Boardchick of september: Karlijn

Met de winter weer in het vooruitzicht (jaa I know!) gaan we weer over naar een snowboardchick. Karlijn van der Wijk (22) uit Amsterdam snowboard sinds 8/9 jaar en heeft de ski’s gelaten voor wat het is. Meet de boardchick van september : Karlijn!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Haai Karlijn, wanneer ben je begonnen met snowboarden?

Snowboarden doe ik nu zo’n 8/9 jaar. Vanaf jongs af aan ben ik op de piste te vinden, eerst met ski’s, later met een snowboard. Ik ben gek op de berglucht, de sneeuw en het lekkere zonnetje, maar nog gekker op het vrijheidsgevoel wat ik heb tijdens het naar beneden boarden.

Evey: Wat is je beste board ervaring?

’s Ochtens vroeg als één van de eerste de piste af. En dan achterom kijken en jouw spoor als enige in de sneeuw zien. Maar ook het moment dat ik besefte dat het boarden lukte, dat ik niet meer op mijn kont zat dan op het board stond! En het gevoel van de wind door je haren, lekker zonnetje en al die sneeuw.

Evey: Heb je ook angsten of moeilijkheden meegemaakt in boarden?

Ja, de eerste keer van de zwarte piste. Halleluja, ik ben nooit meer zo bang geweest. Voor mij viel een man ontzettend hard, daar schrok ik zo van dat ik niet meer wilde. Mijn leraar heeft me echt om moeten praten, maar sinds die ene keer vind ik zwarte pistes juist tof en een uitdaging.

Evey: Hoevaak oefen je en waar?

Elk jaar probeer ik sowieso een week naar Oostenrijk te gaan. En tussendoor board ik wel eens op een indoorbaan. Dit vind ik alleen veel minder leuk, de banen zijn zo kort en er is weinig uitdaging.

Evey: Wat is je beste boardsport bestemming?

Dat is toch wel Wagrain, dichtbij Salzburg in Oostenrijk. Hier heb ik leren boarden en doordat ik er al vaak geweest ben ken ik alle gave afdalingen en stukken bos.

Evey: Wat zijn de volgende plannen wat betreft boarden (cursus, vakantie) zomer? Vakanties of iets dergelijks?

Sowieso ga ik aankomend jaar weer een week naar Oostenrijk. Maar ik wil ook graag leren wakeboarden en longboarden. Even kijken waar en met wie ik dat ga doen, maar dat staat zeker op de planning. Hoewel wakeboarden waarschijnlijk volgend jaar gaat worden.

Evey: wat zou je beginnende boardchicks adviseren?

Doorzetten, doorzetten, doorzetten. Er zijn volgens mij zoveel meiden die na één les zeggen: ‘dat kan ik niet’ terwijl als je doorzet je er zo’n gaaf gevoel van krijgt. Je gaat steeds beter boarden, en wordt beter in de technieken.

Tot slot een boardcheck!

Ik heb mijn board 3 jaar gelden over gedragen aan mijn zusje. Hij was te klein geworden en dat vind ik nog steeds zo jammer. Sindsdien heb ik een board gehuurd, maar kijk ik ook steeds uit naar een eigen board. Als ik aankomend jaar ga, zou ik het liefst met mijn eigen board gaan.

Mijn board was van het merk Atomic en was een speciale James Bond editie, ik vind het nog steeds jammer dat die te klein is geworden. Daarom staat hij ook nog mooi te wezen in mijn kamer.

Karlijn bedankt voor je tijd en ik wil je best eens helpen met longboarden! Willen jullie ook snowboarden, maar durf je de stap niet te zetten, let us know! Misschien kunnen we een leuk bloggersuitje organiseren (i’m also not that good ;-)