straatje in de wijk mont marte Parijs

De leukste wijken in Parijs

Ben je op zoek naar de leukste wijk van Parijs om te verblijven? Van de Eiffeltoren tot de Notre Dame, van smalle straatjes en boetiekjes tot leuke restaurants. In Parijs vind je de allerleukste wijken om te verblijven. Parijs bestaat uit maar liefst 20 arrondissementen met elk de eigen wijken die een unieke sfeer uitademen. Er zijn zoveel wijken om te verblijven en bezoeken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je met plannen. Wat zijn de leukste wijken van Parijs? En wat is een leuke buurt om te verblijven?

Districten van Parijs

 • 1e arrondissement: Louvre
 • 2e district: Beurs
 • 3e arrondissement: tempel
 • 4e arrondissement: Hôtel-de-Ville
 • 5e arrondissement: Pantheon
 • 6e arrondissement: Luxemburg
 • 7e arrondissement: Palais-Bourbon
 • 8e arrondissement: Élysée
 • 9e arrondissement: opera
 • 10e arrondissement: magazijn
 • 11e arrondissement: Popincourt
 • 12e arrondissement: Reuilly
 • 13e arrondissement: Gobelins
 • 14e arrondissement: observatorium
 • 15e arrondissement: Vaugirard
 • 16e arrondissement: Passy
 • 17e arrondissement: Batignolles-Monceau
 • 18e arrondissement: Butte-Montmartre
 • 19e arrondissement: Buttes-Chaumont
 • 20e arrondissement: Ménilmontant
Wat is de beste buurt in Parijs voor budgetreizigers?

Montmartre is een van de goedkoopste buurten van de stad voor budgetreizigers. Het is gelegen in het 18e arrondissement en biedt een aantal van de beste uitzichten over de hele stad (vooral bij zonsondergang).

Wat is de beste wijk in Parijs voor gezinnen?

Montparnasse is zowel rustig als betaalbaar, waardoor het een goede keuze is voor reizende gezinnen.

Wat is de beste buurt in Parijs voor nieuwe bezoekers?

Als je voor het eerst Parijs bezoekt, verblijf dan in Le Marais.

Wat is de beste wijk in Parijs om te winkelen?

Champs-Élysées is wereldberoemd om zijn luxe winkels. Je vindt hier de beste merken ter wereld. Het bevindt zich in het 8e arrondissement.

Wat is over het algemeen de beste buurt in Parijs?

Het Quartier Latin en Le Marais zijn mijn favoriete wijken in Parijs. Ze bieden allebei bezoekers veel te zien en te doen, plekken om te eten en te drinken en het zijn levendige, mooie buurten. Blijf daar!

Overzicht van de wijken in Parijs

[alert]

[/alert]

1. Le Marais: dichtbij bezienswaardigheden

Le Marais is een van de oudste buurten van Parijs/ Deze wijk ligt aan de linkerover van de Seine, vlakbij de Notre-Dame. In de wijk Le Marais vind je veel leuke trendy bars, galerijen en restaurants om lekker te eten. Ook vind je in Marais één van de mooiste pleinen ter wereld!

Bezienswaardigheden Le Marais Parijs

In Marais zelf is het Picasso museum zeker de moeite waard. Wil je shoppen? Ga dan naar Rue des Francs-Bourgeois en de Rue du Vieille du Temple. Hier vind je luxe boetiekjes en grote winkels zoals Uniqlo.

Waar te verblijven in Marais

Le Marais ligt in het deel van het centrum, in het 3e en 4e arrondisement van Parijs waardoor je nooit te ver af ligt van de toeristische attracties. Voor je eerste keer is dit dan ook een van de leukste buurten om te verblijven in Parijs. Een selectie van een aantal fijne hotels van Marais vind je hieronder:

2. Saint Germain: luxe & kunst

Ook in Saint Germain vind je veel leuke restaurant en winkel, alleen wat luxer en chiquer dan in Le Marais. Saint Germain De wijk ligt aan de Seine nabij  Pont des Arts. Langs de oevers van de rivier staan verschillende bouquinistes die je als liefhebber van oude boeken niet mag missen. De kunstenaarswijk behoort tot het 6e arrondissement en is een van de meest geliefde plekken van de stad.

3. Quartier Latin

In het 5e arrondissement vind je de bekendere en oudste wijk, Quartier Latin. Omdat de beroemde universiteit Sorbonne in deze wijk is gevestigd vind je in deze wijk veel studenten. Dat betekent natuurlijk: veel hippe cafeetjes, boetiekjes en een heerlijk nachtleven vol studenten. De wijk Quartier Latin ligt tussen de Seine en Le Jardin du Luxembourg in.

Leuk weetje: in de wijk wordt nog Latijns gesproken it’s in a name.

Leuke bezienswaardigheden in Quartier Latin

Panthéon, Église Saint-Séverin en Musée National du Moyen-Age


4. Montparnasse

Montparnasse is de uitgaanswijk van Parijs en daarom een van de leukste buurten om naar het cafe te gaan of een filmpje te kijken. Overdag kun je hier exposities bezoeken. Dit komt vooral omdat er in Montparnasse vroeger veel schilders, dichters, muzikanten en beeldhouwers samenkwamen voor de artistieke sfeer die er in de wijk hing. Montparnasse is ook vandaag nog het centrum voor kunstenaars en daarom ideaal voor de creatievere reiziger.

Bezienswaardigheden Montparnasse

Tour Montparnass, Église Notre Dame du Travail, Musée BourdelleAccommodaties in Montparnasse, de catacomben (ondergronds gangenstelsel onder Parijs).

5. La Bastille

Bastille vinden wij een leuke wijk in Parijs omdat het toch wel de meest bezochte wijk van Parijs is. In de avond is dit het uitgaansgebied, overdag vind je veel historie. Drift door de kronkelige steegjes, langs eeuwenoude gebouwen en groene tuinen. Ook leuk: bezoek de grote groenten-en fruit markt.

Bezienswaardigheden La Bastille

Place de Bastille en Bastille Opéra

Knusse accommodaties in La Bastille

6. Montmarte

Deze kunstenaarswijk hoort eigenlijk wel bij je eerste bezoek aan Parijs. De hele wijk ademt kunst, op elke hoek vind je een galerij of atelier en verschillende kustwerken zoals Poëzie muren. Dit is onze favoriete wijk om lekker te slenteren en bij boetiekjes naar binnen te gluren. Mensen komen vooral naar Montmarte en gaan direct door naar de Sacré-Coeur en Place du Tetre.

resiblogger staat voor de Sacré-Cœur
Bij de Sacré-Cœur
straatje in de wijk mont marte Parijs
Straatje in Montmarte

Zorg dat je altijd de laatste coronamaatregelen van het land van bestemming checkt, voordat je ergens naartoe reist. Check je verzekering bij oranje en rood reisadvies.

Wij maken gebruik van affiliate links. Zo kunnen wij de content op onze website gratis aanbieden.