kun je je hotel vaak nog annuleren. Check wel bij de hotelomschrijving of annuleren mogelijk is, dit kan namelijk niet bij elk hotel, vooral als je last minute boekt.

Maak gebruik van bidding websites

Met bidding websites kun je hotels op jouw prijs laten bieden. Bekende idding websites voor hotels zijn Priceline en Hotwire.

Met Hotwire zie je vanaf het begin de prijs, beoordelingen, belangrijkste voorzieningen en indicatie van reviews, maar je weet pas bij welk hotel je zit als je boekt.

Met Priceline geeft je ‘je eigen prijs door ‘ door te bieden op basis van sterbeoordelingen en algemene locatie.

Hotwire en Priceline werken op ongeveer dezelfde manier: in een grote stad kunt u uw zoekopdracht beperken tot een of meer specifieke gebieden. Als je bijvoorbeeld een hotelkamer op de Times Square wilt, zul je geen hotel krijgen op Brooklyn.

Bekijk hier tips hoe je boekt op de websites van Priceline.

Slaap in een hostel

Vind je het niet erg om je in een dorm te slapen of een douche te delen? Dan kun je ook in een hostel slapen. Als je nog nooit in een hostel hebt geslapen dan denk je vast aan de horror van vieze kakkerlakken en lakens, maar niets is minder waar. Een hostel kan heel schoon zijn en het loont dan ook om de reviews goed door te lezen.

Reis je alleen in New York?

Dan is een hostel de manier om andere reizigers te leren kennen. Of als je met een groep verblijft, kun je een dorm voor jezelf boeken, erg handig!

Een hostel vind je via Hostelworld en Booking.com. Met beide websites hebben wij goede ervaringen.

Boek een appartement via Airbnb

Zelf reizen wij graag via Airbnb, ook in New York. Niet alleen slaap je tussen de locals, je kan vaak ook koken in je eigen keuken, iets wat natuurlijk enorm veel scheelt in de prijs. De voordeligste appartementen in New York vind je toch wel via Airbnb.

Tip: als jij je aanmeldt via onze link krijg je op je eerste overnachting ook nog eens 25 euro korting. Bovendien kun je bij Airbnb ook sparen voor meer kortingen door je eigen vrienden aan te melden.

Nog nooit Airbnb geboekt? Lees hier over onze Airbnb ervaring

Boek een hotel via een pakketreis

Je hotel en vlucht naar New York kun je ook in een pakket boeken. Vaak ben je ook nog goedkoper uit ook. Plus, het scheelt jou zoeken naar een leuk hotel in een leuke buurt in New York.

Bij reisorganisaties kun je pakketreizen naar New York boeken. De vetste deals vind je toch wel bij de Vakantiediscounter. Maar ook Tui heeft vaak goede aanbiedingen naar New York.

New York wat te doen

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.