Kerst in Leuven: de mooiste Belgische stad om kerst te vieren

Kerstmarkt Leuven

De informatie hier wordt zo goed mogelijk bijgewerkt m.b.t COVID-19. Controleer bezienswaardigheden, activiteiten, enz voordat je vertrekt, aangezien dingen snel kunnen veranderen. Bekijk ook onze tips voor reizen tijdens corona

Vergeet de Duitse kerstmarkten en bezoek Leuven tijdens de koude dagen. De Leuvense binnenstad veranderd in december namelijk in een gezellige knusse kerststad met kerstmarkt, wintertuinen, concerten en meer gezelligheid.

De kerstmarkt in Leuven

Slenter langs de foute kraampjes in de oude kerstmarkt van België. Op de kerstmarkt vind je concerten en veel lekkere hapjes. De gezellige sfeer op de kerstmarkt maakt de Leuvense markt een van de leukste van België. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij het Ladeuzeplein. Je vindt hier heel veel gezellige kerststandjes omringd door historische gebouwen. Verlaat de kerstmarkt van Leuven niet zonder ook even gedag te hebben gezegd aan de Kerstman.

Kerstmarkt Leuven

De wintertuin

Tijdens de koude dagen wordt het Stadhuis van Leuven prachtig verlicht. Maar niet alleen dat: er verschijnt ook een wintertuin waar je warme chocolade kunt drinken en de kerstsfeer echt inademt. Ook vind je hier een kerststal, echte schaapjes, een enorme kerstboom en een fotohoek.

Andere activiteiten

Op zaterdag 14 december kun je het Groot Begijnhof bij kaarslicht ervaren. Duizenden kaarsjes verlichten de smalle straatjes van het Begijnhof. Verder is een wandeling door de stad Leuven tijdens de wintermaanden ook een aanrader: wandel door de prachtige straten van Leuven en luister naar de verhalen van je gids.

Overnachten in Leuven

Kom je met de trein naar Leuven? Wij sliepen in het Park Inn by Radisson Leuven. Een prima locatie dichtbij het centrum en het station. De kamers zijn modern ingericht en – wat ik zelf altijd fijn vindt – voorzien van grote ramen met uitzicht bieden op de stad Leuven.

Bekijk prijzen en kamers van Park Inn by Radisson.

Zie je een foutje op onze website? Mail dan naar info[at]lonedrifters.nl
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op de informatie op deze site. Wil je hier meer over weten, kijk dan in ons Privacybeleid in de footer van de website.