Ontdek camping Buitenland in Drenthe

Een van de leukste campings van Nederland vind je in Drenthe: Camping Buitenland. Met een gezellige festivalsfeer kampeer je hier met je tentje of overnacht je in een van de leuke accommodaties. Ontdek camping Buitenland op Lone Drifters.

In Zandpol, bij Nieuw-Amsterdam vind je camping Buitenland. Eenmaal langs de roze slagbomen waan je je in een andere wereld en is het echt een beetje buitenland in Nederland. Met een festivalsfeertje kun je hier echt genieten van de kunst, de buitenbar, ongedwongen sfeer en creatieve types.

Dronefoto camping Buiteland

Over Camping Buitenland

Camping Buitenland is opgericht door vijf vrienden, waaronder Floortje Dessing, misschien wel het meest bekend van het programma 3 op Reis. Ze wilden een plek oprichten waar je ontspant, maar ook mensen kunt ontmoeten. In 2017 troffen zij een overwoekerd kampeerterrein aan in Drenthe. Het terrein van 9 ha groot ligt verscholen tussen een bos van Staatsbosbeheer en een blauw zwemmeertje. De vijf vrienden dromen van een plek die nooit af is en die constant in ontwikkeling is.

Dronefoto meer bij Zandpol

Kampeerplekken Buitenland

Als we over het terrein van camping Buitenland lopen zien we de leukste kampeerveldjes. Alle kleuren vintage campers komen voorbij: van elektrische huurcampers, de tralaluna, klein en grote tentjes. Alle plekken zijn ruim opgezet en liggen verspreid tussen tipitenten, klein (camper)vans en tiny houses. De plekken zijn niet afgebakend zoals in Frankrijk, je mag je eigen plekje kiezen.

Unieke accommodaties

Wil je niet kamperen, maar wel dat kampeergevoel? Ga dan glampen in een van de unieke accommodaties. Op de camping vind je tipis, tiny houses, yurts en domes. De veldjes zijn genoemd naar Wildernis met verschillende containers, de Greenhouse met een kas als woonkamer, een Strandhuis, een GVB lijndienst bus omgebouwd tot slaapplek of Domecilië, een klein dorpje op de camping.

Sliep je hier vorig jaar, dan is de kans groot dat het vandaag weer verandert is. Dat maakt Camping Buitenland dan ook zeker de moeite waard om keer op keer te bezoeken.

Ontdek meer van Drenthe vanuit camping Buitenland met onze tips voor Drenthe.

Activiteiten en faciliteiten

De Buitenbar is het hart van de camping. Hier voelen we ons gelijk thuis en we bestellen dan ook een bierpakket met lokaal gebrouwen speciaalbieren. We bestellen vegan hamburgers en wachten op onze bestelling in d gezellige Buitenbar.

Er vinden regelmatig activiteiten plaats in en rondom de Buitenbar. Er is regelmatig een singer songwriter en soms een band op het podium te vinden. Op het krijtbord bij de bar vind je het volledige programma. Toen wij er overnachtten kon je een yogales volgen, tie dye t-shirts verven of een Koude Training Wim Hof Methode volgen in Zandpol, het meer naast de camping. Op een warme dag kun je in dit meer sowieso fijn zwemmen.

Informatie over de camping:

Locatie Camping Buitenland, Stieltjeskanaal 14, 7764 AJ Nieuw-Amsterdam