el borne wijk in Barcelona

De leukste wijken van Barcelona

Barcelona is een gezellige en veelzijdige stad voor een leuke stedentrip. Wij bezochten deze stad tijdens de X Games en naast het bezoeken van de events die daar werden gehouden hebben we veel leuke wijken kunnen ontdekken. De stad kan wat overweldigend zijn dus ik kan me heel goed voorstellen dat je niet precies weet waar je nou precies moet zijn in Barcelona. In deze post vind je daarom de leukste wijken van Barcelona: wat je er kunt doen en waar je vooral moet overnachten.

Gràcia

Gràcia maakte pas in de 20e eeuw deel uit van Barcelona en we zijn blij dat dat zo is. Het voelt hier anders dan Barcelona door de indeling van de straten die uitkomen op kleine, leuke pleintjes. In het gebied vind je veel studenten en kunstenaars en we weten inmiddels wel dat dat de formule is voor een hippe en gezellige wijk. Je vindt in Gràcia dan ook veel leuke barretjes, cafés en boetiekjes. winkels te vinden.

Tip: bezoek je Barcelona in augustus? Kom dan naar de wijk Gràcia voor de Festa Major. Het gebied transfortmeert dan in een van de leukste buurten van Barcelona vol met versieringen en gezelligheid.

Overnachten in Gracia

Budgethotel: Casa Gracia
Middenklassehotel: Praktik Bakery

El Born

Waar velen mij het Park, de tourbus en de Sagrada Familia aanbevolen, besloten wij veel te hangen in het “oude gebied”, en met name in de wijk El Born.

In deze wijk kun je ook longboards huren, bekijk ook onze tips en spots voor longboarden in Barcelona.

Tutti Frutti heeft geloof ik hetzelfde concept als de Frozen Yoghurt in Utrecht: Coco ice flavour is een aanrader!

Bubble Tea is tegenwoordig erg hot (spotted in El Born).

Overnachten in El Born

Budgethotel: Oasis
Middenklassehotel: Chic & Basic Born Boutique Hotel

Barri Gòtic

Barri Gòtic en El Born zijn wat ons betreft een van de leukste wijken van Barcelona. Barri Gòtic is tegenwoordig – dankzij een mak-over – een gezellige en lichtere wijk dan vroeger. In deze wijk vind je veel leuke pleintjes en restaurantjes en Gotische details, vandaar de naam Barri Gòtic. Verder vind je in deze wijk een fijne sfeer, interessante geschiedenis (Romeinse tijd), musea en bijvoorbeeld de wereldberoemde Ramblas. Ook staan er in deze wijk nog veel middeleeuwse huizen ien de oude stadsmuur uit de Romeinse tijd.

Overnachten in Barri Gòtic

Middenklassehotel: The Moods Cathedral & Boutique 1847

L’Eixample: wijk vol architectuur

Ben je gek op het werk van Gaudi? Dan zit je in deze wijk goed. Je vindt hier namelijk het meesterwerk van Gaudi: Sagrada Família, maar ook andere mooie bezienswaardigheden zoals de prachtige Casa Batllo. Verder vind je in L’Eixample veel bekende winkelketens, maar ook restaurantjes zijn volop aanwezig. En het mooie aan deze wijk is dat het centraal geleden ligt, handig voor je eerste keer in Barcelona, waar je waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheden van de stad wilt bekijken.

Overnachten in L’Eixample

Middenklassehotel: Praktik Rambla
Luxehotel: Ayre Hotel Rosellón

Samenvatting

Waar ligt het centrum van Barcelona?

Het is lastig om te zeggen waar het centrum van Barcelona is omdat Barcelona uit wel tien districten en 73 wijken bestaat. Echter zou je kunnen zeggen dat het hart van de stad rondomde Ciutat Vella en Eixample ligt. Vanaf hier heb je toegang tot de meeste bezienswaardigheden van Barcelona.

Wat is de leukste wijk van Barcelona?

Wij vinden het hippe EL Born de leukste wijk van Barcelona omdat er kleine straatjes te vinden zijn en er een fijne sfeer hangt.

Waar te verblijven in Barcelona?

Wij verbleven in El Born en raden iedere reiziger ook aan om deze wij te bezoeken en te verblijven in El Born.