wandelen over skunk cabbage trail canada

Wat te doen in Revelstoke

Revelstoke is een perfecte stop tijdens je roadtrip door Canada voor een of twee dagen om te wandelen en het gezellige dorpje te ontdekken. Dit plaatjes in Canada is ideaal voor outdoorliefhebbers. In de winter kun je in Revelstoke skiën en in de zomer mountainbiken en hiken. Het plaatsje Revelstoke vonden wij de moeite waard omdat het niet enorm toeristisch is zoals bijvoorbeeld het vergelijkbare maar veel kleinere Whistler wel is. Dit zijn onze leukste tips en dingen die je kunt doen in Revelstoke Canada

Rijdt naar de Meadows in the Sky Parkway

Niet ver van het plaatsje Revelstoke ligt het Mount Revelstoke National Park. Hier vind je de beroemde Meadows in the Sky Parkway, een van de beste bezienswaardigheden bij Revelstoke. 

Er zijn niet veel plaatsen in Canada waar je gemakkelijk toegang hebt tot de top van een berg met je auto of camper. En al helemaal niet via een verharde weg. Via de Meadows in the Sky Parkway kan dit wel. Dit is een 26 kilometer bergopwaartse weg die je naar de top van de berg laat brengt.

De weg leidt je door bossen van ceders, sparren en hemlocks en langs de beroemde bloemenweiden van Mount Revelstoke National Park

Onderweg zijn drie uitzichtpunten te vinden die uitzicht geven over de stad Revelstoke en de omliggende bergen. De Meadows in the Sky Parkway heeft in totaal 16 haarspeldbochten. Je moet wel een paar gaten in de weg ontwijken, maar het is geen moeilijke rit. 

Door de haarspeldbochten is de weg is ook uitermate geschikt voor downhill skaters, dus mijn vriend nam uiteraard zijn longboard mee naar boven.

De parkway is mogelijk niet volledig open vóór half juli of na half september. Het is dan ook handig om van te voren uit te zoeken of je de weg op kan.

Zo kom je bij Meadows in the Sky

Om het nationaal park in te komen moet je een toegangspas kopen. Ga je meerdere nationale parken in Canada bekijken? Dan ben je voordelig uit als je een Annual Pass aangeschaft. Hiermee kan je een jaar lang Canadese National Parks bezoeken.  

Ga wandelen

In en rondom Revelstoke kun je een mooie wandelingen maken. Zo heb je de simpele dagwandelingen Giant Cedar en Skunk Cabbage of een langere van 10 kilometer zoals in Glacier National Park.  

Korte wandelingen

De Giant Cedars hike brengt je door een regenwoud met 500 jaar oude cederbomen. De wandeling is gemakkelijk te doen en ongeveer 0,5 kilometer lang. Onderweg vind je informatieborden over het ecosysteem. Vanaf het plaatsje Revelstoke is het ongeveer 30 kilometer naar de Giant Cedars hike. Parkeren is gratis.

wandeling door Canadees regenwoud

De Skunk Cabbage Trail is een 1,2 kilometer lange wandeling door het moeras waar veel vogels, bevers en muskusratten leven. De naam van de trail, skunk cabbage , is afgeleid van de plant met dezelfde naam – stinkdierkool – dat een vreemde geur verspreidt als de plant bloeit.

De Skunk Cabbage Trail is een 1,2 kilometer lange wandeling door het moeras waar veel vogels, bevers en muskusratten leven. De naam van de trail, skunk cabbage , is afgeleid van de plant met dezelfde naam – stinkdierkool – dat een vreemde geur verspreidt als de plant bloeit.

Langere wandelingen


De Eva Lake Trail is vernoemd naar Eva Hobbs – een eerdere lid van de Revelstoke Mountaineering Club, opgericht in 1909. Het pad doorkruist zacht glooiend land in de bovenste subalpiene zone net onder de boomloze Alpen. 

Op sommige plaatsen loopt het pad door stroken onvolgroeide subalpiene sparren, hemlocksparren en Engelmann-sparren. Waar lokale omstandigheden de groei van bomen belemmeren, loopt het pad langs weilanden, die in augustus zijn bedekt met subalpiene wilde bloemen.

In Revelstoke kun je vooral in de winter goed terecht voor activiteiten als skiën /snowboarden en in de zomer juist heel goed wandelen.

Ga mountainbiken 

De mountainbikescene in Revelstoke is er een die legendarisch is. De toegang tot de backcountry in de Alpen is gemakkelijk. En de mountainbikes routes lopen langs prachtige natuur. Van lager gelegen regenwoudpaden met modder en grote bomen tot bergketens. 

Mountainbike of fiets huren doe je bij:

Raften

De Illecillewaet (spreek uit als ill·a·silla·a·wet) is een rivier dat gevoed wordt door een gletsjer. De rivier begint in Glacier National Park en baant zich een weg baan door de Selkirk Mountains en komt samen met de Columbia River in Revelstoke.

De beste tijd om te raften in Revelstoke is van half juni tot half juli vanwege de grootste stroomversnellingen in hoog water.

Hier kun je een raft tour boeken:

Shoppen op de Farmer’s Market

Niks fijner als lekker eten na een lange wandeling in het bos. Een aanrader voor de weekenden is de Farmer’s Market. Op deze markt vind je fijne lokale producten zoals vegetarische kaas, jam en zelfs Nederlandse producten (pindakaas!) van geëmigreerde Nederlanders. 

Overnachten in Revelstoke

Ben je met de camper of auto? Dan zijn er twee campings de moeite waard om te kamperen; Williamson Lake Campground in het zuidoosten. Of iets dichter bij de stad: Lamplighter Campground. Wij overnachtten zelf bij Lamplighter Campground aan de overkant van de stad. Een prima camping met goede faciliteiten.

Liever in een hotel? Het Coast Hillcrest Hotel beschikt over een Day Spa en mooi ingerichte kamers met gratis WiFi. Het ligt op 8 km van de luchthaven van Revelstoke en op 4 km van het spoorwegmuseum van Revelstoke. Het hotel is ook een Travel Sustainable property. De badge is beschikbaar voor hotels die duurzame aanpassingen hebben gedaan aan hun accommodatie, in lijn met de vereisten van duurzaamheid in dat land.

Andere opties voor hotels zijn:

Budget hotel/hostel: Revelstoke Gateway Inn
Middenklasse hotel: Swiss Chalet Motel
Luxe hotel: Best Western Plus Revelstoke

Plan je bezoek aan Revelstoke

Revelstoke ligt tussen de bergen Selkirk en Monashee (en Kamloops en Calgary) en is gemakkelijk bereikbaar via de Trans Canada Highway. Het plaatjes lift niet te afgelegen en niet te toegankelijk.

Als je vanuit het oosten naar Revelstoke rijdt, kom je langs de dramatische toppen van Roger’s Pass op Highway #1. Als je vanuit het westen komt, passeer je de schilderachtige Okanagan-vallei.

Houd bij het plannen van je reis rekening met het seizoen en het weer. In de winter kan het nog wel eens lastig zijn om Revelstoke met de auto te bereiken.

Meer Canada

Vind je onze content leuk?
Volg op Instagram
Voor inspiratie voor je volgende reis!