Indoor snowboarden en skiën in Nederland: hier doe je dat

indoorsnowboarders amsterdam

Het wintersport seizoen in Europa komt er weer aan! Maar waar kan je in Nederland snowboarden/skiën? Indoor skihallen zijn ideaal om er te leren snowboarden/skiën of om je techniek te verbeteren. Mijn eerste keer snowboarden was ook in een indoorhal! Waar vind je de indoor skihallen in Nederland? Ik heb de populairste hallen in Nederland voor je op een rij gezet.

Snowboarden in Brabant

Snowworld Rucphen

Met 3 sneeuwpistes, een permanente kinderhelling en 8 skiliften biedt SnowWorld Rucphen een toffe beleving op échte sneeuw.

→  Bekijk details en prijzen van Snowworld Rucphen
→ Boek gelijk je snowboard/skilessen bij Snowworld Rucphen

Montana Snowcenter Westerhove 

Montana Snowcenter is een overdekt skigebied ten zuiden van Valkenswaard. Je kunt hier het hele jaar door skiën en snowboarden op échte sneeuw. Met 7000m² sneeuw biedt Montana Snowcenter plek aan zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.

In de skihal vind je een lespiste en een piste voor vrij skiën/snowboarden. Op deze langere piste vind je ook vaak obstakels. Er kunnen onder andere buckels, een rails en zelfs een big jump op de piste geplaatst worden.

→  Bekijk details en prijzen van Montana

Snowboarden in Groningen: Snowlimits

Uiteraard mag deze indoorsnowboard en skibaan in mijn eigen stad niet missen. Helaas is er geen sneeuw op de borstelbaan in Groningen, maar is er wel een eindeloze piste. Er zijn twee indoorbanen en een rodelbaan (funslope). Het voordeel van een eindeloze piste? Je hoeft de lift niet omhoog te nemen.

Skiën en snowboarden op een indoor rollenbaan verbetert je techniek, je leert je eerste bochten draaien of je huidige techniek verbeteren, met als resultaat dat je wintersport nog leuker wordt. Ik verbeterde mijn snowboardtechniek en leerde skiën op deze borstelbaan. Bij binnenkomst van het pand is er een mogelijkheid om je handen te reinigen i.v.m coronamaatregelen. 

Locatie: Kardinge Groningen

Snowboarden in Limburg: Snowworld Landgraaf

SnowWorld is het grootste skidorp van Europa. In Landgraaf vind je 5 pistes, 4 restaurants, een 4-sterren alpinehotel en een klimpark. Er is ook een Alpinehotel waar je heerlijk kunt overnachten.

Prijzen: € 20,- per uur voor volwassenen
Locatie: Landgraaf

→  Bekijk details en prijzen van Snowworld Landgraaf
→ Boek gelijk je snowboard/skilessen bij Snowworld Landgraaf

Alpinehotel via Landgraaf

Zuid-Holland

SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer heeft 3 pistes en een kinderland. Verder hebben ze 9 liften, waaronder 5 sleepliften en claimen ze de steilste piste van Nederland te hebben met een dalingspercentage van 20%-

→ Boek gelijk je snowboard/skilessen bij Snowworld Zoetermeer

De Uithof

De piste van indoor snowboard en skihal De Uithof is wel 225 meter lang en bevat 4 liften. Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften. Ook hier ligt echte sneeuw! Online reserveren is verplicht.

Prijzen: 70 minuten, € 7,- en 90 minuten € 8,-
Locatie: Jaap Edenweg 10, Den Haag

Noord-Holland: Snowworld Amsterdam

SnowWorld Amsterdam heeft twee indoorpistes met echte sneeuw, waaronder een kleine piste voor beginners en een steilere piste voor gevorderden. Bij SnowWorld Amsterdam kun je recreatief skiën en snowboarden en kun je terecht voor ski- of snowboardles voor alle niveaus.

→  Bekijk details en prijzen van Snowworld Amsterdam
→ Boek gelijk je snowboard/skilessen bij Snowworld Amsterdam

Amsterdam

Zeeland

Snowworld Terneuzen

Het échte wintersportgevoel ervaar je bij SnowWorld Terneuzen. Voor skiën of snowboarden hoef je namelijk niet meer af te reizen naar het buitenland, maar gewoon lekker dicht bij huis kun je terecht in Terneuzen!

→  Bekijk details en prijzen van Snowworld Terneuzen
→ Boek gelijk je snowboard/skilessen bij Snowworld Terneuzen

Indoor skiën/snowboarden in Duitsland

Een andere toffe plek om indoor te snowboarden of skiën vinden wij Bottrop bij onze buren in Duitsland. Ja, het is geen Nederland, maar deze indoorhal ligt op slecht 1,5 uur rijden vanaf Utrecht. Zodra je Bottrop binnenkomt, waan je je in een typisch Oostenrijks ski-gebied. 

Alpincenter Bottrop is met afstand de langste skihal ter wereld. Met maar liefst een piste van 640 meter, biedt alpincenter Bottrop volop afwisseling voor alle wintersporters en sneeuwliefhebbers, van beginners tot experts!

Zij hebben een all-inclusive concept waar je kunt skiën of snowboarden en onbeperkt eten kunt opscheppen in een gezellige apres skibar, heel fijn! Voor 33 euro heb je all-inclusive entree.

Sommige van onze berichten bevatten affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, kunnen wij een commissie ontvangen zonder extra kosten voor jou. Zoals altijd bevelen we alleen producten en diensten aan die we daadwerkelijk gebruiken of waarvoor we onderzoek hebben gedaan.