Jasper Canada Nationaal Park

Winter in Jasper Nationaal Park, Canada

Jasper is één van de 15 parken in Canada dat benoemd is tot Unesco Wereldgoed! Het is het grootste nationale park van de Canadese Rockies vol met glaciers, wildlife, heldere meertjes en watervallen. Alles wat het hartje van een avonturier begeert. Maar met name voor de winterliefhebbers is er veel moois te vinden in dit nationaal park. En laten mijn vriend en ik nou volgend jaar richting Canada afreizen. Tijd om eens goed onderzoek te doen naar al het moois dat Canada op het gebied van actief reizen te bieden heeft.

Winter in Jasper Canada

In elk seizoen van het jaar kun je mooie dingen zien en doen in de prachtige natuur van Jasper. Maar dit nationaal park in Canada is met name in de winter een prachtig seizoen: van ijsklimmen tot dog sledding en snowboarden. Een must-go voor actieve reizigers.

jasper national park map
jasper national park map

Wintersport in de Rocky Mountains

In Marmot Basin, het meest noordelijk gelegen Rocky Mountain skigebied vind je droge, lichte, pluizige sneeuw. Het is de droom van elke skiër en snowboarder. Er valt meer dan 400 cm aan sneeuw in de periode van november tot en met mei. State of the art sneeuwkanonnen knallen erop los zodat je naast het echte vele sneeuw dat er valt toch altijd sneeuwgarantie in dit gebied hebt. Je weet maar nooit.

Het skigebied Marmot Basin heeft vier bergen die voor zowel beginners als experts te doen zijn. Je kunt hier 86 runs doen tussen bomen, en glijbanen, bereikbaar via zeven liften, waaronder drie high-speed quads.

riding-the-chairlift-marmot-basin-1600x1600Dog Sledding

Op een slee vooruit getrokken worden door honden met op de achtergrond de Canadese rockies moet een ervaring zijn. Er zijn 120 km lange ritten in het schilderachtige Jasper te boeken, maar ook korte ritten vanaf 50 minuten. Als je geluk hebt is het mogelijk om in deze Canadese Rockies een eland, Lynx of een roedel wolven te spotten.

Schaatsen op Rocky Mountain meren

Wat is er Canadeser dan schaatsen op een bevroren Rocky Mountain meer? Populaire spots om te schaatsen zijn onder andere Lac Beauvert en Lake Mildred, zowel in de buurt van het Fairmont Jasper Park Lodge, en een gedeelte van Pyramid Lake. Sleetje in Canada

IJslklimmen in Canada

Voor de klimliefhebbers: daag jezelf uit met één van de meest opwindende winter sporten: ijsklimmen. In de winter is Jasper National Park namelijk een mekka voor ijsklimmers. Je kunt er klimmen op elk niveau. Dus heb je dit altijd al willen leren? Grijp je kans. Er zijn lange, maar ook korte ijsroutes routes. De korte routes zijn al voor je klaargemaakt aan de hand van houvast.dark-sky-icefields_parkscanada_ryanbray-1600x1600Zo kom je in Nationaal Park Jasper

Er zijn verschillende manieren om in Jasper te komen vanaf Nederland. In de winter zal het alleen lastiger worden om van Vancouver of Calgary naar Jasper af te reizen omdat sommige wegen afgesloten zijn (denk aan lawinegevaar etc.). Je beste optie is dan om naar Edmonton te vliegen en vanuit daar met de auto naar Jasper af te reizen.

Vliegen met KLM naar Edmonton

Wil je naar Nationaal Park Jasper? Of wil je een stedentrip combineren met dit prachtige natuur? Boek dan vliegtickets naar Edmonton. Met KLM vlieg je naar Edmonton International airport. De vlucht vliegt voorbij want er is genoeg entertainment op deze intercontinentale vlucht te vinden: van gratis films tot muziek. Onderweg krijg je ook nog lekkere snacks en een diner. De connectie tussen Nederland en Edmonton is erg goed. 3 keer per week is er een rechtstreekse vlucht richting Edmonton

Voor meer info, check KLM

Vanaf Edmonton International Airport naar Jasper

Op iets minder dan 4 uur rijden van Edmonton vind je het mooie Jasper National Park. Je kunt zelf naar Jasper afreizen. Denk aan het huren van een auto, met de trein (VIA rail) of met de bus (Sundog Tours).

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.