Nederlandse Longboardster longboarden over boulevard Kauai

Leren longboarden: zo start je met longboarden!

Zo en nu heb je je eerste longboard gekocht! Heel cool. Nu gaan we leren longboarden. Hieronder vind je stap voor stap guides om te leren longboarden. We gaan binnenkort ook zelf beginnen met een video over hoe je moet longboarden, so stay tuned! Schrijf je onderaan dit artikel in voor de nieuwsbrief als je een update wilt over de video’s!

[alert]

Met welke voet sta je voor op een longboard?
Hoe rem je op een longboard?

[/alert]

Met welke voet sta je voor op een longboard?

Stel dat iemand je een duw geeft, welke voet zet je dan als eerste neer? Dat is de voet dat voor staat, de andere voet is de voet waarmee je step (of pusht). Je linkervoet voor betekent dat je een regular rider bent. Rechts voor betekent dat je een goofy rider bent.

Als je goofy bent en je gaat regular staan of omgekeerd dan rij je switch.

Hoe rem je?

Er zijn verschillende manieren om met je longboard te remmen.

  • Footbraken
  • Sliden

Foot breaking

Met foot breaken. Dit is de eerste methode die je moet leren, maar dit kan alleen als je niet super snel gaat (denk aan niet meer dan 40km per uur, anders wiebelt je board te veel). Vanaf 40 kilometer per uur moet je op andere manieren remmenm, zoals de Coleman Slide!

Foot breaking of remmen op je longboard doe je zo:

  • Leg je gewicht op je voorste voet (je standvoet) dat op het longboard staat
  • Verlaag je zwaartepunt voor maximale stabiliteit.
  • Verplaats je lichaam en voet zodat beide naar de voorkant van het bord wijzen.
  • Houd je gewicht stabiel op de voorste voet en til je achterste voet (waarmee je dus ook afzet op de grond) langzaam op en laat deze naar de grond zakken.
  • Zet je hak op de grond zodat er wrijving ontstaat. Maar duw niet te hard anders blijf je staan. Daarom moet al je gewicht op de voorste voet zitten. Als je veel oefent gaat het steeds beter! Probeer dit dan ook zo snel mogelijk te leren :)

In de video hieronder laten ze goed zien hoe je moet footbraken!

The Coleman Longboard Slide

Deze slide is uitgevonden door professionele skater Cliff Coleman en wordt beschouwd als het startpunt voor iedereen die wil leren sliden. Deze slide doe je over het algemeen als je snel en door een bocht gaat. Zorg er wel voor dat je een helm, elleboogbeschermers en kniebeschermers op/aan hebt!

Hieronder dezelfde video als boven, maar dan vanaf sliden.

Samenvatting

Hoe rem je op een longboard?

Door te foot braken of door te sliden

[activecampaign form=4]