Gore-Tex review: De ultieme damesschoen voor deze winter

Hoe fijn zou het zijn als je een damesschoen hebt die je voeten merkbaar warm houden zonder dat ze er gelijk uitzien als dikke snowboots? En die je voeten binnen niet oververhitten. Maak kennis met de Gore-Tex Infinium technologie. 

Gore-Tex Ecco damesschoen review

Gore-Tex Infinium is een producttechnologie die schoenen buiten warmte biedt zonder dat je binnenshuis gelijk oververhit raakt. Gore-Tex Infinium Thermium-technologie houdt je voeten dankzij de isolatieconstructie warmer dan in schoenen zonder isolering en met een dikte van minder dan 2 mm is de isolatielaag zo dun als normaal schoenleer.

En het leuke? Deze laag is gebruikt voor casual collecties zonder dat je schoenen er direct lomp uitzien. 

Over Gore-Tex

Gore-Tex (GTX) is een extreem dun membraan dat ervoor zorgt dat (wintersport)kleding waterdicht, winddicht en ademend is. Gore-tex ken je vast wel uit de wintersport- en outdoorwereld. Kleding die is ontworpen met deze technologie is namelijk ontworpen om je droog te houden. Al jaren wordt de technologie gebruikt om je te beschermen tegen gure weersomstandigheden. Denk aan wintersporthandschoenen en hardloopjasjes.

Ecco Sculptured

Wij hebben de Ecco Sculptured damesschoen getest en ik kan je vertellen: als ik eerder had geweten dat ze Gore-Tex in een casual collectie gebruiken, zou ik altijd Gore-Tex in de winter dragen. Na een wandeling in de sneeuw kregen mijn handen het heel koud, maar mijn tenen bleven warm in de sneeuw. Zo heerlijk! Want koude teentjes zijn zo’n party pooper, vinden jullie ook niet?

De isolering van Gore-Text wordt alleen toegepast waar deze nodig is bij de tenen omdat we het daar in de winter het koudst krijgen. Geen koude teentjes meer dus. En deze Ecco dameslaarsjes zien er nog leuk uit ook. 

Er zijn inmiddels verschillende merken die de Gore-tex technologie gebruiken. Denk aan Adidas, La Sportiva, Mammut, Salomon, Scarpa en Ecco.Gore-tex zit niet alleen in outdoor en andere functionele kleding.