indoorsnowboarders amsterdam

Indoor snowboarden in Nederland: waar kun je dat doen?

Het wintersport seizoen in Europa komt er weer aan! Maar waar kan je in Nederland snowboarden? Indoor skihallen zijn ideaal om er te leren snowboarden/skiën of om je techniek te verbeteren. Mijn eerste keer snowboarden was ook in een indoorhal! Waar vind je de indoor skihallen in Nederland? Ik heb de populairste hallen in Nederland voor je op een rij gezet.

Door het Coronavirus kan het zijn dat sommige indoorski- en snowboardhallen zijn gesloten tot 7 april. Hou de websites van deze hallen in de gaten voor actueel nieuws. 

Brabant

Limburg

Zuid Holland

Brabant

Skidome Rucphen

De piste in Rucphen heeft 4 pistes variërend van groen naar rood en ook een funpark voor gevorderden.

Waar: Rucphen (Brabant)

Vanaf: €19,50 (in daluren) per uur voor volwassenen

Montana Snowcenter Westerhove 

Montana ligt vlakbij Eindhoven en heeft een 140 meter lange piste met echte sneeuw.

Waar: Westerhoven

Vanaf: €23,50 per uur voor volwassenen

Groningen

Snowlimits Groningen

Uiteraard mag deze baan in mijn eigen stad niet missen. Helaas is er geen sneeuw op de borstelbaan in Groningen, maar er zijn wel twee indoorbanen en een rodelbaan (funslope). Het voordeel van een eindeloze piste? Je hoeft de lift niet omhoog te nemen.

Waar: Kardinge Groningen

Vanaf: €28,00 per uur voor volwassenen

Limburg

SnowWorld Landgraaf

SnowWorld is de grootste skihal van Nederland. Er zijn twee locaties waaronder Snowworld Landgraaf met vijf pistes en acht liften waarvan 6 stoeltjes liften! Het is niet echt om de hoek als je in het noorden van Nederland woont, maar indoor skiën in Landgraaf is het zeker waard! SnowWorld Landgraaf heeft een rode piste, een eigen 4-sterren hotel en echt sneeuw.

Waar: Landgraaf

Vanaf: €20 per uur voor volwassenen

Zuid-Holland

SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer heeft 3 pistes en een kinderland. Verder hebben ze 9 liften, waaronder 5 sleepliften en claimen ze de steilste piste van Nederland te hebben met een dalingspercentage van 20%-

Waar: Landgraaf & Zoetermeer

Vanaf: €20 per uur voor volwassenen

Check de live webcam

De Uithof Den Haag

De piste van De Uithof is 225 meter lang en heeft wel 4 liften. Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften. Ook hier ligt echte sneeuw!

Waar: Den Haag

Vanaf: €16,50 per uur voor volwassenen

Noord-Holland

Snowplanet Velsen 

Hier was ik met Chicky Clinics. Er zijn twee pistes, één van 100 en één van 230 meter lang met echte sneeuw. Het is een kleinschalige indoor piste, maar ideaal als je in de buurt van Amsterdam woont!

Waar: Velsen

Vanaf: €21,50 per uur voor volwassenen

Zeeland

Skidome Terneuzen

Bijzonder aan Skidome Terneuzen is de Big Air in het funpark waar je zachtjes in kan landen funpark. Er zijn in Terneuzen 2 pistes van 220m en 110m met echte sneeuw.

Waar: Terneuzen (Zeeland) en Rucphen (Brabant)

Vanaf: €19,50 (in daluren) per uur voor volwassenen

Indoor skiën/snowboarden in Duitsland

Een andere toffe plek om indoor te snowboarden of skiën vinden wij Bottrop bij onze buren in Duitsland. Zodra je Bottrop binnenkomt, waan je je in een typisch Oostenrijks ski-gebied. En dit skigebied ligt slechts 1,5 uur rijden vanaf Utrecht!

alpincenter Bottrop is met afstand de langste skihal ter wereld. Met maar liefst een piste van 640 meter, biedt alpincenter Bottrop volop afwisseling voor alle wintersporters en sneeuwliefhebbers, van beginners tot experts!

Zij hebben een all-inclusive concept waar je kunt skiën of snowboarden en onbeperkt eten kunt opscheppen in een gezellige apres skibar, heel fijn! Voor 33 euro heb je all-inclusive entree.

Bezoek de Bottrop site