Deze warme Fjällraven Expedition Pack Down jas wil je hebben!

Nieuwste best winterbuddy in mijn outdoorgarderobe is de Fjällraven Expedition pack down. Een warme winterjas die er ook nog eens leuk uitziet. Ideaal voor expedities (al dan niet met een hard shell) maar ook leuk genoeg bij de apres ski of als urban outfit in de stad.

De Fjallraven Expedition Pack down Anorak

De Expedition pack down Anorak is een lichte en pakbare donsanorak geschikt voor winteractiviteiten: wandelen, fietsen of gewoon aan de glühwein met -3, het kan allemaal.

De jas kwam mooi op tijd voor mijn reis naar Zweden en de winterperiode die eraan komt, want ik heb nog een aantal leuke winterreizen staan waar deze jas zeker van pas komt. De Expedition Pack down Anorak is bedoeld als versterkende laag bovenop of onder een shelljack en kan ik perfect combineren met mijn Gore-Tex jas.

Foto via Image PR – buitenactiviteiten en buiten eten (alles bleef warm, behalve de tenen ;-))

Waterdichte jas

Anorak betekent volgens Oxford languages “a waterproof jacket, typically with a hood, of a kind originally used in polar regions.” Dat klopt bijna, want waterdicht bestaat eigenlijk niet echt, tenzij je een duikpak aantrekt. Deze Anorak jas is zoals je mag verwachten water-resistant en wind resistant. Precies wat je buiten nodig hebt met dit gure weer. 

Tijdens onze reis langs de westkust van Zweden viel er regelmatig regen, niet te veel, maar wel genoeg dat deze jas mij lekker beschermde tegen de kou en nattigheid. Nou waren wij qua locatie redelijk zuidelijk en hoopte ik dat het iets kouder zou zijn zodat ik de jas ook bij echt koude temperaturen kon testen.

Helaas – of het is net hoe je het ziet – was het niet zo koud, dat ik het regelmatig zelfs erg warm had. Nou hielp het ook niet dat ik heuvels op en af moest wandelen om Luciano te fotograferen tijdens zijn trail run.

Gelukkig kreeg ik op het eiland Höno een tweede kans. Het regende af en toe, het weer was guur en we aan de kust heb je lekker wind. Heb ik het te warm gehad? Nee zeker niet. Koud, nee ook dat niet.

Wat ik verder fijn vind aan de jas

De handzakken

Het tweetal handzakken en een kangoeroezak, allemaal met ritsen. Heerlijk om beide handen tegelijk in je jas te hebben. En je kunt je telefoon of links of rechts uit je handzak halen, want eigenlijk is het één grote zak. Sommigen vinden dat misschien niks, maar ik was er eigenlijk wel blij mee.

Ook fijn vond ik de cappuchon. Die bleef zowel met als zonder muts op goed op het hoofd zitten. Iets wat bij sommige jassen gewoon niet het geval is. Niks vervelenders als steeds die cappuchon bij wind maar weer opdoen of erger: vast te houden met één hand. 

Foto via Checkin PR

Pasvorm

De jas valt een beetje groot. Omdat de Expedition Pack down Anorak bedoeld is als versterkende laag bovenop of onder een shelljack, vermoed ik dat de jas daarom ook iets losser is qua pasvorm. Eigenlijk zit deze jas perfect. Ik hou van wat wijdere jassen en eindig dan ook vaker op de mannenafdeling. 

Gelukkig heeft de Expedition Pack Down Anorak het beste van beiden. Het ziet er lekker boyfriendish uit, zonder te oversized te zijn. Ik vermoed ook omdat je deze jas over een shell aan kunt dragen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar meestal draag ik mijn hard shell juist over een puffy jas. Laten we hopen dat het snel koud genoeg is dat ik dat kan uitproberen. 

Ik droeg de kleur Patina Green. Deze jas is ook verkrijgbaar in andere felle of minder felle kleuren zoals zwart, donkerblauw, wat feller blauw en rood.

De jas kun je via de officiële website van Fjällraven kopen. Heb je nog een warme jas nodig deze winter en houd je van het type dat je over je hoofd moet aantrekken? Check de jas dan snel op Fjällräven.nl

Deze jas kreeg ik opgestuurd ter review. Uiteraard deel ik altijd mijn eigen mening.