Hoeveel stappen is 1 kilometer?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel stappen het eigenlijk kost om een kilometer te lopen? En waarom is dat handig om te weten? Ontdek hoeveel stappen 1 kilometer is en hoe je je dagelijkse wandelingen en activiteiten kunt meten.

Zoveel stappen wandel of hardloop je voor 1 kilometer

Gemiddeld zijn er ongeveer 1200 tot 1500 stappen nodig om een kilometer te wandelen, en tussen de 900 en 1250 stappen om een kilometer te rennen. Als het je doel is om 10.000 stappen per dag te lopen, heb je iets meer dan 8 kilometer nodig om dat doel te bereiken.

Houdt er wel rekening mee dat dit niet voor iedereen geldt. De stappen per kilometer variëren op basis van lengte, snelheid en paslengte. Weet je hoe deze zijn? Dan kun je het aantal stappen nauwkeuriger bepalen.

Je kunt dit zelf berekenen, maar er zijn ook handige tools die dit voor je kunnen doen zoals deze Stappen – naar Kilometer calculator.

Hoeveel kilometer is dan 10.000 stappen?

10.000 stappen staan gelijk aan ongeveer acht kilometer, of een uur en 40 minuten lopen, afhankelijk van je paslengte en loopsnelheid. Wij maken gemiddeld een kilometer per kwartier, dus wij zouden ongeveer 2 uur moeten lopen voor de 10.000 stappen.