Zoveel kost backpacken door Peru

Hoeveel kost een vakantie of backpacken door Peru? Een reis in Peru kost gemiddeld € 40 per dag. Dat kan meer of minder zijn, afhankelijk van je manier van reizen en wat voor type reiziger je bent. Ontdek welke kosten je in Peru hebt en hoeveel je nodig hebt om te sparen voor je vakantie, rondreis of backpackreis door Peru.

Dagbudget Peru

Backpacken door Peru kost gemiddeld € 40 per dag. Hoe we aan dat bedrag komen? De ene kan rondkomen voor € 20 per dag, de andere voor € 60. Maar als je voor € 20 per dag wilt reizen, moet je wel echt een low-budget reiziger zijn. Zelf reisden wij voor iets meer per dag. Het helpt ook als je met anderen reist. Zo deelde wij in Lima een Airbnb appartement en zaten we in Cuzco in een dorm met 4 vrienden.

Het dagbudget voor Peru van €20 per dag kan dus meer of minder zijn, afhankelijk van je manier van reizen en wat voor type reiziger je bent.

Kosten backpacken door Peru

Een gemiddelde dag in Peru kost rond de €40. Dat kan meer zijn, maar zeker ook minder (lees langer reizen, in dorms of Airbnb’s slapen zelf koken). Wij sliepen met z’n drieën in een Airbnb appartement in Lima en konden zo onze kosten splitten. Ook deelden we met z’n drieën een kamer of 4-persoonsdorm.

In Peru betaal je met Peruaanse Sol (afkorting SOL) 

€1 euro is ongeveer 3,8 soles

Hieronder vind je het dagbedrag van rondreizen door Peru voor slapen, eten, activiteiten en transport:

KostenpostKosten
VliegenVoor€ 500 – € 900 vlieg je al vanaf Nederland naar Peru
OvernachtenVoor een tweepersoonskamer in een hostel ben je rond de €20 tot €30 per nacht kwijt. In je eentje in een dorm kost je ongeveer€10 –€15 per nacht.
Eten & drinken in PeruUit eten in Peru kost je ongeveer€15. Kook je liever zelf? Dan ben je veel minder kwijt. Voor je beeldvorming: een flesje water kost ongeveer€1. Een maaltijd zelf maken? Reken op zo’n€2 – €5.
Activiteiten in PeruDat hangt helemaal af van wat je gaat doen.Sandboarden in Huacachina kost 40 soles (€ 10). Het lopen van de Incatrail kan je al gauw€500 (incl. transport, guide, maaltijden, hiking permit, entree naar Machu Picchu en de tent) kosten

Inca trail kosten

Voor de klassieke Inca Trailroute varieert de prijs tussen € 400 en € 700. Het verschil in prijs zit vooral in het aantal dagen dat je de trekking wilt maken. En uiteraard zijn er veel aanbieders voor de Inca Trail. Alternatieven opties voor de klassieke trail zijn vaak goedkoper omdat de klassieke route veel populairder is en er vergunningen voor nodig zijn.

Lees hier meer over de klim naar Machu Picchu.

Aantal benodigde weken Peru

Wij raden je zeker aan om minimaal twee weken uit te trekken voor een rondreis door Peru. Onze backpacktrip maakten wij in 2 weken maar dat vond ik echt te kort. Zo kreeg ik ook nog eens hoogteziekte waardoor ik besloot wat langer in Cuzco te blijven en Lake Titikaka onder andere over te slaan. In twee weken kan je de bekende highlights van Peru zien, maar hou er wel rekening mee dat je wat gehaast moet reizen. Ga je langer op reis? Dan zou ik zeker overwegen om de Amazone in Peru te bezoeken!

BESTE REISTIJD PERU

De beste periode om Peru te bezoeken is van april t/m oktober. Dan is het ook het droge seizoen. Dit is ook de beste tijd om het Amazone regenwoud te bezoeken.

BESTE REISTIJD INCA TRAIL

De beste reistijd voor de Inca TrailDe Inca Trail is het hele jaar door toegankelijk, maar niet in februari. De beste tijd om de trek naar Machu Picchu te maken is van mei tot oktober omdat er dan minder regen valt en er meer zon is.

Peru Tips

Je kunt heel goed zelf door Peru reizen en alles individueel regelen. Heb je liever het een en ander georganiseerd? Dan kun je ook kijken naar reisorganisaties. Djoser, Fox en Sawadee bieden bijvoorbeeld reizen naar Peru aan.

Djoser

Tijdens de rondreis door Peru bezoek je o.a. Nasca, Arequipa, Titicaca, Cusco en Machu Picchu. Peru is in de eerste plaats het land van de Inca’s, maar biedt daarnaast ook koloniale steden en bovenal indrukwekkende natuur.

Bekijk reis

Sommige van onze berichten bevatten affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, kunnen wij een commissie ontvangen zonder extra kosten voor jou. Zoals altijd bevelen we alleen producten en diensten aan die we daadwerkelijk gebruiken of waarvoor we onderzoek hebben gedaan.