De leukste plekjes in Nederland om te suppen!

Suppen is één van mijn favoriete actviteiten. Even weg van alle drukte en lekker relaxen door te suppen in Nederland. Het is dan geen prachtige rivier met bergen op de achtergrond, maar je hebt hier wel leuke grachten. In de meeste grote steden kan je wel suppen. Daarom help ik je een handje: dit zijn de leukste plekken om te suppen in Nederland.

[powerkit_toc title=”Table of Contents”]

1. Amsterdam: Suppen in de Amsterdamse grachten

Wat is nou leuker dan Stand Up Paddle op de Amsterdamse grachten? Of yoga. De Amsterdamse grachten zijn leuk om met je board heen te peddelen.

Zoek je nog een organisatie om bij te suppen? Morene is een leuke boardchick met haar eigen supbedrijfje: M&M sup. Of je nou wilt touren, lessen of yoga op een sup wilt volgen, zij heeft het ongetwijfeld voor je. Leuk! Want Amsterdam heeft mooie grachten en het is veel leuker dan een boottochtje!

M&M Sup: Pampuslaan 501 Amsterdam

supmeisjes in Amsterdam
Suppen op de Amsterdamse grachten

2. Utrecht: Sup school Domstad

Wil je door de Utrechtse Wateren suppen? En heb je nog niet eerder gepeddeld? Dan moet je zeker eens SUP Domstad proberen! Ook Utrecht heeft leuke grachten en de school is het hele jaar open! Geen smoesjes meer!

Supschool Domstad: Utrecht

3. Amersfoort

In Amersfoort kun je prachtig suppen door de grachten met eigenaar Geert van Amersfoort Sup. Geert supt al jaren en heeft echt een passie voor deze boardsport.

Wij begonnen onze suptour door Amersfoort met Geert iets buiten het centrum in een mooi stukje natuur van Amersfoort. Je supt onder wilgen, langs achtertuinen, onder kleine bruggetjes en onder de Monnickendam door de grachten van de stad in.

Na een uurtje peddelen, deden we een koffiebreak bij ‘Sem, Sla en meer‘. Dat kan dus zomaar, we parkeerden onze boards gewoon in de grachten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Tijdens het suppen ruimden pikten Geert en ik onderweg nog wat plastic op om weg te gooien.

In de herfst is suppen in Amersfoort extra mooi met de geel gekleurde bomen en prachtige bloemen en oude panden en stadsmuur. En je doet natuurlijk ook een dikke workout, want suppen is hartstikke goed voor je core.

Geert geeft je overigens ook goede tips over hoe je het beste kunt opstaan als je op je knieën op een Sup staat en hoe hoog je peddel moet zijn. Handig!

Boek je sup clinic in Amersfoort bij Geert via Sup-Amersfoort.nl

4. Groningen: Sup Experience

Groningen is een leuke stad om te suppen. Zo kun je langs de woonboten door de grachten suppen of op het Kardinge- of Hoornsemeer. Zo supte ik zelf een keer door de grachten via de Friday Night Sup met Teuntje de Slak.

En onlangs ontdekte ik het lieve cafeetjes Bij de Sluis, waar je ook een supboard kunt huren. Voor de deur kun je gelijk het water op, super leuk! Na je supsessie kun je gelijk een ijsje kopen en even op het bankje aan het water zitten. 1 uur suppen kost €10,00 p.p., 2 uur kost €15,00.

5. Leeuwarden: Sup Skool Leeuwarden

Leeuwarden is een leuke stad om te suppen. Ook hier kun je de stad vanaf de grachten, stand up peddelend, ontdekken. Yoga op een sup? Check; er zijn beginnerslessen yoga en pilates op een supboard (supilates). Daarnaast is er – net als in Groningen – de Friday Night Sup.

In samenwerking met SUP Verhuur Leeuwarden is het mogelijk om zelfstandig een SUP tochtje te maken.

Sup Skool Leeuwarden

6. Friesland: Alde Faenen natuurgebied

De Alde Faenen is een ideaal station voor je volgende sup sessie. Net buiten de drukte van de boten en kanoes, peddel je onder bruggetjes door het mooie natuurgebied van de Alde Faenen.

Tip: huur je sup bij Outdoor Veldboom. De mensen achter Veldboom hebben een oprechte passie voor watersport. Ik kon wel uren praten over boardsporten, leuk!

Stand up paddle in Friesland
Stand up paddle in Alde Faenen

7. Eindhoven: SupClub

SupClub zit op verschillende plekken in Nederland, waaronder Eindhoven. Marleen Backx is oprichtster van SupClub Nederland, heeft een actieve levensstijl waarin reizen en watersport centraal staan. Wat is nou een leukere plek om te suppen dan het groene Eindhoven? Eindhoven is een van de groenste grote steden van Nederland. Ideaal voor een frisse neus op het water!

SupClub Eindhoven

8. Den Haag: Sup’s Up

Niets gaat boven suppen op de zee. Suppen op een deinende zee geeft het suppen een extra dimensie. Het balanceren is wat lastiger, maar als er golven zijn en er wat wind staat is het vooral leuk om met de branding mee te surfen.

Lees ook: waarom je van de wind moet uitgaan als je gaat suppen

Als de condities goed zijn, zullen er op dinsdagavond SUPlessen op zee plaatsvinden in Scheveningen.

Sup’s Up: Den Haag

9.Texel: Texel Sup

De leukste strandactiviteit op Texel? Juist! Suppen. Bij Texel Sup kun je een 1-3 uur durende supclinic volgen en sup je langs de mooiste locaties van het eiland Texel!

Denk je dat suppen niks voor je is omdat je geen evenwicht heb? Het is in het begin even wennen, maar als je eenmaal staat, het is zo leuk!

10. Bloemendaal aan Zee: Surfana

Als weinig wind en golven zijn dan kun je ook op de zee suppen. En geloof me, je wilt niet teveel golven. Ik word namelijk regelmatig misselijk als ik op de SUP stap en in de zee peddel. Suppen bij Bloemendaal is fijn omdat ze de tijd nemen om je te helpen met balans en boardbeheersing voordat je het zelf gaat suppen. Daarna leren ze je draaien en snelheid maken. Is het goed weer? Dan ga je golfjes pakken.

Je vindt Surfana bij camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee.

Suppers in Noordwijk
Foto door Noordwijk-events.nl

12. Noordwijk aan zee

Niet ver van Amsterdam ligt Noordwijk aan zee. Net als Bloemendaal en andere strandbestemmingen in Nederland is suppen in de zee een leuke ervaring. Je kunt van Noordwijk naar Katwijk suppen en tussendoor een drankje bij een van de minder bekende, maar leuke strandpaviljoens te doen.

Surfschool Beach Break heeft ook een leuk surf-café hebben waar je na afloopt van je surfsessie een heerlijk hapje en drankje kunt nuttigen op hun terras.

Wil je meer weten over suppen? Waar je een eigen sup koopt bijvoorbeeld en hoe je moet beginnen met suppen? Lees dan ook onze beginnersguide voor suppers!

Suppen; wat doe ik aan?

Protest heeft een toffe supcollectie als je van tropische printen houdt.