Feature | Chicks on Waves

Reis alleen naar landen waar het veilig is. De meeste reistips op onze website zijn ter inspiratie voor toekomstige reizen. Hou altijd de website van de Rijksoverheid in de gaten voor het laatste reisadvies!

Een aantal weken geleden, kon je vragen bedenken voor Katrien van Chicks on Waves. Katrien begon 4 jaar geleden met chicksonwaves in Marokko, uit liefde voor het surfen en de levensstijl! Inmiddels heeft ze Marokko ingeruild voor Portugal en gaat ze natuurlijk ook mee met de meiden die een surfvakantie boeken met Chicks on Waves. Heb jij een vraag gesteld voor het interview met Katrien van Chicks on Waves? Vind de antwoorden op je vraag dan hier of a.s. vrijdag terug op de blog!

Evey: Hi Katrien, wij zijn eigenlijk wel benieuwd hoe je bent begonnen met Chicks on Waves?
4 jaar geleden vroeg een vriend van me uit Marokko of ik voor zijn surfkamp een girls only weekwilde organiseren in Taghazout. Dat leek me een leuke uitdaging! In november 2009 was de eerste Chicks on Waves een feit. Het was echt heel vet. Leren surfen met een aantal like-minded chicks is toch best bijzonder. Je kan ervaringen delen en lekker ongegeneerd je gang gaan in het water ( lees: vallen in de meest onmogelijke poses).

Evey: Klinkt goed ;-) En wat kunnen wij van zo’n vakantie nog meer verwachten?
>Het is eigenlijk een gezellige sportieve vakantie met ‘vriendinnen’, met het verschil dat de meeste meiden elkaar niet kennen aan het begin van de week én dat alles voor je geregeld is. Klinkt als vakantie :)! De dag ziet er zo uit …

‘s Morgens:
Een uurtje yoga met onze yoga lerares Shaini om je stijve spiertjes los te maken. Je kijkt tijdens de oefeningen uit op zee en er schijnt een heerlijk zonnetje op je gezicht :)

Nadien kan je aanschuiven voor een heerlijk gezond en gevarieerd ontbijt ( lees: verschillende soorten brood, muesli, havermout, sapjes, vers fruit, yoghurt en muesli.)

‘s Middags:
Je krijgt 2 keer 1,5h surfles op een dag ( 5dagen) van lieve ervaren surf chicks die je de kneepjes van het surfen leren. De lessen gaan door in kleine groepjes zodat je het snel leert ! Tussen het surfen door kan je lekker chillen op het strand of bij de beach shag van de surfschool. Een surfboard en wetsuit zitten mee in het lessen pakket inbegrepen.

‘s Avonds:
Onze kok Anina maakt elke dag een lekkere maaltijd klaar waarop je je kan inschrijven. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen je eigen potje te koken als je dat liever wil.

De dagen dat er geen surfles is kan je de omgeving gaan verkennen of een van de leuke stadjes Lagos of Sagres bezoeken. De surflodge heeft zeezicht en 4 slaapkamers met eigen badkamer ! Je slaapt per 2 of 3 in een kamer. Er zijn maximum 8 deelneemsters per week.  Je kan er ook voor kiezen om enkel een slaapplek te boeken in de surflodge ( met of zonder yoga) .

Je kan je inschrijven als beginner of intermediate (ervaren) surfer voor de lessen ( de ‘ full package ‘). Er worden ook weekjes georganiseerd voor gevorderde surfsters: the experienced weeks. Tijdens deze weekjes worden er geen lessen aangeboden.

Evey: Hoeveel tripjes organiseer je gemiddeld en waar gaan jullie heen (ga jij ook altijd mee)?
>Dit jaar staan er 10 op het programma, bijna elke maand 1 ! Meestal ben ik erbij :). We blijven voorlopig in Portugal maar wie weet komt er binnenkort ook een tripje naar een tropischer oord … :)

Evey: Wauw, klinkt goed, wat kan je zeggen over de meiden die zich aanmelden?
De meeste meiden die zich aanmelden zijn tussen de 20 en 35 uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, USA,… . Het zijn leuke meiden die willen leren surfen, of beter willen worden. Het is gewoon altijd gezellig ! Iedereen is lekker relaxed :) .

Jennifer: Hoe kan het dat tegenwoordig steeds meer vrouwen surfen? Vroeger hoorde je dat toch minder? Enig idee wat de vrouwen in beweging heeft gebracht om de mannen op te volgen?
Surfen is echt een hype momenteel in Europa met vooral veel mannen in de line-up.  Ik denk dat de vrouwelijke surfers die er zijn veel initiatieven ondernemen om meer vrouwen in het water te krijgen wat echt heel vet is ( Forums, workshops, clinics, festivals,…). Verschillende surfmerken sponsoren veel van deze activiteiten en daardoor krijgt ‘surf for girls’ meer exposure waardoor er weer meer meiden gaan surfen…

In Australië surfen er bijna evenveel vrouwen als mannen dus why not?!?

LounaBeauty: EHBS: eerste hulp bij surfen, wat moet je absoluut niet doen?

Ha!

  • Je niet insmeren (smeer minstens factor 50 op je gezicht);
  • Head first af je board duiken (probeer plat te vallen en bescherm je hoofd met je handen als je weer boven water komt);
  • Je board tussen jou en de golf houden als je het water inloopt ( je houdt hem best naast je );
  • Je vinger in het touwtje van je leash, stukje touw stoppen(je kan je vinger zo kwijtraken, serieus);
  • In golven gaan surfen waar je bang van bent (Er is een reden waarom je bang bent…);