HOTSPOT Groningen / De lekkerste taartjes bij ‘Bij Britta’

Bij Britta heeft de lekkerste taartjes van Groningen”. Vorige week was ik dan eindelijk op visite Bij Britta voor de Blogmeet Van Het Noorden’. Bij Britta bestaat al sinds Juli 2014, en hoewel ik er elke dag langs fiets, ben ik er nog nooit naar binnen geweest omdat het altijd propvol lijkt te zijn.

Bij Britta

Eenmaal bij Bij Britta, nam ik – natuurlijk- direct een hap van de zelfgebakken stroopwafel cake die op de tafel was geserveerd Oh my. Bij Britta is een walhalla voor taartenliefhebbers (gebakken door eigenaresse Barbara) en koffie- en theeliefhebbers (met liefde gemaakt door mede eigenaar Anne). De theeliefhebbers komen niet bedrogen uit, je mag uit wel liefst 100 (!) verschillende theesmaakjes van de muur kiezen (heb ik gehoord). Voor mensen zoals ik natuurlijk keuzestress.

Als het niet altijd zo druk was, had ik allang de taartjes bij Bij Britta geproefd. Aan de buitenkant ziet het er gezellig uit. En eenmaal binnen kun je niet anders dan je ogen uitkijken naar de zelfgebakken taart, de theemuur, de fruitkisten muur en natuurlijk naar buiten (nothing beats watching people).

Bij Britta appeltaart zelfgebakken met noten
Fruitkisten interieur Bij Britta Groninegn hotspot
Sencha thee, aloe vera thee, roobois thee 100 soorten thee Bij Britta

Bij Britta zit verstopt aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat 27, een plek waar je als toerist niet zo snel zal komen omdat het buiten het commerciële winkelgebied ligt. Onterecht, want de straat zit vol met koffiespots, vintage winkels en boutiekjes.

Oude Kijk in ‘t Jatstraat 27, Groningen

Meer Groningen?