Longboard erop staan

Dit is het beste longboard voor beginners

Wil je beginnen met longboarden en ben je op zoek naar het beste longboard voor beginners? De gemakkelijkste manier om erachter te komen welk longboard het beste is voor beginners, is door een longboarddiscipline te kiezen. Ontdek op Lone Drifters welke disciplines er zijn en welk longboard het beste is voor beginners.

Beste longboard per discipline

Cruise longboards

Als je met je longboard naar je studie, werk of van A naar B wilt gaan, zoek dan naar een cruise longboard.

Wat is een goed longboard voor beginners?

Een van de leukste type boards voor beginnende cruiser is een pintail cruiser. Maar dit type board heeft wat minder stabiliteit.

Heb je moeite met evenwicht of verwacht je dat te hebben?

Dan kan je het beste een board kiezen dat wat lager boven de grond zit, zoals een drop down longboard. Zelf hebben wij hier als beginner heel veel aan gehad.

Drop down longboard

Check alle drop-down longboards

Sliden/Downhill racen

Hou je van keihard naar beneden racen? In principe kan je op elk soort longboard downhillen. Wel geldt dat je longboard beter niet te klein, maar zeker ook niet te lang moet zijn.

Eerdergenoemd longboard, de drop down, is geschikt om te longboarden. En dus geschikt voor beginners die nog willen kiezen wat ze willen doen met hun board. Dit type longboard is redelijk all-round, behalve om mee te dancen (daarvoor is het handiger als het longboard wat langer is).

Check alle type longboards voor downhill longboarding

Dansen

Hou je van dansen en bewegen op je longboarden? Dan kan een dance board wel eens jouw ding zijn. De techniek die je nodig hebt om te dansen komt uit de surf sport.

Als je wilt dansen heb je een longboard nodig van minimaal 45 inches (110 cm) lang. Hoe langer het deck, hoe meer ruimte namelijk en hoe meer ruimte je hebt om je pasjes te doen.

Timber Boards Tortuga

Check alle longboard dance boards

Meer longboarden

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters