De beste longboard spots aan het strand!

Tijdens mijn reizen zoek ik ook naar de beste longboardplekken, het liefst aan het strand. Wat is er nou mooier dan longboarden op de mooiste plekjes ter wereld? Bergen op de achtergrond, het geluid van de zee?

Vaak gaat het longboard mee op reis en kan ik mijn geluk niet op als ik die plekjes om goed te longboarden vind. Hier vind je mijn favorieten waar ik echt geskate heb en een paar waar ik nog graag zou willen longboarden.

Venice Beach Los Angeles

Californië doet je vast en zeker – terecht – denken aan skateboarden (Venice beach!). Ook longboarden op de boulevard is iets voor op je bucketlist (of als je niet zo van longboarden houdt: huur een fiets). De kronkelende promenade maakt Los Angeles geschikt om van Venice Beach via Santa Monica naar San Fernando te longboarden. En wat dacht je van de grote skateboard pool aan Venice Beach (wel met skateboard ;-)) Los Angeles is de droom van elke longboarder. Niet zo gek dus dat wij onze reis daar beginnen!

Meer weten over Los Angeles? Bekijk onze mini city guide van Angeles!

Longboarden Venice Beach
Longboarden langs Venice Beach

Bondi Beach Sydney, Australia

Bondi Beach ken je vast wel uit Bondi Beach Rescue, waar lifeguards de levens van vele zwemmers en surfers proberen te redden. Bondi Beach is dé plek waar ik helemaal gek van Roxy en de surflifestyle ben geworden. En niet voor niets, Bondi is hét iconische strand van Australië waar je langs de perfecte kustlijn kunt wandelen en longboarden. Aanrader? Bondi to Coogi walk!

Malaga, Spanje

Ook Malaga is een geweldige plek voor longboarders. Er zijn veel brede wegen, het is er warm en de wegen zijn er heerlijk.

Barcelona, Spanje

Barcelona is perfect om te longboarden langs het strand. De lange golfachtige promenade zit vol met longboarders, skaters, hardlopers en toeristen, maar niet té vol. Er is een duidelijk  verschil tussen het loop- en het skatedeel. Het is een echte longboardersdroom!

Longboarden in Barcelona
Cruisen in Barcelona

Kauai bike path

In Kauai, in Kapaa zit het fijnste 4.1 mijl (ongeveer 6,6 km) lange fietspad waar ik ooit met mijn longboard heb gecruised. Een hele lange vrij steil paadje langs het mooiste strand van Kappa en kliffen. Het doel van dit bike path is om Hawaiaanse gemeenschappen via het fietspad met elkaar te verbinden en om uiteindelijk steden in het noorden met het zuiden te verbinden. Hier vind je het Kauai bike path.

Napier Nieuw-zeeland

Tijdens onze roadtrip in Nieuw-zeeland bleven we iets langer hangen in het stadje Napier aan Hawke’s Bay. Napier werd in 1931 getroffen door een allesverwoestende aardbeving maar heeft zich weten op te bouwen tot een fascinerende stad vol art deco-architectuur. Wat we niet wisten is dat de freedom campspot, waar we ons oog op lieten vallen, vlak naast een pumptrack lag. Longboard walhalla! Hier hebben we dan ook vele avonduurtjes doorgebracht.

Pumptrack Napier met longboardster
Pumptrack in Napier aan het strand

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters