Dit is het beste longboard voor beginners

Wil je beginnen met longboarden en ben je op zoek naar het beste longboard voor beginners? De gemakkelijkste manier om erachter te komen welk longboard het beste is voor beginners, is door een longboarddiscipline te kiezen. Ontdek op Lone Drifters welke disciplines er zijn en welk longboard het beste is voor beginners.

Beste longboard per discipline

Cruise longboards

Als je met je longboard naar je studie, werk of van A naar B wilt gaan, zoek dan naar een cruise longboard.

Wat is een goed longboard voor beginners?

Een van de leukste type boards voor beginnende cruiser is een pintail cruiser. Maar dit type board heeft wat minder stabiliteit.

Heb je moeite met evenwicht of verwacht je dat te hebben?

Dan kan je het beste een board kiezen dat wat lager boven de grond zit, zoals een drop down longboard. Zelf hebben wij hier als beginner heel veel aan gehad.

Drop down longboard

Check alle drop-down longboards

Sliden/Downhill racen

Hou je van keihard naar beneden racen? In principe kan je op elk soort longboard downhillen. Wel geldt dat je longboard beter niet te klein, maar zeker ook niet te lang moet zijn.

Eerdergenoemd longboard, de drop down, is geschikt om te longboarden. En dus geschikt voor beginners die nog willen kiezen wat ze willen doen met hun board. Dit type longboard is redelijk all-round, behalve om mee te dancen (daarvoor is het handiger als het longboard wat langer is).

Check alle type longboards voor downhill longboarding

Dansen

Hou je van dansen en bewegen op je longboarden? Dan kan een dance board wel eens jouw ding zijn. De techniek die je nodig hebt om te dansen komt uit de surf sport.

Als je wilt dansen heb je een longboard nodig van minimaal 45 inches (110 cm) lang. Hoe langer het deck, hoe meer ruimte namelijk en hoe meer ruimte je hebt om je pasjes te doen.

Timber Boards Tortuga

Check alle longboard dance boards

Meer longboarden

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

16 gedachten over “Dit is het beste longboard voor beginners”

  1. Heeeeeeeeeeeel vet, volgend jaar wil ik ook! Thanks voor de sfeerimpressie!
    Wat was het allertofst en hoe was het publiek?

  2. Ik luister altijd Studio Brussel, klonk echt als een te gek festival en wat is het mooooi! Maar na 3 dagen was ik de herrie wel zat haha.

  3. Wat leuk! Ik ben er nog nooit geweest, was wel benieuwd naar wat beelden. Ziet er leuk uit, en even een fijne afwisseling tussen al dat gestudeer ofniet:)

  4. Ziet er heeeel tof uit! :D En fijn dat je het zo leuk heb gehad. Iets minder van het Sahara hotel natuurlijk.

  5. I like your Hippie inspired look!! En toffe foto’s heb je gemaakt voor de sfeerimpressie zeg. Het festival ziet er zo gaaaaf uit. Aan het hotel zonder airco moet je dan maar niet te veel waarde hechten haha, als Tommorowland maar een top dag was;)!

  6. Toffe foto’s meis! Ik was vorig jaar drie dagen naar Defqon; vond dat eigenlijk wel heel tof. Hopen dat ik volgend jaar ein-de-lijk eens genoeg geld heb en kaartjes kan bemachtigen voor Tomorrowland, want ik wil er nu wel heel graag een keertje naar toe. Aviciiiii is leuk! En ik zou ook wel naar de Q-dance stage willen. Enne.. ik vind je hippie look super tof; staat je goe-hoed!

    • Dankjewel meid! En Q-dance stage is dan helemaal jouw ding als je ook naar Defqon bent geweest. Ik was er vorig jaar ook, maar dit jaar voorbijgelopen :D hihi

Reacties zijn gesloten.