Indoor snowboarden in Nederland: waar kun je dat doen?

indoorsnowboarders amsterdam

Het wintersport seizoen in Europa komt er weer aan! Maar waar kan je in Nederland snowboarden? Indoor skihallen zijn ideaal om er te leren snowboarden/skiën of om je techniek te verbeteren. Mijn eerste keer snowboarden was ook in een indoorhal! Waar vind je de indoor skihallen in Nederland? Ik heb de populairste hallen in Nederland voor je op een rij gezet.

Snowboarden in Brabant

Skidome Rucphen

De piste in Rucphen heeft 4 pistes variërend van groen naar rood en ook een funpark voor gevorderden.

 • Dringend advies om een mondkapje, bandana of buff te dragen als gezichtsbedekking.
 • Uit voorzorg is besloten de restaurants en overige horecafaciliteiten te sluiten per 5 oktober 2020. 
 • Prijzen vanaf: €22,50 (in daluren) per uur voor volwassenen

Montana Snowcenter Westerhove 

Montana Snowcenter is een overdekt skigebied ten zuiden van Valkenswaard. Je kunt hier het hele jaar door skiën en snowboarden op échte sneeuw. Met 7000m² sneeuw biedt Montana Snowcenter plek aan zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.

In de skihal vind je een lespiste en een piste voor vrij skiën/snowboarden. Op deze langere piste vind je ook vaak obstakels. Er kunnen onder andere buckels, een rails en zelfs een big jump op de piste geplaatst worden.

 • Vanaf: €23,50 per uur voor volwassenen

Locatie: Kempervennendreef 4, Westerhoven

Snowboarden in Groningen: Snowlimits

Uiteraard mag deze indoorsnowboard en skibaan in mijn eigen stad niet missen. Helaas is er geen sneeuw op de borstelbaan in Groningen, maar is er wel een eindeloze piste. Er zijn twee indoorbanen en een rodelbaan (funslope). Het voordeel van een eindeloze piste? Je hoeft de lift niet omhoog te nemen.

Skiën en snowboarden op een indoor rollenbaan verbetert je techniek, je leert je eerste bochten draaien of je huidige techniek verbeteren, met als resultaat dat je wintersport nog leuker wordt. Ik verbeterde mijn snowboardtechniek en leerde skiën op deze borstelbaan.

 • Bij binnenkomst van het pand is er een mogelijkheid om je handen te reinigen i.v.m coronamaatregelen. 
 • Vanaf: €22,50

Locatie: Kardinge Groningen

Snowboarden in Limburg: Snowworld Landgraaf

SnowWorld is het grootste skidorp van Europa. In Landgraaf vind je 5 pistes, 4 restaurants, een 4-sterren alpinehotel en een klimpark.

 • Prijs: €20 per uur voor volwassenen

Locatie: Landgraaf

Alpinehotel via Landgraaf

Zuid-Holland

SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer heeft 3 pistes en een kinderland. Verder hebben ze 9 liften, waaronder 5 sleepliften en claimen ze de steilste piste van Nederland te hebben met een dalingspercentage van 20%-

Locatie: Zoetermeer

De Uithof

De piste van indoor snowboard en skihal De Uithof is wel 225 meter lang en bevat 4 liften. Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften. Ook hier ligt echte sneeuw!

 • Online reserveren is verplicht.
 • Horeca is gesloten
 • Vanaf € 20-, 50 % korting bij Actievandedag: 2 uur lang op de indoorpiste van 211 meter voor € 9,95 per persoon

Locatie: Den Haag

Noord-Holland: Snowworld Amsterdam

In Snowplanet Velsen, vlakbij Amsterdam vind je twee pistes, één van 100 en één van 230 meter lang met echte sneeuw. Het is een kleinschalige indoor piste, maar ideaal als je in de buurt van Amsterdam woont!

 • Vanaf: €21,50 per uur voor volwassenen

Locatie: Velsen

Zeeland

Skidome Terneuzen

Bijzonder aan Skidome Terneuzen is de Big Air in het funpark waar je zachtjes in kan landen funpark. Er zijn in Terneuzen 2 pistes van 220m en 110m met echte sneeuw.

Waar: Terneuzen (Zeeland) en Rucphen (Brabant)

Vanaf: €19,50 (in daluren) per uur voor volwassenen

Indoor skiën/snowboarden in Duitsland

Een andere toffe plek om indoor te snowboarden of skiën vinden wij Bottrop bij onze buren in Duitsland. Zodra je Bottrop binnenkomt, waan je je in een typisch Oostenrijks ski-gebied. En dit skigebied ligt slechts 1,5 uur rijden vanaf Utrecht!

alpincenter Bottrop is met afstand de langste skihal ter wereld. Met maar liefst een piste van 640 meter, biedt alpincenter Bottrop volop afwisseling voor alle wintersporters en sneeuwliefhebbers, van beginners tot experts!

Zij hebben een all-inclusive concept waar je kunt skiën of snowboarden en onbeperkt eten kunt opscheppen in een gezellige apres skibar, heel fijn! Voor 33 euro heb je all-inclusive entree.